Την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μελετά η κυβέρνηση αφού προηγηθεί πλήρης αναμόρφωση κι εκσυγχρονισμός των υποδομών.

Το master plan που έχει εκπονηθεί περιλαμβάνει την στέγη Καλατράβα, ενεργειακές αναβαθμίσεις, εγκαταστάσεις τένις, Σπίτι του Χάντμπολ, Σπίτι Αθλητικών Ομοσπονδιών, ανακατασκευή στίβων, μουσεία, εγκαταστάσεις ΕΟΚΑΝ, εγκαταστάσεις ΕΚΑΕ, ΣΣΕ εργαζομένων, ενώ θα υπάρξει και πλήρης ανακατασκευή του κέντρου υγρού στίβου, αλλά και μία νέα 25άρα πισίνα, καθώς επίσης και ανακαίνιση μέρους των ξενώνων που φιλοξενούν τους αθλητές στο ΟΑΚΑ. Στο πλάνο φημολογείται πως έχει προβλεφθεί και ανέγερση ξενοδοχείου τεσσάρων ή πέντε αστέρων έως 150 κλινών, καθώς επίσης και ανακαίνιση των ξενώνων που φιλοξενούν τους αθλητές στο ΟΑΚΑ.

Το κόστος της αναμόρφωσης του ΟΑΚΑ, αναμένεται να πλησιάσει τα 55 εκατ. ευρώ και η μορφή των εγκαταστάσεων θα αλλάξει ριζικά. Το έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αναμένεται να διαθέσει σημαντικούς πόρους για να προχωρούν τα έργα ενώ ένα σημαντικό ποσό θα διατεθεί και από την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο θα πάει στην ενίσχυση και συντήρηση των στεγάστρων, με προϋπολογισμό ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Γεγονός πάντως είναι, ότι από το 2004 που παραδόθηκαν οι εγκαταστάσεις στην πολιτεία, η συντήρηση τους είναι οριακή.

Εντύπωση έχει προκαλέσει, το deal της εταιρείας “ΤΕΜΕΣ” (που διέρρευσε προ δυο μηνών περίπου από σχετική ανακοίνωση της επιτροπής ανταγωνισμού) να πάρει τα 16 γήπεδα του τένις. Συγκεκριμένα τα 16 γήπεδα τένις, πέρασαν στον έλεγχο της εταιρείας “ΤΕΜΕΣ” του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και του Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλου.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες που απεκάλυψε πολύ πρόσφατα το enikos.gr, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκού βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για την παραχώρηση του «Νίκος Γκάλης» του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ το οποίο είναι η αγαπημένη έδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού και έχει συνδεθεί στο μυαλό των Ελλήνων φιλάθλων και με την προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ομάδα μπάσκετ και γενικότερα στο σωματείο.

Ίσως λοιπόν κάτι πολύ σημαντικό να ετοιμάζεται ευρύτερα στην Καλογρέζα και τα γήπεδα τένις να είναι μόνο η αρχή κάποιων μεγάλων σχεδίων που πιθανόν να εμπλέκεται και η νέα γενιά δύο εκ των μεγαλυτέρων επιχειρηματικών οικογενειών της χώρας.

Τα «βαριά» ονόματα των οικογενειών Στασινόπουλου και Κωνσταντακόπουλου βρίσκονται στις πλάτες δραστήριων low profile διαδόχων, οι οποίοι όχι μόνο διατηρούν την βαριά κληρονομιά, αλλά συνεχίζουν να δημιουργούν και να επενδύουν στην Ελλάδα: Του 53χρονου Γιάννη Στασινόπουλου, στον οποίο πέρασε τον περασμένο Νοέμβριο η ηγεσία του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ -ενός παγκόσμιου βιομηχανικού γίγαντα με δεκάδες παραγωγικές μονάδες και 80 θυγατρικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και του επίσης χαμηλών τόνων αδελφού του Μιχάλη, οι οποίοι αποτελούν την τρίτη γενιά μίας εκ των ιστορικότερων Ελληνικών επιχειρηματικών οικογενειών, την δράση της οποίας ξεκίνησε από την Τεγέα ο παππούς τους Μιχάλης αρκετά πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Και κυρίως, του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, γιού του αείμνηστου μεγαλοεφοπλιστή «καπετάν Βασίλη» ο οποίος με την άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ επένδυση του στο Costa Navarino αναβάθμισε την Μεσσηνία σε παγκόσμιο προορισμό. Ο ξενοδοχειακός όμιλος του ΤΕΜΕΣ πέραν του Costa Navarino και του Hilton Αθηνών προετοιμάζει δύο ακόμα μεγάλα εγχειρήματα στην Ελλάδα και πιθανόν να υπάρχει ενδιαφέρον για το υπό σχεδιασμό ξενοδοχειακό συγκρότημα εντός των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Σε αφιέρωμα της Lloyd’s List ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ονομάστηκε «Greek King of Containers», καθώς τον Ιούνιο του 2007, η εταιρία του Costamare διέθετε 51 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης ανάμεσα σε πολλές διεθνείς διακρίσεις, το 2009 -δύο χρόνια πριν τον θάνατο του- σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου τίμησαν τον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο για την τεράστια προσφορά του στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετονομάστηκε σε «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του bigpost.gr ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σχεδιάζει την κατασκευή ιδιωτικού αεροδρομίου στον δήμο Πύλου Νέστορος, πολύ κοντά στο Costa Navarino για να προσγειώνονται απευθείας πτήσεις charter με τουρίστες και παίχτες golf από όλο τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook