Απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο το αίτημα που είχε υποβληθεί από τους δικηγόρους του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναστολή της έκτισης της ποινής του λόγω του κινδύνου για ανήκεστο βλάβη της υγείας του

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα καθώς δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση

Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο μήνες σε απεργία πείνας και δίψας.

Χθες, η Γιάννα Κούρτοβικ κατέθεσε, μαζί με τον Θέμη Σοφό, αίτηση αναβολής έκτισης της ποινής στο στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου είναι τέτοια που υπάρχει ανάγκη να αρθεί η κράτηση «όχι γιατί θα γυρίσει σπίτι του, αλλά γιατί θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένα μήνα στο νοσοκομείο για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του».

Στο σκεπτικό της  απορριπτικής απόφασης του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτιών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση».

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας,  Αγορή Παπακώστα τόνισε στην αγόρευσή της ότι ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι που δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση που η ασθένεια προκλήθηκε με τη βούλησή του. Επισήμανε επίσης ότι επειδή γνωρίζει την κατάσταση έδωσε παραγγελία για την προστασία της υγείας του κρατουμένου.

Τον Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη,  εκπροσωπούν οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός.

Ο συνήγορος Θέμις Σοφός υποστηρίζοντας το υποβληθέν αίτημα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ζητούν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας, λέγοντας ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής», αφήνοντας στην ευχέρεια του δικαστηρίου για να αποφασίσει το διάστημα αποκατάστασης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook