Μια ήσυχη γειτονιά με πολλά νεοκλασικά κτήρια ανακαινισμένα και μη με ιστορικά ταβερνάκια, παραδοσιακούς φούρνους και όχι μόνο...

Μια στάση στη μικρή γειτονιά του Κολωνού κάνουν οι «Γειτονιές στο πιάτο», αυτή την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 17.45. Μια ήσυχη γειτονιά με πολλά νεοκλασικά κτήρια ανακαινισμένα και μη. Το ίδιο μοτίβο επεκτείνεται και στο γαστρονομικό τοπίο όπου ιστορικά ταβερνάκια και παραδοσιακοί φούρνοι συναντούν καφεμαγειρεία και croissanterie με αποτέλεσμα μεταμοντέρνο, γευστικά.

Αυτή τη φορά η περιήγηση θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς, την ώρα που παρασκευάζεται το ζυμάρι! Στον παραδοσιακό φούρνο «Το Ηπειρώτικο ΚΜ» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συναντά τον κ. Θεοδόση να ετοιμάζει το ζυμάρι για τα ψωμιά του. Το ίδιο ζυμάρι που ετοιμάζει εδώ και 32 χρόνια με τη γυναίκα του, στο ίδιο σημείο, με την ίδια αγάπη.

Επόμενη στάση αποτελεί ο «Καφεμάγειρας Φ2», ένα σύγχρονο συνοικιακό μαγειρείο που άνοιξαν δυο αδέρφια που αγαπάνε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το μαγαζί έχει κερδίσει φανατικούς πελάτες αυτά τα χρόνια, που πλέον έρχονται στο μαγαζί… με το πιάτο τους!

Η καθιερωμένη στάση για γλυκό θα γίνει αυτή την εβδομάδα στη «Croissanterie Butterfly». Είναι ένα μαγαζί που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό στην περιοχή και ειδικεύεται στην απαιτητική προετοιμασία του τέλειου κρουασάν.

Η βόλτα στον Κολωνό δε θα μπορούσε να κλείσει χωρίς μια στάση στον «Χαμηλό» το παραδοσιακό μουσικό μεζεδοπωλείο. Το μαγαζί είναι στεγασμένο σε ένα κτίριο με 100 χρόνια ιστορίας. Εδώ κολλάει τέλεια η φράση «αν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν»!

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει δύο ξεχωριστές συνταγές: κοτόπουλο κατσιατόρε με πέννες και κέικ με φιστίκια Αιγίνης και γλάσο λεμονιού.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook