Δήλωση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α' Αθήνας

Το κυβερνητικό αδιέξοδο στην πανδημία, ξυπνά το δράκο του αυταρχισμού στα Πανεπιστήμια

Καθηγητής, φίλος της ΝΔ, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ φέρεται βουτηγμένος σε δύσοσμες υποθέσεις, ακόμη και παιδεραστίας, επιβραβεύεται με θέσεις σε δημόσιους φορείς.

Πειθαρχικές διαδικασίες αναβάλλονται και καθυστερούν εξοργιστικά για πάνω από ένα χρόνο, αλλά Πρύτανης και υπουργός Παιδείας «σφυρίζουν αδιάφορα» αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Τραμπούκοι εισβάλουν στο Πανεπιστήμιο και επιτίθενται στον κατηγορούμενο καθηγητή, ο οποίος παραδόξως παραμένει όλο αυτό το διάστημα στη θέση του και διδάσκει κανονικά.

Εικόνες αληθινής «βίας και ανομίας», με κυβερνητική ευθύνη και «πλάτες» σε ποινικά αδικήματα, που -ω του θαύματος!- την κατάλληλη στιγμή παρέχουν το όχημα σε αυτόκλητους «τιμωρούς» να «πάρουν το νόμο στα χέρια τους» και στην κυβέρνηση να ξεθάβει τα σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία!

Είναι φανερό ότι ένα τους απασχολεί: πώς θα στρέψουν μακριά από τη δημοσιότητα τις καθημερινές εκατόμβες και την θλιβερή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, που έχει φέρει την Ελλάδα στην κορυφή θανάτων από κόβιντ στη Δυτική Ευρώπη.

Η ιστορία διδάσκει ότι μια δεξιά κυβέρνηση σε πανικό και αποδρομή είναι για όλα ικανή. Για αυτό καλώ τη δημοκρατική μας νεολαία, τους φοιτητές και φοιτήτριες, τους προοδευτικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, σε εγρήγορση για ανατροπή των αντιδραστικών σχεδίων της.

Ακόμα μια φορά: όχι σε 400 ροπαλοφόρους στα πανεπιστήμια. Στη θέση τους 400 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και υγειονομικοί στα νοσοκομεία!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook