Κατά πολύ μικρότερες είναι οι πιθανότητες εμφάνισης θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια της AstraZeneca σε σχέση με τους κινδύνους που κρύβει το κάπνισμα ή η χρήση αντισυλληπτικών.

Το θέμα των θρομβώσεων που προκαλούν τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson&Johnson βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων που πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η πιθανότητα θρόμβωσης είναι 4 ανά 1.000.000 χορηγούμενες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενώ η ίδια η νόσος μπορεί να προκαλέσει 165.000 θρομβώσεις ανά 1.000.000 ασθενείς.

Αντίστοιχα το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει 1.763 θρομβώσεις ανά 1 εκατομμύριο καπνιστές ενώ τα αντισυλληπτικά φέρουν 500-1200 επεισόδια ανά 1 εκατομμύριο γυναίκες.

graphic_thrombosis
Μέχρι τώρα έχει διαγνωστεί πως αυτά τα θρομβωτικά επεισόδια αφορούν γυναίκες κάτω των 55 ετών με τον χρόνο εμφάνισης αυτών των επεισοδίων να κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Όσον αφορά τα συμπτώματα είναι τα εξής: ζάλη, κεφαλαλγία, προβλήματα όρασης, κοιλιακό ή θωρακικό άλγος, δύσπνοια, οίδημα και ερυθρότητα άκρων, ωχρότητα και ψυχρότητα άκρου.
.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook