Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Μεσολόγγι, καθώς υπάρχει μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων...

Την τελευταία εβδομάδα, τα μισά σχεδόν τεστ που έγιναν βρέθηκαν θετικά. Όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη 12 Μαΐου.

Από την πόλη, επισημαίνουν πως οι λόγοι έξαρσης της πανδημίας είναιι ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι:

Τα υπαίθρια κορωνοπάρτι που διοργανώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, οι αρνητές του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προφύλαξης και το γεγονός ότι κάποιοι ιερείς ζητούσαν από τους πιστούς να μην φορούν μάσκες στις εκκλησίες…

«Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ιερείς σήμερα είναι θετικοί, πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντος είναι θετικοί και από τα στοιχεία τα δεδομένα όλοι γύρω από αυτό το χώρο είναι πάρα πολλοί θετικοί στην πανδημία», ανέφερε ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά είπε για την κρίσιμη κατάσταση:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορωνοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook