Όταν στις 4 Οκτωβρίου του 2017, υπέγραφα ως Περιφερειάρχης Αττικής, τη χρηματοδότηση αγοράς σύγχρονης υποδομής, οχημάτων, από την Ελληνική Αστυνομία, που είχε και αυτή, όπως ο ιδιωτικός τομέας, εξαθλιωθεί από τις μνημονιακές πολιτικές, το έκανα για να μπορεί να επιτελεί τη συνταγματική της αποστολή.

Την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Για να μπορούμε εμείς οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι νέοι μας να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στους δρόμους, για να μην αλλάζουμε δρόμο αν είναι σκοτεινά, για να υπάρχει προστασία των σπιτιών, των μαγαζιών, των δημόσιων χώρων. Να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Σήμερα εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη αισθανόμαστε εν δυνάμει στόχοι μίας Αστυνομίας που έχει ξεστρατίσει από την αποστολή της. Αισθανόμαστε ανασφαλείς, εκτεθειμένοι στην αστυνομική βία και την αυθαιρεσία.

Περιστατικά όπως αυτό στη Νέα Σμύρνη αλλά και 24 ώρες νωρίτερα, στη Λαϊκή στο Κάτω Χαλάνδρι, μαρτυρούν δυστυχώς μια νοσηρή κατάσταση: οι αστυνομικοί αντί να καταστέλλουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, υβρίζουν, απειλούν και ξυλοφορτώνουν τους πολίτες στις πλατείες.

Δυστυχώς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχοποίησε ειδικά τους νέους. Των σημερινών άθλιων περιστατικών είχαν προηγηθεί από την αστυνομική εισβολή σε κινηματογράφο όπου ανήλικοι παρακολουθούσαν δήθεν “ακατάλληλο” ως την πρόσφατη εισβολή στο ΑΠΘ με απίστευτες σκηνές βίας κατά ειρηνικών φοιτητών.

Για όλα αυτά που ντροπιάζουν την Ελληνική Αστυνομία και πλήττουν την κοινωνική συνοχή, την ευθύνη φέρει ακέραια η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενός πρωθυπουργού που εκλέχθηκε ως δήθεν φορέας νέων αντιλήψεων διακυβέρνησης και πλέον εφαρμόζει τις πιο διχαστικές πολιτικές που παραπέμπουν στις σκοτεινότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Πολιτικές που ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά.

Ενός πρωθυπουργού που για κάθε πρόβλημα έχει μία και μόνη λύση: την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Άλλωστε αριθμοί τα λένε όλα: η Ελλάδα είναι στη 2η θέση ως προς τον αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους. Στην τελευταία, ως προς το νοσηλευτικό προσωπικό.

Της Ρένας Δούρου, μέλος ΠΣ της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και ενέργειας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook