Στο διάγγελμά του μετά τα βίαια επεισόδια και τον αποτρόπαιο τραυματισμό του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη, που αμαύρωσαν τη μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας του λαού απέναντι σε όσους κατά τον ίδιο θέλουν να τον διχάσουν.

Σαν έτοιμος από καιρό, το έκανε με τρόπο ανάλογα διχαστικό του τρόπου που πολιτεύεται και δεν κατάφερε να πείσει παρά μόνο τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του. Δικαιολογημένα προκάλεσε και την αντίδραση χιλιάδων πολιτών στα social media, που δείχνουν πλέον να μην “τσιμπάνε” στην προπαγάνδα των περισσότερων παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης.

Τα γεγονότα, όμως, των τελευταίων ημερών θα πρέπει να μας προκαλέσουν μεγάλη ανησυχία. Διότι στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της συνεπειών έρχεται τώρα να προστεθεί μία μείζονα κρίση που αφορά την κοινωνική ειρήνη. Και ο υπεύθυνος για τον επικίνδυνο και ολισθηρό κατήφορο στον οποίο οδηγείται η χώρα είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Στην έναρξη της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Έλληνες λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Η κοινωνία αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντιλαμβανόμενοι με αίσθημα ευθύνης την κρισιμότητα της κατάστασης, παρείχαμε απλόχερα την συναίνεσή μας. Εδώ και πολλούς μήνες, όμως, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δείχνει ότι κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την αναγκαία ενότητα στην κοινή προσπάθεια. Αν κατανάλωνε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας το πολιτικό κεφάλαιο που καταναλώνει απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους, η κατάσταση ενδεχομένως να ήταν καλύτερη.

Ανοίγει αχρείαστα μέτωπα με τους φοιτητές και τους ανθρώπους του πολιτισμού και την ίδια ώρα απαιτεί να μην διαμαρτύρονται. Συκοφαντεί την αξιωματική αντιπολίτευση ως υποστηρικτή της τρομοκρατίας και υπεύθυνη για τη διασπορά του κορονοϊού. Στοχοποιεί ως αντιφρονούντες τους νέους που ξυλοκοπούνται βάναυσα από την αστυνομία. Προσπαθεί συστηματικά και μεθοδευμένα να θέσει εκτός “αποδεκτού” πλαισίου όποιον την αμφισβητεί. Μας επιστρέφει σε σκοτεινές δεκαετίες.

*Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook