Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης παρακινούσε τον κόσμο να μην πιστεύουν οι νέοι και οι νέες τα social media γιατί “δημιουργούν στεγανά”, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτά που έφερναν στο φως ένα τραγικό δυστύχημα για το οποίο μπορεί και να μην μαθαίναμε ποτέ.

Αλγεινή εντύπωση κάνει ότι η κ. Μπακογιάννη προέβη σε δήλωση σχετικά με το δυστύχημα για το οποίο ευθύνεται αστυνομικός της προσωπικής της ασφάλειας μετά από 48 ώρες και όταν πλέον είχαμε 40.000 tweets για το συγκεκριμένο θέμα.

Η δήλωση της κ. Μπακογιάννη:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την « Ώρα του Πρωθυπουργού», υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσονα.»

Αυτό που δεν ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, αδελφή του πρωθυπουργού της χώρας και διακεκριμένη πολιτικός με μεγάλη εμπειρία στα κοινά, ήταν ότι το αυτοκίνητο της ασφάλειάς της χτύπησε τον νεαρό μοτοσικλετιστή και απομακρύνθηκε αμέσως από το σημείο, εγκαταλείποντας το νεαρό θύμα. Τελικά το παιδί υπέκυψε.

Πώς είναι δυνατόν ένας νέος άνθρωπος να τραυματίζεται θανάσιμα μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων και η Τροχαία να επιδεικνύει εγκληματική απάθεια; Όπως φαίνεται σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, η Τροχαία, αντί να πάρει κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα που σταμάτησε στο σημείο, τον προέτρεψε σε αποχώρηση.

Ο αυτόπτης διαμαρτυρήθηκε πως ο νεαρός πέρασε κανονικά με πράσινο και ότι έφταιγε ο οδηγός του βουλευτικού οχήματος. «Έλα γράψε με τόση αστυνομία και τροχαία εδώ πέρα, με πράσινο πέρασε το παιδί και το τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο μάρτυρας στο βίντεο που δημοσίευσαν διάφορα site, με τον υπεύθυνο της τροχαίας να του απαντά : «Εσύ τι είσαι; Άσε το παιδί και το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου».

Είναι φανερό, και το αντιλαμβάνεται ακόμη και ο πιο αδαής πολίτης αυτής της χώρας, ότι η Τροχαία όφειλε να κρατήσει τα εμπλεκόμενα οχήματα και τους αυτόπτες μάρτυρες για να δώσουν κατάθεση. Δυστυχώς συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Άραγε υπάρχουν ευθύνες συγκάλυψης και αποσιώπησης, λόγω της εμπλοκής αστυνομικών της προσωπικής ασφάλειας της βουλευτή κας Μπακογιάννη;

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ο Ιάσονας έχασε άδικα τη ζωή του, δεν έφταιγε, δεν παραβίασε φανάρι, δεν οδηγούσε επικίνδυνα. Η οικογένειά του, μέσα στη συντριβή της, δωρίζει τα όργανα του 23χρονου νεκρού παιδιού για να ζήσουν κάποιοι συνάνθρωποί μας. Πώς θα «απαντήσει» η πολιτεία στο μεγαλείο ψυχής αυτών των ανθρώπων; Δεν τους αξίζει η σιωπή και η συγκάλυψη των ενόχων. Το ΜέΡΑ25 θα ασκήσει όση πίεση χρειαστεί για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Πιστεύουμε ότι θα είναι μαζί μας όλη η κοινή γνώμη για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δικαιωθεί ο νεκρός , έστω μετά θάνατον.

Υ.Γ. Μπορούμε να προσάψουμε πολλά στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά επ’ ουδενί δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ως ανόητο. Η έμφαση που δόθηκε στα βαφτίσια ήταν μια πράξη αποπροσανατολισμού. Ο τραγικός θάνατος του Ιάσονα αναδείχθηκε κυρίως χάρη στα social media, καθώς τα πετσο-ταϊσμένα ΜΜΕ ασχολούνταν με την – πολύ πιο ανώδυνη πολιτικά – κορωνοβάπτιση.

Υ.Γ.2 Στα δύσκολα αναδεικνύεται το ύφος και το ήθος μιας κυβέρνησης. Το ύφος αλαζονείας και υποτίμησης του πολίτη – υπήκοου εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν πολλοίς το έχουμε εμπεδώσει. Πλέον αμφιβάλλουμε σοβαρά και για το ήθος της.

Της Μαρίας Απατζίδη, βουλευτή Α Ανατολικής Αττικής ΜέΡΑ25

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook