Ο Αϊτόρ συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι, ο Παναθηναϊκός έχασε πολλές ευκαιρίες κόντρα στον Ιωνικό, αλλά η κλάση του Σπόραρ και το πέναλτι του Ισπανού ήταν αρκετά για το 1-0 στην πρεμιέρα.

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε του Ιωνικού με 1-0, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League 1.

Ο Αϊτόρ συνέχισε από εκεί που… τελείωσε πέρυσι, στον τελικό Κυπέλλου, σκοράροντας με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σπόραρ να κερδίζει την εσχάτη των ποινών με ωραία ενέργεια. Παράλληλα, οι «πράσινοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να καθαρίσουν την νίκη πιο εύκολα, όμως δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν.
Ενώ, στο πρώτο 45λεπτο, παρουσίασαν και κάποια κενά στα μετόπισθεν, με την ομάδα της Νίκαιας που αγωνίστηκε έξυπνα ειδικά σε αυτό το διάστημα, να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί.

Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Βέρμπιτς, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά και η ανακοίνωση της απόκτησης του Μπερνάρντ πριν τη σέντρα.


Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-3-3, τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ρουμπέν, Κουρμπέλης και Τσέριν αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Παλάσιος και Αϊτόρ στο πλάι του Σπόραρ ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιωνικός από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2, τον Χουτεσιώτη στην εστία και τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες και Βαλεριάνο τριάδα στα μετόπισθεν. Ο Μύγας πήρε την δεξιά πλευρά, ο Βλαεριάνος την αριστερή, ενώ Μασάς, Άοσμαν και Μεντόσα ήταν η τριπλέτα στο κέντρου,και οι Μάντζης-Νίκος Ιωαννίδης συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε ψυχολογία και θα άλλαζε τα δεδομένα από νωρίς.


Πήρε την κατοχή της μπάλας, έψαξε τα ρήγματα κυρίως από το δεξί άκρο με Κώτσιρα και Παλάσιος, αλλά συνάντησε έναν συμπαγή Ιωνικό, ο οποίος περίμενε πίσω από την μπάλα, περιμένοντας να βγει σε κάποια αντεπίθεση και να κάνει την ζημιά.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να συμβεί αυτό μόλις στο 3’, με το λάθος γύρισμα του Ρουμπέν, αλλά ο Μάγκνουσον πρόλαβε τον Ιωαννίδη, αλλοιώνοντας το σουτ του από θέση μέσα δεξιά για να μπλοκάρει ο Μπρινιόλι στη συνέχεια της φάσης.

Οι «πράσινοι»… απάντησαν πέντε λεπτά μετά, όταν ο Παλάσιος έβγαλε με τη μία τον Σπόραρ τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, ωστόσο το πλασέ του Σλοβένου επιθετικού ήταν άστοχο!
Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπο να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά την άμυνα του παράλληλα να παρουσιάζει κενά και τους φιλοξενούμενους να χάνουν μια ακόμα καλή ευκαιρία να προηγηθούν, λόγω αυτών.

Με τον Μάντζη να βγαίνει… φάτσα με τον Μπρινιόλι, στο 21ο λεπτό αλλά τον Ιταλό γκολκίπερ να πραγματοποιεί μια φανταστική επέμβαση, διατηρώντας το 0-0!

Ενώ από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ στο 32’, ο Κουρμπέλης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά «ψαράκι» αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, όντας αμαρκάριστος.
Ακολούθησε η αναγκαστική αλλαγή του Μάγκνουσον, στην αμέσως επόμενη φάση, κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες η μεγάλη κλάση του Σπόραρ άλλαξε τα δεδομένα…

Με τον Σλοβένο στράικερ να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, να κερδίζει πέναλτι από τον Χουτεσιώτη και τον Αϊτόρ να ευστοχεί στην εκτέλεσή του, στο τρίτο λεπτό του επιπλέον χρόνου του πρώτου 45λεπτου, για το 1-0!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε πλευρές στους Παλάσιος-Αϊτόρ και το «τριφύλλι» έδειξε τις… διαθέσεις του μόλις στο 48ο λεπτό.

Όμως, ο Χουτεσιώτης έβγαλε με υπερένταση το φαλτσαριστό σουτ του Τσέριν στο όριο της μεγάλης περιοχής, διατηρώντας το 1-0.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορώντας την με ηρεμία και σε πιο χαμηλό τέμπο, ψάχνοντας παράλληλα την στιγμή που θα του έδινε το… πολυπόθητο 2-0.

Όπως θα μπορούσε να συμβεί στο 58’, από την ωραία κάθετη πάσα του Τσέριν, αλλά ο Σπόραρ σούταρε από πλάγια θέση και δεξιά, με το πλασέ του να είναι άστοχο.

Από την άλλη και σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια επικίνδυνη φάση στο δεύτερο 45λεπτο, παρότι δεν άλλαξαν αγωνιστικό προσανατολισμό. Με αποτέλεσμα το ήδη διαμορφωμένο 1-0 να διατηρηθεί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου και τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα με το… δεξί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (33’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (84’ Αλεξανδρόπουλος), Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (84’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (77’ Βέρμπιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γκάνεα, Σάντσες, Φρόκου.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Βαλεριάνος, Άοσμαν, Μασάς (87’ Κοκκίνης), Μεντόσα (60’ Μίλο), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης), Ν. Ιωαννίδης (60’ Οφόσου).

Έμειναν στον πάγκο: Περλέσι, Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Χρ. Ιωαννίδης, Σερβιλάκης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Κωσταρας (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Τέταρτος διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων).

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών).

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου).

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook