Ο Παναθηναϊκός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους ανταγωνιστές, περνώντας με άνεση (2-0) από τη δύσκολη έδρα του ΟΦΗ, δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Φανταστικό γκολ ο Παλάσιος, πρώτο τέρμα για τον Σπόραρ στη Super League.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στην Κρήτη χάρη σε γκολ των Παλάσιος και Σπόραρ.

Οι πράσινοι μπήκαν με σκοπό να καθαρίσουν το ματς από νωρίς και από τη στιγμή που το κατάφεραν αυτό έκαναν… συντήρηση στο δεύτερο μέρος!

Στο πρώτο ημίχρονο η κυριαρχία άνηκε εξ ολοκλήρου στο Τριφύλλι, το οποίο είδε τους Πέρεθ και Αϊτόρ αντίστοιχα να σερβίρουν τα γκολ στους συμπαίκτες τους, ενώ ήταν αρκετά σημαντικό για την ψυχολογία του Σπόραρ, το γκολ που έβαλε. Ήταν φανερό πως ο ΟΦΗ είχε επηρεαστεί αρκετά και από την αναγκαστική αλλαγή του Νέιρα, ο οποίος ρυθμίζει πολλές φορές την επίθεση της ομάδας του.

Ένα σεντερφορίσιο γκολ από αυτά που δεν… είχε πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς κατάφερε, λοιπόν, να κάνει το 2/2 ενάντια σε μια ομάδα που ήταν ο κακός του δαίμονας τα τελευταία χρόνια. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό ήταν πως απειλήθηκε ελάχιστα, παρότι στα στόπερ έπαιξαν οι Σάρλια και Πούγγουρας, κρατώντας έτσι το clean sheet για δεύτερο σερί ματς ο Μπρινιόλι. Κάπως έτσι ο ΟΦΗ έκανε τη δεύτερη σερί του ήττα, ενώ έχει ήδη δεχθεί στα δύο πρώτα ματς 5 γκολ.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΟΦΗ πάει στον Βόλο, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό εκτός έδρας.

Το ματς

Ο αγώνας στο Γεντί Κουλέ ξεκίνησε με… αρκετά φάουλ και χωρίς τρελό ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, η ομάδα του Νιόπλια είδε τον Νέιρα να αποχωρεί αναγκαστικά ως αλλαγή, με τον Ντίκο να περνάει στη θέση του με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός είχε προσπαθήσει στο πρώτο 15΄ να γίνει πιο απειλητικός, ωστόσο ο Πραξιτέλης Βούρος είχε ξεκινήσει την αναμέτρηση με μεγάλη ένταση, κάνοντας αρκετές επεμβάσεις. Παρόλα αυτά η άμυνα των Κρητικών ξεκλειδώθηκε στο 16΄, μιας και σε εκείνο το σημείο ο Ρούμπεν Πέρεθ έβγαλε μια τρομερή διαγώνια μπαλιά στον Παλάσιος, ο οποίος έκανε ωραίο κοντρόλ και σούταρε από δεξιά θέση και διαγώνια εντός της περιοχής του ΟΦΗ, κάνοντας το 1-0!


Στη συνέχεια οι πράσινοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Ντίκο να μην μπορεί να προσφέρει στοιχεία που διαθέτει ο Νέιρα, που είχε βάλει και γκολ στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο. Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο μισάωρο με μια φάση… το γκολ! Σε εκείνο το σημείο ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, με τον Πούγγουρα να πιάνει τη κεφαλιά μόνος του και να στέλνει τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση το τριφύλλι κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, με τον Σπόραρ να αποφεύγει τον Γιοχού, ωστόσο το σουτ του έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού έπιασε τόπο στο 33΄, με τον Σπόραρ να κάνει το 2-0 και να βάζει το παρθενικό του γκολ! Ο Αϊτόρ έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Σπόραρ με μια σεντερφορίσια κίνηση βρήκε την μπάλα με το μυτάκι ενώ είχε κάνει προβολή και ο Στέφενς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί και έχασε μια ακόμη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Αϊτόρ να σερβίρει… γκολ στον Σπόραρ, ωστόσο η κεφαλιά του ήταν αδύναμη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να χάνει την πρώτη του ευκαιρία στο ματς, όταν ο Γιοχού με κεφαλιά τροφοδότησε τον Λάρσον, ωστόσο το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Για την ιστορία στο πρώτο μέρος η στατική ανέφερε τα εξής: 1-6 οι τελικές, 0-2 τα σουτ εντός εστίας και τα… γκολ, και 37%-63% η κατοχή της μπάλας!


Στο δεύτερο ημίχρονο η μόνη αλλαγή ήταν η είσοδος του Μπουζούκη αντί του Γιαννούλη για τον ΟΦΗ! Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ρυθμό να είναι αισθητά… σε πιο χαμηλό τέμπο και δόθηκαν κάρτες σε Ντίκο και Κουρμπέλη για σκληρά μαρκαρίσματα. Μάλιστα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε κιόλας, με τον Βέρμπιτς να μπαίνει στη θέση του στο 68΄.

Ουσιαστικά η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 70΄ για τον ΟΦΗ, με το σουτ του Ντίκο να περνά λίγο… άουτ. Ο φορ των Κρητικών είχε αδειάσει τον Σάρλια, μετά από λάθος του Πέρεθ. Προς το τέλος του ματς η ομάδα του Νιόπλια έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και είδε ένα ωραίο σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή στο 82 να αναγκάζει τον Μπρινιόλι να κάνει μια σημαντική επέμβαση. Η τελευταία μεγάλη φάση άνηκε πάλι στους Κρητικούς, με τον Μπουζούκη να συνεργάζεται ωραία με τον Λάρσον, ωστόσο το σουτ του Έλληνα άσου πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.


Στην τελευταία φάση του ματς Ιωαννίδης και Βέρμπιτς αστόχησαν και δεν κατάφεραν να βάλουν το τρίτο πράσινο γκολ στο ματς.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Μαρινάκης, Βούρος, Γιοχού (64′ Διαμαντής), Γιαννούλης (46′ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Νέιρα (11′ Ντίκο), Θοράρινσον (64′ Αποστολάκης), Τοράλ (69′ Στάικος).

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (77′ Γκάνεα), Κουρμπέλης (69′ Βέρμπιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

Πηγή:sportdog.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook