Σε μια ιστορική ημέρα για τον σύλλογο, η ΑΕΚ ήταν αντάξια των περιστάσεων και μετέτρεψε σε γιορτή τον πρώτο ιστορικό αγώνα στην «OPAP Arena», επικρατώντας με 4-1 του Ιωνικού, για την 6η αγωνιστική της Super League

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην ιστορική της έδρα μετά από 19 χρόνια και κέρδισε τον Ιωνικό με 4-1 χάρη στα γκολ των Γκατσίνοβιτς (δις), Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο, ενώ δύο ασίστ πάρε… βάλε έδωσε ο Ελίασον. Το γκολ της τιμής έβαλε ο Ελευθεριάδης στη τελευταία φάση του ματς.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε τις άγριες διαθέσεις με το καλημέρα, μιας και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Ιωνικό για να μπει στην εξίσωση του αγώνα και μόλις στο 5΄ άνοιξε το σκορ, ενώ μέχρι να προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να αντιδράσουν έκανε και το 2-0 στο 26΄ με τον Λιβάι Γκαρσία. Η Ένωση καθάρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των Αραούχο και Γκατσίνοβιτς και απειλήθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Γενικά, ο Γκατσίνοβιτς στο πρώτο μέρος έβγαλε τρομερή ενέργεια, ενώ έτσι πέτυχε και το πρώτο του εν Ελλάδα γκολ, μιας και δεν είχε σκοράρει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η ΑΕΚ έφτασε στην δεύτερη θέση, έχοντας πλέον 12 βαθμούς, ενώ ο Ιωνικός παραμένει στην τελευταία θέση με ένα βαθμό, όντας η μόνη ομάδα μαζί με τον Λεβαδειακό που αγνοούν τη νίκη μετά το πέρας των 6 πρώτων αγωνιστικών.

Το ματς
Η ΑΕΚ είχε… μοναδικό της στόχο με την έναρξη της αναμέτρησης να… χτίσει στην μαγική ατμόσφαιρα του κόσμου και να βρει ένα γρήγορο γκολ, από τα… αποδυτήρια.

Ήταν τέτοια η ατμόσφαιρα που όσοι έβλεπαν το ματς πίστευαν πως κάτι τέτοιο θα γινόταν πραγματικότητα. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε μόλις στο 2΄ με τον Μοχαμάντι να δίνει την μπάλα στον Γκαρσία, ο οποίος σούταρε και είδε τον Χουτεσιώτη να αποκρούει το σουτ του! Ο κόσμος συνέχισε να δίνει ώθηση και κάπως έτσι το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ επετεύχθη μόλις στο 6΄ με σκόρερ τον Γκατσίνοβιτς.

ΑΕΚ – Ιωνικός | 1-0 | Απίθανο και ιστορικό το πρώτο γκολ από τον Γκατσίνοβιτς!
Μάλιστα Σέρβος ήταν και ο τελευταίος σκόρερ πριν γκρεμιστεί το γήπεδο, μιας και είχε σκοράρει τότε ο Ίβιτς! Σε εκείνο το σημείο ο Γκατσίνοβιτς αρχικά προσπάθησε να κάνει γέμισμα το οποίο δεν του βγήκε, και έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ που δεν άφηνε περιθώριο αντίδρασης στον Χουτεσιώτη και άνοιξε το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ αφιερώθηκε από τα μεγάφωνα σε όσους ΑΕΚτζήδες δεν βρίσκονται πια στην ζωή. Η ΑΕΚ είχε κυριολεκτικά στο πρώτο μέρος τον Ιωνικό στο δικό του μισό και προσπαθούσε να κάνει ότι μπορεί για να καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος.

Στο 15΄ ο Μοχαμάντι έπιασε σουτ από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η πίεση συνεχίστηκε και 1΄ αργότερα ο τρομερός Γκατσίνοβιτς σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Αραούχο, ωστόσο δεν πρόλαβε να εκτελέσει όπως θα ήθελε.

Η δικαίωση για την κιτρινόμαυρη υπεροχή ήρθε στο 26΄, με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει ξανά, μετά από τρομερή σέντρα του Ελίασαν, ο οποίος έβγαλε την πρώτη του ασίστ και ο Γκαρσία έκανε τις πρώτες του… τούμπες στο νέο γήπεδο.

ΑΕΚ – Ιωνικός | 2-0 | Βρίσκει δίχτυα και ο Λιβάι Γκαρσία!

Ο κόσμος συνέχισε να δίνει την απαραίτητη ώθηση και η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία στο 36΄, όταν μετά από ένα γέμισμα του Αραούχου, ο Μουκουντί έπιασε κεφαλιά, χωρίς να χριστεί σκόρερ. Στην αμέσως επόμενη φάση οι Γκαρσία, Ελίασον και Αραούχο συνδυάστηκαν εντυπωσιακά και η κατάληξη της φάσης είχε ως αποδέκτη τον Σιμάνσκι, ο οποίος σούταρε και στη συνέεχεια ο Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο.

Χαρακτηριστικό της κιτρινόμαυρης υπεροχής ήταν το γεγονός ότι το πρώτο μπάσιμο προς την περιοχή των γηπεδούχων έγινε στο 44΄, ωστόσο ο Μουκουντί ήταν σε ετοιμότητα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ρότα να πιάνει ένα ακόμη μακρινό σουτ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Χουτεσιώτη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο MVP της ΑΕΚ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο εξαιρετικός και αρκετά δραστήριος Γκατσίνοβιτς, ενώ δεν υπήρχε παίκτης της Ένωσης που να υστερεί.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Φαντιγκά να περνάει στη θέση του Τσίμπσαχ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος άνηκε για τον Ιωνικό, μιας και στο 51΄ ο Φαντιγκά έβγαλε ωραία σέντρα, με τον Ιωαννίδη να πιάνει σουτ στη κίνηση και να στέλνε τη μπάλα λίγο πάνω από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ απάντησε στο 58΄, όταν ο Ελίασαν πήγε να βγάλει τη δεύτερη του ασίστι για απόψε, ωστόσο το σουτ του Πινέδα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη και κατέληξε η μπάλα άουτ.

Στο 62΄ τελείωσε οριστικά το ματς με το γκολ που τόσο έψαχνε ο Σέρχιο Αραούχο! Ο Αργεντινός φορ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έπιασε σουτ, το οποίο κόντραρε στον Αντούνες και έκανε το 3-0. Στη συνέχεια μάλιστα πήγε στο πέταλο της Orignial για να γνωρίσει την αποθέωση!

ΑΕΚ – Ιωνικός | 3-0 | Σκοράρει ο Αραούχο, πανδαιμόνιο στην OPAP Arena
Μέχρι να προλάβουν να… σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΚ έκανε στο 65΄ και το 4-0! Ο Γκατσίνοβιτς εκμεταλλεύτηκε την τρομερή σέντρα του Ελίασον, ο οποίος έβγαλε τη δεύτερη του ασίστ, για το δεύτερο εξ επαφής γκολ του Σέρβου χαφ. Η τραγική εμφάνιση του Ιωνικού είχε ως αποτέλεσμα να μπουν οι Μίλο, Μάντζης και Ελευθεριάδης.

ΑΕΚ – Ιωνικός | 4-0 | Συνεχίζει την γιορτή ο Γκατσίνοβιτς
H ΑΕΚ έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 71΄, μιας και ο Αραούχο είδε τον Χουτεσιώτη να αποκρούει την κεφαλιά του εντυπωσιακά. Ο Ιωνικός έχασε τη δεύτερη του ευκαιρία στο 77΄ με το σουτ του Λοβέρα να μη μπορεί να κερδίσει τον Στάνκοβιτς. Μια ευχάριστη είδηση για τους γηπεδούχους ήταν πως μετά από ένα κακό σουτ που έκανε ο Πέτρος Μάνταλος αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ελευθεριάδη να βάζει το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό στην τελευταία φάση του ματς μετά από ασίστ του Μάντζη.

Οι ενδεκάδες
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Αραούχο.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης, Μύγας, Αντούνες, Τσιμπσάχ, Ρομαό, Κάνιας, Λοβέρα, Ιωαννίδης, Οφόσου.

Πηγή: sportdog.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook