Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο του βαθμό στο φετινό Europa League και «βλέπει» πρόκριση ως 3ος - Δοκάρι στο 37' από τον Καμαρά - Στο άλλο παιχνίδι η Φράιμπουργκ κέρδισε με 4-0 τη Ναντ στη Γαλλία.

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης (ως 3ος) στο Conference League έμεινε ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πειραιά απέσπασε ισοπαλία (0-0) από την Καραμπάγκ στο Μπακού και πήρε τον πρώτο της βαθμό στον 7ο όμιλο του Europa League. Από την άλλη η Ναντ έχασε με 4-0 στην έδρα της από τη Φράιμπουργκ και έτσι η διαφορά του Ολυμπιακού με τους Γάλλους είναι στους δύο βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός παίζει την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία (Φράιμπουργκ) και στην 6η ημέρα υποδέχεται τη Ναντ. Οι Γάλλοι στην 5η ημέρα παίζουν εντός με τους Αζέρους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει πρόκριση.
Οι Πειραιώτες θα ήθελαν να μείνει η διαφορά στο -2 από τη Ναντ ή και να μειωθεί και έτσι με νίκη στην 6η ημέρα να πάρουν την 3η θέση. Βέβαια όλα αυτά είναι σενάρια και στον Ολυμπιακό αυτό που τους “καίει” είναι το παιχνίδι της Δευτέρας (20:00) με τον ΠΑΟΚ.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Η γηπεδούχος Καραμπάγκ είχε γκολκίπερ τον Μαγκομενταλίγιεβ, άμυνα με Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεϊνοβ και Ζαφαργκουλίεβ. Κέντρο με Γκαράγιεβ και Αλμέιδα και τριάδα πίσω από τον φορ Οβόσου με Σεϊντάεβ, Κάντι και Ζουμπίρ.


Ο Ολυμπιακός από την άλλη με τον Μίτσελ έχρισε ξανά ως βασικό στόπερ τον Ντόι. Φυσικά ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια έκανε ο Πασχαλάκης σε έναν σχηματισμό που δινόταν αρχικά ως 4-4-2 αλλά τελικώς δεν ήταν έτσι.

Στο γήπεδο φάνηκε πως ο Μίτσελ πήγε με προσέγγιση τριών στόπερ, με Σωκράτη, Ντόι και Βρσάλικο, αριστερά και δεξιά Ρέαμπτσιουκ και Ντόι, άξονα με Μπιέλ, Κούντε και Μπουχαλάκη και δίδυμο φορ με Ουί Τζο και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ένα 3-5-2 δηλαδή.

Με προβληματικό άξονα ο Ολυμπιακός που δέχθηκε μεγάλη πίεση και είχε δοκάρι με Αμπουμπακάρ Καμαρά
Στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν στο να κρατήσει μπάλα στα πόδια του. Δέχθηκε μεγάλη πίεση με τη Καραμπάγκ να έχει αιχμή του δόρατος τον Κάντι, που στο 13′ είχε σουτ λίγο έξω. Οι γηπεδούχοι είχαν φάσεις και με παίκτες όπως ο Ζουμπίρ με τον Ολυμπιακό να έχει καλή στιγμή για γκολ στο 23′ με κεφαλιά του Ντόι λίγο έξω μετά από φάουλ του Μπιέλ.


Στο 38′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με μπαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά που πήγε να κοπεί. Στο 44′ ο Κούντε είχε ένα πολύ καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα και έτσι έκλεισε το α’ μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε πάντως έναν αρκετά προβληματικό άξονα, δεν κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και γενικά δεν είχε κατοχή.

Το προσπάθησε και πήρε εν τέλει το 0-0

Το β’ μέρος είχε σαφώς πιο λίγες φάσεις από το α’ και για τις 2 ομάδες. Ο Ολυμπιακός που άλλαξε και το σχήμα του με αλλαγές όπως των Βαλμπουενά και Μαρσέλο είχε φάση με σουτ του Μπιέλ και γενικά το προσπάθησε αλλά μέχρι εκεί.

Η Καραμπάγκ στη μετάβασή της από την άμυνα στην επίθεση παρέμενε γρήγορη αλλά δεν απείλησε τόσο πολύ. Τελικώς το ματς έμεινε στο 0-0.


ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Μαγκομενταλίγιεβ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεϊνοβ, Ζαφαργκουλίεβ (85′ Μπαϊράμοβ), Γκαράγιεβ (68 Ρομαό), Αλμέιδα (68′ Γιάνκοβιτς), Οβόσου (85′ Α. Χουσεϊνοβ), Σεϊντάεβ, Κάντι (62′ λ.τρ. Όζομπιτς) και Ζουμπίρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Μπουχαλάκης (86′ Ίνμπομ Χουάνγκ), Κούντε (69′ Εμβιλά), Μπιέλ (60′ Βαλμπουενά), Βρουσάι (86′ Γκάρι Ροντρίγκες), Ουί Τζο (60′ Μαρσέλο) και Αμπουμπακάρ Καμαρά.
Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες)
1. Φράιμπουργκ 12
2. Καραμπάγκ 7
3. Ναντ 3
4. Ολυμπιακός 1

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
27/10, 22:00 Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός
27/10, 22:00 Ναντ – Καραμπάγκ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
3/11, 19:45 Ολυμπιακός – Ναντ
3/11, 19:45 Καραμπάγκ – Φράιμπουργκ

Πηγή: protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook