Βαριά θλίψη επικρατεί στο Πανελλήνιο για το θάνατο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαίδη.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008) και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τα τελευταία δύο χρόνια έδινε με αξιοπρέπεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Έπασχε από μια σπάνια μορφή του, γνωστή και ως καρκίνωμα NUT (NC). Έφυγε σε ηλικία 43 ετών αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζ και τα δύο του παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός σήμερα το πρωί με ένα συγκλονιστικό μήνυμα που είχε γράψει ο ίδιος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, το οποίο δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Τι είπε ένας από τους γιατρούς του

Ένας από τους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την περίπτωση καρκίνου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ενός εξαιρετικά σπάνιου και επιθετικού καρκίνου, ήταν και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. Τον αναφέρει μάλιστα στη συγκινητική επιστολή που άφησε ο Νικολαΐδης, στο κομμάτι των ευχαριστιών προς τους γιατρούς που τον βοήθησαν τα δύο αυτά χρόνια της σκληρής του μάχης.

Ο κ. Δημόπουλος μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή για τον Γολγοθά που ανέβηκε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. «Ήταν σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης», είπε μεταξύ άλλων.

«Είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη ημέρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου για τη συμπαράσταση που του έδειξαν στην προσπάθεια αυτή και τον αγώνα που έκανε για 2 χρόνια για τον καρκίνο και να έχουν δύναμη να τον θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του.

Όντως, διαγνώσθηκε με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Αντιμετωπίστηκε με όλες τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές, ωφελήθηκε από αυτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ότι διαγνώστηκε με τη νόσο σε μεταστατικό στάδιο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να το ξεπεράσει», είπε ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Όντας παθολόγος, ογκολόγος και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, προφανώς είναι μία δύσκολη περίοδος ειδικά όταν αφορούν νέα άτομα, ειδικά όταν αυτά αισθάνονται το βάρος της οικογένειας, των μικρών παιδιών, τον φόβο ότι μπορεί να τα αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν βοηθήσει στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην αποκατάστασή τους, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό και οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής να έχουν σημασία, ακόμη και ψυχολογική γι’ αυτούς», πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.
Τι είναι το καρκίνωμα NUT με το οποίο πάλεψε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης

Το καρκίνωμα NUT (NC), από το οποίο έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -επίσης γνωστό ως καρκίνωμα NUT μέσης γραμμής- είναι ένας τύπος σπάνιου καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σώμα.

Σύμφωνα με το cancer.gov, συνήθως βρίσκεται στο κεφάλι, τον λαιμό και τους πνεύμονες. Το NC αναπτύσσεται από τα πλακώδη κύτταρα του σώματος, τα οποία είναι κύτταρα που αποτελούν το δέρμα και την επένδυση ορισμένων οργάνων, όπως οι πνεύμονες και το στομάχι. Το NC αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Πρόκειται για μια τόσο σπάνια ασθένεια που υπάρχουν λίγα δεδομένα για το πόσοι άνθρωποι το έχουν. Άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να αναπτύξουν NC.

Το καρκίνωμα NUT συχνά δεν έχει συμπτώματα στα αρχικά του στάδια. Καθώς ο καρκίνος μεγαλώνει, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως κόπωση και απώλεια βάρους. Ανάλογα με τη θέση του όγκου(ων) εντός του σώματος, μπορεί να εμφανιστούν και άλλα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ανώδυνο εξόγκωμα, πόνο, επίμονο βήχα, δύσπνοια και ρινική συμφόρηση ή απόφραξη.

Το Σάββατο η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Η σορός του θα εκτίθεται προς χαιρετισμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης από τις 15:00, ενώ θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στις 16:00 και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook