Ο Ιωνικός πήγε στο πρώτο μέρος με το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ, χάρη στο τέρμα του Μάντζη στο 43', αλλά ο Άρης έφερε τούμπα το ματς με Ζερβινιό (63') και Γκρέι (74'). Επιστροφή στις νίκες για τους Θεσσαλονικείς, παραμένουν ουραγοί οι Νικαιώτες.

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες στη Super League, επικρατώντας του Ιωνικού 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης και μάλιστα με ανατροπή. Οι Νικαιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μάντζη στο 43ο λεπτό, με τους παίκτες του Πάρντιου να φέρνουν τούμπα το ματς στο δεύτερο μέρος. Ο Ζερβινιό πέτυχε το πρώτο γκολ στο 63′ και έντεκα λεπτά μετά ο Γκρέι ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Ιωνικός δεν απείλησε πολύ τα καρέ του Κουέστα στο πρώτο μέρος, όμως στην πρώτη καλή τελική βρήκε το γκολ. Ο Άοσμαν έκανε το γύρισμα στον Λοβέρα, αυτός έκανε το σουτ και ο Χουτεσιώτης δεν μπορέσε να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Μάντζης πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-0.

Οι κίτρινοι έπαθαν ένα μίνι έμφραγμα, αλλά μόλις κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους μπόρεσαν να πετύχουν την ανατροπή. Αρχικά στο 63ο λεπτό έφερε το ματς στα ίδια. Οι παίκτες του Πάρντιου αναπτύχθηκαν όμορφα και ο Μαζικού έκανε το γύρισμα στον Ζερβίνιο, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έντεκα λεπτά μετά και πάλι από γύρισμα – σουτ του Μαζικού, ο Γκρέι (που αντικατέστησε τον Ζερβίνιο) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.


Στο στρατόπεδο του Άρη υπάρχει ανησυχία, λόγω των τραυματισμών των Μαντσίνι και Ζερβινιό. Τις επόμενες ώρες θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί. Με τραυματισμό αποχώρησε και ο Κάνιας.

Ο Πάρντιου ανακάτεψε την τράπουλα
Ο Άλαν Πάρντιου έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Ζερβινιό και τον Ετέμπο, ενώ στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν οι Πάλμα, Μαζικού και Οντουμπάτζο. Στον αντίποδα, βασικός ήταν ο Σάκιτς, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πρώην κίτρινος είναι και ο προπονητής των Νικαιωτών, Δημήτρης Σπανός.

Τον πλήγωσε ο Ιωνικός στο 43′
Ο Άρης είχε, όπως αναμενόταν, από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι. Ο Ιωνικός επέλεξε να αμυνθεί στο δικό του μισό και να ψάξει την αντεπίθεση που θα του φέρει το γκολ. Η πολυπρόσωπη άμυνα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών του Άλαν Πάρντιου.

Οι κίτρινοι έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 21ο λεπτό. Ο Πάλμα με ωραία κίνηση έκανε ένα συρτό σουτ, ο Χουτεσιώτης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και για καλή του τύχη η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ιωνικού.
Στο 26′ οι κίτρινοι ζήτησαν πέαλτι για χέρι του Μύγα, αλλά το VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Καμάτσο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Οντουμπάτζο. Πριν από το γκολ του Μάντζη, ο Μαντσίνι δοκίμασε μια περίεργη λόμπα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συγκεκριμένη φάση ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μάνου Γκαρθία.


Βρήκε την ψυχραιμία του και το έφερε τούμπα
Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά και είχε κάποιες τελικές και για δεύτερο γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Μόλις πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Πάρντιου πήραν τα ηνία του ματς και λίγα λεπτά μετά βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Ζερβινιό.

Μετά το γκολ που σημείωσαν οι κίτρινοι το παιχνίδι ισορρόπησε για λίγα λεπτά, όμως ο Άρης πήρε ξανά την μπάλα στα πόδια του και κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Γκρέι στο 74ο λεπτό.

Ο Ιωνικός πήρε ρίσκα στην προσπάθεια του να πάρει κάτι στο ματς, όμως ο Άρης αμύνθηκε εξαιρετικά και περιόρισε σημαντικά την απειλή των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό (56′ Ματέο Γκαρσία), Ετέμπο, Καμάτσο, Πάλμα (67′ Γκρέι), Μαντσίνι (42′ Μάνου Γκαρθία), Ζερβινιό (67′ Ιτούρμπε).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σάκιτς (76′ Σάκιτς), Ρομαό, Αντούνες, Μύγας, Άοσμαν (76′ Μεντόσα), Φαντιγκά, Λοβέρα (46′ Σεμπά), Κάνιας (52′ Τσιμπσά, 76′ Μάσας), Ελευθεριάδης, Μάντζης.

Πηγή: sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook