Σ΄ένα καταπληκτικό ματς, με πολλές ευκαιρίες από ΑΕΚ και Ατρόμητο, η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος από τον Μαυρομάτη και εκτέλεσε εύστοχα ο Νορντίν Αμραμπατ στο 94'.

Μπορεί να ίδρωσε, μπορεί να αγχώθηκε, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε στο 94′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ (το οποίο κέρδισε ο Μάνταλος) να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου και να επικρατήσει με 1-0 στην κατάμεστη OPAP Arena.

Η Ένωση είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά της έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική τρίτη απέναντι σε έναν καλά διαβασμένο Ατρόμητο, ο οποίος είχε σε πολύ καλή μέρα τον Γιαννιώτη. Οι Περιστεριώτες απείλησαν στην κόντρα κυρίως, η Ένωση πίεσε ακόμα περισσότερο στο φινάλε και τελικά στις καθυστερήσεις κατάφερε να βρει το γκολ που της έδωσε το τρίποντο.

Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Κόουλμαν

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει την ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, χωρίς αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Αθανασιάδης διατηρήθηκε στην εστία, οι Μοχαμαντί, Βίντα, Μουκουντί και Ρότα στην τετράδα της άμυνας, ο Σιμάνσκι σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα και τον Πινέδα μπροστά του, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούταν από τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία. Για τον Ατρόμητο ο Κρις Κόουλμαν παρέταξε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Ντε Μποκ, Χατζηισαΐα, Μαυρομμάτη και Κεσχρίντα τετράδα στην άμυνα, τους Γκονσάλες, Έρλινγκμαρκ και Μουνίθ τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Ισπανό σε ρόλο δεκαριού, τους Ρομπαΐγ και Κλωναρίδη στα άκρα και τον Κιάρτανσον στην κορυφή της επίθεσης.


Η ΑΕΚ το πάνω χέρι, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό απέναντι στον «διαβασμένο» Ατρόμητο

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους είχε την κυριαρχία, κυκλοφορώντας την μπάλα με υπομονή με κινητήριο μοχλό τον Πινέδα, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει πολλές μεγάλες στιγμές με τον Ατρόμητο να παίζει προσηλωμένα και να μην αφήνει τον παραμικρό χώρο. Οι κιτρινόμαυροι ανακτούσαν μπάλες πιέζοντας ψηλά και ασκώντας πρέσινγκ παντού, όπως το συνηθίζουν, ωστόσο στην τελική προσπάθεια έλειπε το καθαρό μυαλό.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε βέβαια να πάρει πολύ νωρίς το προβάδισμα όταν στο 5′ μετά από μια τελική των φιλοξενούμενων με τον Κεσχρίντα ο Αραούχο με μια κάθετη έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία σε πλάγια θέση τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, αλλά το πλασέ του δεν είχε τα φάλτσα που έπρεπε φεύγοντας δίπλα από το κάθετο. Από τη μεριά του, όμως, και ο Ατρόμητος είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 12′ όταν ο Μουνίθ με μια μπαλιά βρήκε τον αμαρκάριστο Κιάρτανσον μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη από κοντά.

Οι κιτρινόμαυροι παρότι είχαν την υπεροχή δεν μπορούσαν να βρουν τη σωστή τελική ενέργεια, ενώ δεν εκμεταλλεύονταν ούτε τις πολλές στατικές μπάλες από εκτελέσεις κόρνερ. Στο 28′ πάντως με μια όμορφη κάθετη κίνηση του Πινέδα δημιούργησαν απειλή, αλλά το σουτ του Μεξικανού μπλόκαρε ο Γιαννιώτης, ενώ από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες τρία λεπτά αργότερα από εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ έβγαλαν τελική με την κεφαλιά του Έρλινγκμαρκ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει στο τελευταίο δεκάλεπτο και είχε μια καλή στιγμή στο 36′, αλλά το σουτ του Αραούχο από το ημικύκλιο πέρασε δίπλα από το κάθετο.
Οι αλλαγές του Αλμέιδα έδωσαν τη λύση στο 94′!

Οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκαν στο δεύτερο μέρος με ορμή και στο 48′ βρήκαν τη δεύτερη πολύ μεγάλη στιγμή τους στο ματς όταν ο Λιβάι Γκαρσία πάσαρε στον Πινέδα, αλλά το πλασέ του τελευταίου έβγαλε στη γωνία του ο Γιαννιώτης, ο οποίος στο αμέσως επόμενο λεπτό μπλόκαρε και το σουτ του Αραούχο που κόντραρε. Οι κιτρινόμαυροι σε σχέση με το πρώτο μέρος έπρεπε να πάρουν πιο ουσιαστικές ενέργειες από τους Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον με τον Ατρόμητο να έχει κλειστεί στα καρέ του περιμένοντας να χτυπήσει σε κάποια κόντρα.


Κάπως έτσι μάλιστα στο 60′ οι φιλοξενούμενοι πέταξαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Ρομπάιγ έφυγε από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Κιάρτανσον, το πλασέ με τη μία που έπιασε ο τελευταίος όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο! Το ματς άρχισε να ανοίγει με την ΑΕΚ στο αμέσως επόμενο λεπτό να απειλεί με τον Ρότα, αλλά ο Γιαννιώτης ήταν ξανά σε ετοιμότητα, σε μια ακόμα καλή στιγμή της Ένωσης στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Αλμέιδα όπως ήταν φυσιολογικό μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας ξεκίνησε τις κινήσεις από τον πάγκο με τους Γιόνσον και Αμραμπατ να περνούν στις θέσεις των Σιμάνσκι και Ελίασον.


Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει και στο 67′ πάλι ο Γιαννιώτης με μια σπουδαία επέμβαση στη γωνία του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και κεφαλιά του Μουκουντί κράτησε το μηδέν. Ο Αλμέιδα πέρασε και τον Μάνταλο αντί του Γκατσίνοβιτς, με τον Κόουλμαν να φρεσκάρει την ομάδα του με τους Κούεν και Τζαβίδα και την ΑΕΚ να ψάχνει με κάθε τρόπο το γκολ, αλλά και το σουτ του Αραούχο στο 74′ πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Τρία λεπτά αργότερα ένα καλό σουτ του Κλωναρίδη από πλάγια θέση έβγαλε ο Αθανασιάδης σε κόρνερ, με τον Ατρόμητο να… κρούει την κώδωνα του κινδύνου στην ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα πέρασε και τον Χατζισαφί αντί του Πινέδα, με τους κιτρινόμαυρους να παίζουν πλέον κόντρα στον χρόνο και στην κούραση των τελευταίων λεπτών και τον Ατρόμητο να κρατάει και να βγαίνει αρκετές φορές επικίνδυνα στην κόντρα. Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ έβαλε τον Ατρόμητο μέσα στα καρέ του και η λύση βρέθηκε για τους κιτρινόμαυρους στο 94′. Μετά από γέμισμα του Γιόνσον ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Μαυρομμάτη, η Ένωση κέρδισε πέναλτι και ο Άμραμπατ εκτέλεσε εύστοχα για να γράψει το τελικό 1-0 στο φινάλε της αναμέτρησης και να δώσει το τρίποντο στην ΑΕΚ! Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία σπατάλησαν ακόμα μια ευκαιρία με τον Γιαννιώτη να σώζει το σουτ του πρώτου και ο δεύτερος να τελειώνει με γυριστό πάνω από το οριζόντιο!

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι (63′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος), Ελίασον (63′ Άμραμπατ), Πινέδα (81′ Χατζισαφί), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας (62′ Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Κεσχρίντα, Γκονσάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70′ Κούεν), Ρομπαΐγ (79′ Ροτάριου), Κλωναρίδης (79′ Φριντζόνσον), Κιάρτανσον (70′ Τζαβίδας)

Πηγή: gazzetta.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook