Ο Ολυμπιακός με γκολ του Μπιέλ (50') και του Βαλμπουενά (82') πέρασε από το Αγρίνιο κερδίζοντας με 2-0 τον Παναιτωλικό - Παρθενική συμμετοχή Φορτούνη στη σεζόν

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε ο Ολυμπιακός από το Αγρίνιο, καθώς μετά από ένα ματς όπου ήταν καλύτερος κέρδισε τον Παναιτωλικό με 2-0.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Στεργιάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντίας στον άξονα, τους Σενγκέλια, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Κολοβό «ψευτοενιάρι».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Αβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εμβιλά, Ινμπομ Χουάνγκ στον άξονα, και τους Μπιέλ, Μασούρα στα «φτερά» και τον Χάμες Ροντρίγκες κοντά στον φορ Μπακαμπού.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, λίγες φάσεις
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και το ματς «κυλούσε» στο μισό του Παναιτωλικού, ενώ από το 30′ και έπειτα ακόμη και στο αμυντικό του τρίτο. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν πολύ την κάθετη με τον Χουάνγκ, ενώ «φόρτωναν» και την αριστερή τους πλευρά όπου ο Ρέαμπτσιουκ ήταν συχνά-πυκνά σε θέση εξτρέμ και ο Μασούρας συνέκλινε ως δεύτερος φορ. Από τα πόδια του δεύτερου μάλιστα ξεκίνησε και η κλασικότερη ευκαιρία της αναμέτρησης μέχρι την ανάπαυλα, όταν στο 43′ βρήκε τον Μπιελ μόνο στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Ισπανός αιφνιδιάστηκε και δεν έκανε καλό «τελείωμα» (η μπάλα πέρασε παράλληλα με τα καρέ του Στεργιάκη).


Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες θέλησαν και με κάποια στατικά να βάλουν «δύσκολα» στους γηπεδούχους, όπου η τριάδα των κεντρικών τους χαφ (Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντίας) έπαιζε κοντά στους στόπερ Κορνέλιους, Λάρσον που με τη σειρά τους «καθάρισαν» σχεδόν όλα τα γεμίσματα και τις παράλληλες των φιλοξενουμένων. Την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» αναζητούσαν την κόντρα κυρίως με τον Μόρσεϊ που σε δύο περιπτώσεις φάνηκε απειλητικός, αλλά το σουτ του στο 18′ πέρασε άουτ ενώ στον έξτρα χρόνο δεν κατάφερε να βγάλει τελική στην κάθετη του Ντίας.

Εξαιρετικό γκολ από τον Μπιελ
Σέντρα στο δεύτερο μισό και τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν αρκετά νωρίς. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εκ νέου με την κατοχή στα πόδια τους και στο 50′ η μπάλα στρώθηκε στον Μπιελ που από δύσκολη θέση την έστειλε με ένα πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ στα δίχτυα. Ο 26χρονος «εκτέλεσε» από δύσκολη θέση, σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

Σε ανάλογο τέμπο το ματς, ο Βαλμπουενά το 0-2
Το 0-1 πάντως δεν άλλαξε και την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες κρατούσαν μπάλα σε επίπεδα πάνω από 65%, ενώ ο Παναιτωλικός δεν έδειχνε διατεθειμένος να ρισκάρει αλλά αναζητούσε τη «μισή» φάση στην αντεπίθεση, που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. Ομως οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τη ροή του αγώνα, κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων και συχνά-πυκνά «έβαζαν» τέσσερις και πέντε παίκτες στο «κουτί» του. Σε μία τέτοια περίπτωση ο Βαλμπουενά βρήκε στο 82′ τον λίγο κενό χώρο που «χρειάζονταν» και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ. Μέχρι το φινάλε ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε μία καλή στιγμή, ενώ οι γηπεδούχοι θέλησαν με ορισμένα στατικά να σημειώσουν έστω ένα τέρμα, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Αποστολάκης (67’ Λιάβας), Κορνέλιους, Μλάντεν (83’ Φλόρες), Χουχούμης, Λάρσον, Μάρτενσον, Χόρχε Ντίας (67’ Ντουάρτε), Κολοβός, Μόρσεϊ (75’ Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (83’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλος (72’ Σαμασέκου), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (88’ Φορτούνης), Μπιέλ (88’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (72’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (53’ Ελ-Αραμπί).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook