Ο Ιωνικός έφτασε μία ανάσα από την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League 1, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στα τελευταία λεπτά του αγώνα στη Νίκαια.

Ο Ιωνικός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο της νίκης ούτε στην ένατη αγωνιστική της Super League 1. Οι Νικαιώτες έφτασαν μία ανάσα από το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νεάπολη, ωστόσο ο Εραμούσπε με πέναλτι στο 85′ άφησε στα κρύα του λουτρού την ομάδα της Νίκαιας.

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού πέτυχε και τα δύο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι στο δεύτερο μέρος.

Ο Ιωνικός προηγήθηκε με δύο φοβερά γκολ του Λοβέρα και του Άοσμαν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στους 6 βαθμούς και την 11η θέση, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν 3 πόντους και ψάχνουν απεγνωσμένα αντίδραση.


Ο αγώνας

Οι Νικαιώτες μετά το 15΄ άρχισαν ν΄ ανεβάζουν σταδιακά το ρυθμό τους απέναντι στον ΠΑΣ που δεν έδειχνε ενδιαφέρον να επιτεθεί, αλλά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και μέσα σε 4 λεπτά κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Αρχικά στο 26΄ με το τρομερό γκολ του Λοβέρα με το απευθείας βολ πλανέ του Αργεντινού μετά το κόρνερ του Άοσμαν και στο 31΄ με τον Σύρο μέσο (Άοσμαν) να εκτελεί άψογα το φάουλ που κέρδισε ο Μάντζης και να «καρφώνει» τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Αθανασίου.

Με το «καθαρό» προβάδισμα που είχαν οι γηπεδούχοι έριξαν κάπως το ρυθμό τους κι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους, που έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να μειώσουν στο 36΄ με την κεφαλιά του Εραμούσπε σε άδεια εστία, από ολέθριο λάθος του Χουτεσιώτη, να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ιωνικό να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Άοσμαν, ο οποίος στο 53΄ μετά από ασίστ του Φαντιγκά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Κι αφού δεν έγινε το 3-0 στη συγκεκριμένη φάση, στο 55΄ ο ΠΑΣ ξαναμπήκε στο ματς. Σε γύρισμα του Ροσέρο στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαλεριάνου κι ο Τζήλος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Εραμούσπε αυτή την φορά ήταν εύστοχος και μείωσε σε 2-1.


Ακολούθησαν δύο μεγάλες φάσεις στις δύο εστίες, στο 64΄ με τον Μάντζη ν΄ αστοχεί από το σημείο του πέναλτι κι ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Παμλίδη να σουτάρει ψηλά άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην περιοχή του Χουτεσιώτη. Στο 74΄ η κεφαλιά του Κιάκου, μετά από φάουλ του Σόρια, έφυγε άουτ.

Από τη στιγμή που οι Νικαιώτες δεν κατάφεραν να «καθαρίσουν» το ματς με τρίτο γκολ, στο 83΄ ο ΠΑΣ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, σε ανατροπή του Τζίμα από τον Βαλεριάνο. Ο Τζήλος το υπέδειξε με τη συνδρομή του VAR κι ο Εραμούσπε ευστόχησε για δεύτερη φορά, «γράφοντας» το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα (86΄ Μεντόσα), Φαντιγκά, Άοσμαν (80΄ Μασάς), Κάνιας, Ελευθεριάδης (59΄ Σεμπά), Μάντζης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46΄ Κιάκος), Ροσέρο, Παμλίδης (75΄ Μορέιρα), Εραμούσπε, Ριένστρα (46΄ Τζίμας), Μπαλάν.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook