Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο μέσα στην Τούμπα (πίσω στο σκορ με 2-0), αλλά κατάφερε να πάρει το βαθμό στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (2-2) με τον Ολιβέιρα να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του ματς. Τσαούσης, Λύρατζης και Ελ Καντουρί αποχώρησαν με προβλήματα. Σημαντικές επεμβάσεις ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος των φιλοξενούμενων. Δυο πέναλτι έδωσε ο διαιτητής, αφού τον φώναξε ο VARίστας.

Με την ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 16 βαθμούς μετά από 9 αγωνιστικές στη Super league 1 -μια αγωνιστική πριν παίξει στην έδρα της ΑΕΚ- ενώ ο Αστέρας Τρίπολης “ανέβηκε” στους 9 και βρίσκεται στο -4 από την πρώτη εξάδα.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε το πρώτο… χέρι και προσπάθησε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του Αστέρα Τρίπολης, με παιχνίδι από τις πτέρυγες (Ντάντας και Νάρεϊ πήρα πολλές πρωτοβουλίες). Οι Αρκάδες προσπάθησαν να έχουν κοντά τις γραμμές τους και να απειλήσουν με κάποια καλή αντεπίθεση. Η εστία τους δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.


Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε στο 20′, από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Μετά από κόρνερ του Νάρεϊ, ο Τσαούσης έπιασε το πρώτο σουτ, η μπάλα έφτασε στον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος έπιασε το γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ακολούθησαν τα σουτ των Μουνάφο (28′) και Γκαρντάφσκι (στο 29′ ο Κοτάρσκι έκανε μια δύσκολη επέμβαση) και Μπαρτόλο (33′).

Ο Αστέρας άρχισε να… πατάει καλά στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δυο “χτυπήματα” στην ενδεκάδα του, με τους Τσαούση και Λύρατζη να γίνονται αναγκαστική αλλαγή (στη θέση τους πέρασαν οι Σάστρε και Ζίβκοβιτς). Οι “δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να βρει ένα γκολ πριν το ημίχρονο, και στο 44′ είδε τον Ντάντας να μην μπορεί να νικήσει τον Παπαδόπουλο (έδιωξε με το ένα πόδι το σουτ που βγήκε).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως, ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ. Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Ατιένθα έπιασε με δύσκολη γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Στάνκο κινήθηκε γρήγορα μέσα στη μικρή περιοχή, πήρε το “ριμπάουντ” και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Λουτσέσκου έκανε μια ακόμα αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Ελ Καντουρί (ένιωσε ενοχλήσεις στο φινάλε του πρώτου μέρους και ζήτησε αλλαγή).


Χωρίς τα βασικά του μπακ και έχοντας πλέον και πρόβλημα στην ψυχολογία, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε νέο γκολ. Ο Ρϊβκοβιτς έκανε ένα μαρκάρισμα στον Ρεγκίς, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να πέφτει μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και τους Αρκάδες να φωνάζουν για πέναλτι. Ο διαιτητής Κουμπαράκης έδειξαι να συνεχιστει΄το παιχνίδι αλλά μετά από λίγο δέχθηκε το… μήνυμα του VAR. ο Έλληνας ρέφερι τσέκαρε την φάση στο on line reniew και έδωσε πέναλτι. Ο Τιλίκα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-2!

Ο Λουτσέσκου είδε στο 61′ τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο να διώχνει με το ένα πόδι το σουτ του Νάρεϊ, μέσα από τη μεγάλη περιοχή και λίγο μετά ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας Σβαμπ και Κωνσταντέλια στις θέσεις των Ντάντας και Αουγκούστο. Από τη μεριά του, ο Ηρακλής Μεταξάς πέρασε στο ματς τον Ιγκλέσιας και τον έβαλε μπροστά από τους κεντρικούς του αμυντικούς για να… σκουπίσει ό,τι περνούσε από εκεί. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και κατάφερε να φτάσει στη μείωση του σκορ.

Ο VARίστας κάλεσε τον διαιτητή να δει ένα μαρκάρισμα του Γκαρντάφσκι στον Κωνσταντέλια μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Έλληνα ρέφερι να δίνει πέναλτι (τον βρήκε με το χέρι στο λαιμό, στην προσπάθεια του να τον βγάλει εκτός φάσης και να πάρει το πλεονέκτημα). Ο Κούρτιτς εκτέλεσε το πέναλτι και μείωσε σε 2-1.


Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε… όλα για το βαθμό, με τον Ζβαμπ να βγάζει αρκετές καλές σέντρες για τους επιθετικούς των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν φάσεις στα αντίπαλα καρέ, με κορυφαία την άστοχη κεφαλιά του Κουλιεράκη μέσα από τη μικρή περιοχή στο 90+4′. Το “τρίποντο”, όμως δεν πήγε πουθενά. Ο “δικέφαλος του Βορρά”… έσωσε το βαθμό στο 90+7′ με τον Ολιβέιρα να νικάει μέσα από τη μικρή περιοχή τον Παπαδόπουλο, με κοντινό εναέριο, μετά από εκτέλεση κόρνερ (2-2).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook