Ο Ιωνικός -εξαργυρώνοντας το εντυπωσιακό του β' μέρος- επικράτησε 2-0 στην έδρα του ΟΦΗ, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ ο Μάντζης που έφτασε τα πέντε.

Σεφτές και τεράστια ανάσα για τον Ιωνικό! Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισαν το Σάββατο (5/11) οι Νικαιώτες, οι οποίοι αποχώρησαν με σπουδαίο «διπλό» (0-2) από την έδρα του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 1.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού «άντεξε» στο καλό πρώτο ημίχρονο των Κρητικών -έχοντας βέβαια και η ίδια τις σημαντικές στιγμές της- και πιάνοντας σπουδαία επίπεδα απόδοσης στο δεύτερο, έφτασε στη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Βασίλης Μάντζης, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (56′ και 84′), φτάνοντας τα πέντε στη φετινή σεζόν.

Έτσι, ο Ιωνικός έφτασε τους τους επτά βαθμούς -όσους έχουν και οι Κρητικοί- βγαίνοντας όμως από τη ζώνη υποβιβασμού. Στη 12η θέση οι «κυανόλευκοι», στη 13η οι «ασπρόμαυροι», στο +1 από τον Λεβαδειακό αμφότεροι, με την ομάδα της Βοιωτίας να έχει ένα ματς λιγότερο.

Αποδοκιμασίες στο φινάλε από τους φίλους του ΟΦΗ, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να μαζεύει σε κύκλο τους παίκτες του για να τους μιλήσει.


Στο… μυαλό των κόουτς:

Καμία διαφοροποίηση από τον Βάλντας Νταμπράουσκας σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του ΟΦΗ (και πρώτο του με τους Κρητικούς), κόντρα στον Άρη. Σε σύστημα 4-3-2-1, ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Λάρσον στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μπαλογιάννη στο αριστερό. Οι Βούρος και Διαμαντής ήταν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ το αντίστοιχο στα κεντρικά χαφ συνέθεταν οι Μεγιάδο και Περέα. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ήταν ο Ντιουσέ, ο Τοράλ στο δεξί φτερό, ο Τζου στο αριστερό και ο Γκερέρο στην κορυφή.
Από την άλλη, μία αλλαγή για τον Δημήτρη Σπανό αναφορικά με το ματς με τον Παναιτωλικό. Συγκεκριμένα, ο Σεμπά αντικατέστησε τον Άοσμαν, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Στο καθιερωμένο, εσχάτως, 4-2-3-1 ο Χουτεσιώτης ήταν στην εστία. Οι Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα και Σάκιτς αποτελούσαν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ οι Ρομαό και Φαντιγκά. Μπροστά τους σε ελεύτερο ρόλο ο Λοβέρα, με τον Σεμπά να αρχίζει δεξιά, τον Ελευθεριάδη αριστερά και τον Μάντζη ως σέντερ φορ.

Το ματς:

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Παρότι ο ΟΦΗ ήταν πιο δραστήριος, η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Ιωνικό. Συγκεκριμένα, στο 8′ ο Σεμπά έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Μανδά να επεμβαίνει ασταθώς και να διώχνει σε κόρνερ.

Βέβαια, εν συνεχεία οι Κρητικοί ήταν πιο απειλητικοί. Τα διαγώνια σουτ των Ντιουσέ (10′) και Τοράλ (11′) δεν κατέληξαν στα δίχτυα, με τον Χουτεσιώτη να επεμβαίνει εντυπωσιακά στη δεύτερη περίπτωση. Ο Έλληνας πορτιέρε έπραξε αναλόγως και στο 20′, ύστερα από σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ο Τζου.


Στο 25′ ο Βάλντας Νταμπράουσκας αναγκάστηκε να προβεί στην πρώτη του αλλαγή, με τον Μπουζούκη να περνά στη θέση του Τοράλ που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Μια κίνηση περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή πιο εύκολα σε σχέση με τους Νικαιώτες, οι οποίοι όμως είχαν κι αυτοί τις στιγμές τους. Μάλιστα, στο 25′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ύστερα από ωραίο γύρισμα του Σεμπά στο πέναλτι, ο Μάντζης έπιασε το μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να φεύγει έξω.

Μια ακόμα σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους, στο 32′ με το ρολάρισμα του Ελευθεριάδη, με τους Κρητικούς να απαντούν με το επικίνδυνο γύρισμα του Λάρσον στο 34′ και την αντεπίθεση που έβγαλαν στο 44′ και κατέληξε άουτ μετά το διαγώνιο σουτ του Γκερέρο.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τη δεύτερη αλλαγή του, με τον νεαρό Θεοδοσουλάκη να αντικαθιστά τον Τζου. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 49′ ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε το μακρινό τελείωμα του Μπουζούκη.

Βέβαια, ο Ιωνικός ήταν αρκετά δραστήριος, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Μάντζη. Στο 52′ ο Έλληνας φορ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν -ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Σεμπά- έπιασε το κοντινό σουτ, με τον Μανδά να απομακρύνει εντυπωσιακά με τα πόδια. Μια φάση… προάγγελο του γκολ, καθώς στο 56′ ο Λοβέρα γέμισε υπέροχα στην «καρδιά» της περιοχής με τον Μάντζη να πηδά πιο ψηλά από όλους σκοράροντας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.


Το μομέντουμ πλέον άνηκε ξεκάθαρα στους «κυανόλευκους», οι οποίοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και για ένα δεύτερο γκολ. Στο 59′ με τον Μάντζη (πάλι από πέρασμα του Σεμπά), στο 65′ με διπλή ευκαιρία, ενώ στο 74′ ο Μανδάς μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο, μετά την πάσα του Μάντζη στον Ελευθεριάδη.

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι προστάτευαν τα καρέ τους, μη επιτρέποντας στον ΟΦΗ να απειλήσει. Αντίθετα, εκείνοι ήταν που βρήκαν και δεύτερο γκολ, στο 84′: Ύστερα από φάση διαρκείας -που ξεκίνησε από πρέσινγκ και κλέψιμο του Σεμπά- ο Μάντζης έτρεξε στην κόντρα και μετά από τριπλή προσπάθεια (οι δύο δικές του) έγραψε το 0-2 με πλασέ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο «Θ. Βαρδινογιάννης», μιας και ο Ιωνικός εν συνεχεία ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό.

Πηγή: .sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook