Η ΑΕΚ συνέτριψε τον ΟΦΗ με 3-0 στην Opap Arena για την 12η αγωνιστική της Super League 1 κι επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η ΑΕΚ φρόντισε να “καθαρίσει” με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι και πλέον στρέφει την προσοχή της στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με το οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.
Παράλληλα, η Ένωση διατηρήθηκε στο – 6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει το καθήκον του κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν οι Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει πολύ γρήγορα το σκορ. Ο Άμραμπατ κέρδισε πέναλτι, ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την Ένωση.
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να πετύχει νωρίς και δεύτερο γκολ. Στο 11′ ο Γκατσίνοβιτς έγραψε το 2-0, έπειτα από ασίστ του Μάνταλου, με την ΑΕΚ να καθαρίζει την υπόθεση νίκη με συνοπτικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να αντιδράσει χάνοντας μία καλή ευκαιρία με τον Γκερέρο στο 20′, αλλά μέχρι εκεί.

Η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και έψαξε και για τρίτο γκολ, χωρίς να τα βρει στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του ΟΦΗ, προκειμένου να φτάσει και σε τρίτο τέρμα.

Με κορυφαίο τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει την εστία των Κρητικών, ενώ παράλληλα έκανε και διαχείριση του αγώνα, μιας και πέρασαν λίγα 24ωρα από τη μάχη με τον Αστέρα στην Τρίπολη, την ώρα που ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στο 61′ ήρθε τελικά το τρίτο τέρμα για την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να γράφει με κοντινή κεφαλιά το 3-0, “καθαρίζοντας” και τυπικά την υπόθεση νίκη.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ, με τον ΟΦΗ να παραδίνεται στις ορέξεις των παικτών του Ματίας Αλμέιδα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Αργεντινός τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές, ο ρυθμός του αγώνα, φυσιολογικά, έπεσε και το 3-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αφού ο Ντουρμισάι δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής για τον ΟΦΗ στο 87, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (70′ Μαχαίρας), Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (86′ Κοσίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμαντής (83′ Πασαλίδης), Περέα (74′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ (83′ Νέιρα), Θοράρινσον, Τζου (66′ Νικό), Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook