Ο ΠΑΣ Γιάννινα “πάλεψε” το ματς με τον Άρη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στη Super League 1, της τελευταίας πριν τη διακοπή του Μουντιάλ 2022, αλλά τελικά έφυγε από το γήπεδο με “βαριά” ήττα 4-0.

Οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να προηγηθούν με πέναλτι του Φαμπιάνο και ο Κουέστα έσωσε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις την ομάδα του, πριν “καθαρίσουν” το ματς οι Ενκουλού και Οντουμπάτζο. Ο Άρης έδωσε μάλιστα διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με ένα τέταρτο γκολ από τον Πάλμα στις καθυστερήσεις.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να καταφέρει να προβληματίσει τον τερματοφύλακα των Ιωαννίνων. Το ίδιο και ο ΠΑΣ, ο οποίος προσπάθησε να βρει τις ευκαιρίες του στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να πει κανείς ότι βρήκε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αλλά σε καμία από αυτές δεν είχε την τελική που θα ήθελε, αφού και στις δύο ο Κουέστα είχε απάντηση χωρίς να δυσκολευτεί.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό στο ματς, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά και στις δύο κάτι έλειπε.

Στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα 15 λεπτά ο Άρης είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του αλλά και πάλι χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, μέχρι την ατομική προσπάιθεια από τα δεξιά του Οντουμπάτζο οποίος πέρασε δύο αμυντικούς ανατράπηκε από τον Μπιλμπάο και ο Μαλούτας έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Η παράβαση επιβεβαιώθηκε από το VAR και ο Φαμπιάνο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κι άνοιξε το σκορ για τον Άρη στο 60′. Αυτό ήταν το 1ο πέναλτι που ευστοχεί ο Φαμπιάνο στην καριέρα του.

Ο ΠΑΣ από το γκολ και μετά προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό του, να πιέσει επιθετικά, αλλά δυσκολευόταν αρκετά να πατήσει περιοχή με αξιώσεις. το έκανε με την σέντρα του Μπιλμπάο και την προσπάθεια για προβολή του Μορέιρα, ο Κουέστα βγήκε στα πόδια του η μπάλα όμως πέρασε κάτω από τον Ισπανό τερματοφύλακα, αλλά πριν περάσει τη γραμμή ο Φαμπιάνο την έδιωξε κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του. ο ΠΑΣ… γύρισε τον διακόπτη και έκλεισε τον Αρη στην περιοχή του και έκανε τρεις τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε πέντε λεπτά, όμως δύο φορές ο Φαμπιάνιο πάνω στη γραμμή και μία ο Κουέστα έσωσαν τον Άρη.

Κάπου εκεί “εμφανίστηκε” στο παιχνίδι ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αφού ο ΠΑΣ έχασε ένα τσουβάλι γκολ ο Άρης βρήκε δικό του δεύτερο γκολ στο 79ο λεπτό από κόρνερ η μπάλα από κεφαλιά πάσα του Νταμπό, πήγε στο κεφάλι του Ενκουλού ο οποίος την έστειλε εκεί που δεν υπήρχε απάντηση του Αθανασίου. Ο ΠΑΣ πριν προλάβει να καταλάβει τι έγινε, είδε τον Άρη να σκοράρει και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Οντουμπάτζο στο 81ο λεπτό για το 3-0. Ο Άρης αφού πάτησε το γκάζι δεν έδειξε διάθεση να το τραβήξει και να ρίξει τον ρυθμό και άγγιξε και το 4ο γκολ, ένα λεπτό αργότερα με τον Ενκουλού και πάλι το πλασέ του οποίου όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Πάλμα με πλασέ στην κίνηση, ύστερα από πάσα του Γκρέι και στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου έκανε το τελικό 4-0.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο, Μπαγκαλιάνης, Μορέιρα, Παμλίδης, Τζίμας, Μπάλαν.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία, Ζερβινιό, Καμάτσο, Πάλμα.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook