Ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό, αλλά στη συνέχεια κατέφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να φύγει με τους βαθμούς της νίκης χάρη στα γκολ των Νέιρα και Ντουρμισάι. Τελικά αποτέλεσμα 2-1 για την ομάδα του Νταμπράουσκας.

Ντέρμπι ουραγών στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό να θέλουν για ευνόητους λόγους ο καθένας τους βαθμούς της νίκης. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό, αλλά στην επανάληψη δεν άντεξαν στην αντεπιθεση διααρκείας των αντιπάλων τους που μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών (74΄, 82΄) με τα γκολ των Νέιρα και Ντουρμισάι, βρέθηκαν να χάνουν 2-1.

Ο αγώνας
Με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις άρχισε παιχνίδι καθώς το γρήγορο γκολ του Λεβαδειακού ήταν μια… υπόσχεση των 22 ποδοσφαιριστών για καλό θέαμα.

Μόλις στο 1ο λεπτό μπήκε το γκολ των φιλοξενούμενων (0-1) μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βρακά και την γυριστή κεφαλιά του Ντουρμισάι. Ο Μανδάς έκανε την προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή, ωστόσο δεν τα κατάφερε και η ομάδα του βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ πήρε τον έλεγχο του κέντρου, αλλά χωρίς να είναι ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα της Κρήτης πάτησε περιοχή, ωστόσο από ένα σημείο και μετά το χαρακτηριστικό στοιχείο της αναμέτρησης ήταν τα σκληρά (εκατέρωθεν) μαρκαρίσματα.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλή άμυνα με τον Μεγιάδο να είναι σε καλή μέρα αλλά και με τον Λάρσον που έτρεξε πολύ από τα δεξιά, αλλά έπεσαν στην καλοστημένη άμυνα των αντιπάλων τους που έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μάρκοβιτς.


Από την άλλη πλευρά, τα «βαριά χαρτιά» του Λεβαδειακού στο χώρο του κέντρου Χαμόντ και Νίκας, δεν κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους με συνέπεια να γίνεται έξαλλος από τον πάγκο ο Βέλιτς που έβλεπε την ομάδα του κομμένη στα δύο.

Πέρα από τις σκληρές μάχες κυρίως στο χώρο του κέντρου, το πρώτο ημίχρονο ήταν “άχρωμο”.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν “ζεστές” στον αγωνιστικό χώρο, με τον Λεβαδειακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία (48΄) να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Γιαννιώτα, αλλά ο Βούρος με προβολή έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την νοητή γραμμή.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να βγουν με αξιώσεις στην αντεπίθεση ζητώντας πέναλτι στο μαρκάρισμα του Τσάμπρα στον Μπαλογιάννη, αλλά ο διαιτητής διέταξε επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης (του Ντουρμισάι στον Μπαχανάκ) και στο 57΄ νέες “φωνές” για τους Κρητικούς όταν σε μονομαχία εντός της περιοχής του Μπαχανάκ με τον Λάρσον, ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού πέφτοντας βρήκε την μπάλα με τον χέρι, αλλά και πάλι σύμφωνα με τον διαιτητή δεν υπήρξε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Η πίεση του ΟΦΗ καρποφόρησε στο 74΄ όταν ο Νέιρα που ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή του Μπαλογιάννη ισοφάρισε σε 1-1 μετά την καπληκτική σέντρα του Θοράρινσον.

Το γκολ έδωσε ανάσες στους παίκτες του Νταμπράουσκας και στο 82΄ μετά την καταπληκτική εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Νέιρα – Μπιφουμά και πάσα του τελευταίου στον Ντουρμισάϊ, ο επιθετικός του ΟΦΗ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι κινήσεις του Νταμπράουσκας στο 73΄ κυρίως με την είσοδο των Νέιρα και Μπιφουμά, αλλά και η παρουσία του Ντουρνμισάι, ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα και ο ΟΦΗ μπορεί πλέον να ελπίζει σε καλύτερες μέρες με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (73΄ Ντιουσέ), Μπουζούκης (62΄Τζού), Μπαλογάννης (73΄ Νέιρα), Ντίκο (73΄ Μπιφουμά), Ντουρμισάι (87΄ Στάικος).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βήχος, Μπαχανάκ, Βινίσιους, Νίκας, Χάμοντ, Γιαννιώτας, Βράκας, Σκβάρκα (89΄ Σακό) Δούτσιος (79΄ Πέτρε)

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook