Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης στο Μουντιάλ, με εντυπωσιακά εφέ, όλα τα τραγούδια των προηγούμενων διοργανώσεων και την παρουσία του εμβληματικού Αμερικανού ηθοποιού, Μόργκαν Φρίμαν.

Το γήπεδο Αλ Μπαΐτ φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα. Χορευτές λικνίζονται υπό τους ρυθμούς των τραγουδιών των προηγούμενων Μουντιάλ. Οι μασκότ των περασμένων διοργανώσεων παρελαύνουν ενώ υποδέχονται την φετινή, τον Λάιμπ το φαντασματάκι.

Ο Εμίρης του Κατάρ βάζει την υπογραφή του στην πρώτη ποδοσφαιρική εμφάνιση της χώρας και αποθεώνεται.

Στη φαντασμαγορική τελετή σε ρόλο αφηγητή, ο Αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν, ενώ με τη φωνή του ξεσήκωσε το κοινό ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής Γιούνγκκουκ.

Η εμφάνιση του Αμερικανού ηθοποιού ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική, καθώς μπήκε στο γήπεδο με ένα ντόπιο αγόρι με αναπηρία και ο λόγος του αναφερόταν στην ένωση των ανθρώπων και τη συσπείρωση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Πανηγυρικό το κλίμα και έξω από το γήπεδο. Φίλοι του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο τραγουδούν και χορεύουν. Τύμπανα και τρομπέτες δίνουν τον ρυθμό στα συνθήματα των φιλάθλων.

Απαρατήρητος στους δρόμους της Ντόχα δε θα μπορούσε να περάσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον Βρετανό σούπερ σταρ, που όπως ήταν φυσικό συγκέντρωσε τα βλέμματα.
«Ντροπή στο Κατάρ, ντροπή στην FIFA»

Εκτός από υποστηρικτές όμως, το φετινό Μουντιάλ έχει και πολέμιους. Ακτιβιστές της LGBTQ+ κοινότητας συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Κατάρ στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για την ανάθεση της διοργάνωσης στο Κατάρ.

«Είμαστε εδώ για να εναντιωθούμε στη Δικτατορία του Κατάρ. Και να στείλουμε την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες του Κατάρ, στην LGBT κοινότητα και στους εργαζόμενους μετανάστες».

Διαμαρτυρίες και στο Παρίσι. Γάλλοι ακτιβιστές βγάζουν κόκκινη κάρτα στη διοργάνωση του Κατάρ.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook