Εκουαδόρ -Ολλανδία 1-1. Η Εθνική του Εκουαδόρ, άξιζε κάτι καλύτερο, από το 1-1 κόντρα στην Ολλανδία. Οι Ευρωπαίοι αν και προηγήθηκαν νωρίς κινήθηκαν στην μετριότητα και δεν απείλησαν καθόλου τον Γκαλίνεζ,

Το αποτέλεσμα που βολεύει περισσότερο την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, καθώς χρειάζεται απλώς μία ισοπαλία απέναντι στο Κατάρ για να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια και με νίκη πιθανότατα να τερματίσει πρώτη.

Τα συστήματα των ομάδων
Με 3-4-1-2 κατέβασε την Ολλανδία ο Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Νόπερτ στο τέρμα, με τους Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε στην τριάδα των στόπερ. Κουπμάινερς, Ντε Γιονγκ τα δύο χαφ, στα πλάγια οι Ντάμφρις, Μπλιντ και ο Κλάασεν σε ρόλο δεκαριού. Δίδυμο στην επίθεση οι Γκάκπο, Μπεργκβάιν.

Με 5-4-1 παρέταξε το Εκουαδόρ ο Γκουστάβο Άλφαρο. Ο Γκαλίντεζ στην εστία και πεντάδα στην άμυνα οι Πρεσιάδο, Τόρες, Πορόσο, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν. Καϊσέδο, Mέντες στα χαφ, στο πλάι οι Πλάτα, Εστράδα και μοναδικός προωθημένος ο Βαλένσια.

Το γκολ του Κλάασεν
Η Ολλανδία πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα στον αγώνα, όταν στο 6ο λεπτό ένα λάθος γύρισμα του Καϊσέδο έδωσε την ευκαιρία στον Κλάασεν να κερδίσει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και να τροφοδοτήσει τον Χάκπο. Ο φορ της Αϊντχόφεν έπιασε έναν αριστερό «κεραυνό» που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκαλίντες, κάνοντας το 1-0 για τους «οράνιε».

Η ισοφάριση
Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Ισημερινός έφερε το ματς στα ίσα με τον μόνιμο σκόρερ του Ένερ Βαλένσια. Στο 49’ από πίεση των παικτών του Άλφαρο ψηλά και λάθος της ολλανδικής άμυνας, ο Εστουπινιάν βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, ο Νόπερτ απέκρουσε και ο Βαλένσια από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, σημειώνοντας (μετά τα δύο γκολ της πρεμιέρας με το Κατάρ) το 6ο σερί τέρμα του σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Οι Νοτιοαμερικανοί συνέχισαν να βγάζουν μεγαλύτερη επιθετικότητα από τους Ολλανδούς και στο 59’ «άγγιξαν» το 2-1, όταν το σουτ του Βαλένσια σταμάτησε στα πόδια του Φαν Ντάικ με τη μπάλα να φτάνει στον Πλάτα που εξαπέλυσε ένα τρομερό σε δύναμη, αριστερό σουτ, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νόπερτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80’ Ντε Ρουν), Κλάασεν (69’ Μπερχούις), Μπέρχβαϊν (46’ Ντεπάι), Xάκπο (79’ Βέγκχορστ).

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Γκουστάβο Άλφαρο): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Χινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90’ Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90’ λ.τρ. Κ. Ροντρίγκες), Εστράδα (74’ Σαρμιέντο).

Ο τραυματισμός του Βαλένζια
Σε ανύποπτη φάση, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο επιθετικός του Εκουαδόρ Ένερ Βαλένσια τραυματίστηκε και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, έλαβε και φροντίδα από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, ενώ αποχώρησε πάνω σε φορείο.

Ο Βαλένσια έχει σκοράρει και τα τρία γκολ της ομάδας του στη διοργάνωση, αλλά και τα έξι τελευταία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μένει να φανεί αν ο τραυματισμός του θα είναι τόσο σοβαρός ώστε να θέσει σε ρίσκο τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη την 3η αγωνιστική.

Ο Βαλένσια έχει σκοράρει και τα τρία γκολ της ομάδας του στη διοργάνωση, αλλά και τα έξι τελευταία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μένει να φανεί αν ο τραυματισμός του θα είναι τόσο σοβαρός ώστε να θέσει σε ρίσκο τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη την 3η αγωνιστική.

Πηγή: newpost.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook