Η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς επικράτησε της Γαλλίας στα πέναλτι, σε ένα συναρπαστικό τελικό.

Η Αργεντινή κέρδισε για 3η φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Λιονέλ Μέσι σήκωσε το μεγάλο τρόπαιο του Μουντιάλ και το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GOAL (@goalglobal)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GOAL (@goalglobal)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)

Πρωταθλήτρια η Αργεντινή. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι νίκησε στα πέναλτι τη Γαλλία, έπειτα από ένα εκπληκτικό τελικό Μουντιάλ και σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ο Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε και οδήγησε την αγαπημένη του Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου. Η «αλμπισελέστε» επικράτησε της Γαλλίας στα πέναλτι με 4-2 και κατέκτησε το τρίτο παγκόσμιο κύπελλο της ιστορίας της.

Ασύληπτος τελικός με τέσσερα γκολ (2-2) στην κανονική διάρκεια, δύο γκολ στην παράταση (3-3) και απίθανο σόου από Μέσι και Εμπαπέ.

Ο Λιονέλ Μέσι σηκώνει το πρώτο του Μουντιάλ σε ηλικία 35 ετών και η Αργεντινή επιστρέφει στην… κορυφή του κόσμου 36 χρόνια μετά τον τίτλο του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο αποψινός τελικός είναι -ιστορικά- η 13η συνάντηση ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία.

Οι Νοτιοαμερικανοί έχουν 6 νίκες, οι Γάλλοι 3 νίκες, ενώ 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Σε επίπεδο Μουντιάλ, η Αργεντινή νίκησε στα δύο πρώτα… ανταμώματά τους το 1930 και το 1978, όμως πριν από 4 χρόνια (2018) στα γήπεδα της Ρωσίας, οι «μπλε» νίκησαν με 4-3 την «αλμπισελέστε» στους «16» κι έκαναν το πρώτο, μεγάλο βήμα τους για την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου τους.

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ορίστηκε ο 41χρονος Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίσκι, Τομας Λίστκιεβιτς, ενώ τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Αμερικανός Ισμαΐλ Έλφαθ. Στο VAR θα είναι ο Πολωνός Τόμας Κβιατκόφσκι, με AVAR την Αμερικανίδα Κέιτι Νέσμπιτ. Στο οφσάιντ VAR ορίστηκε Αμερικανός Κάιλ Άτκινς και βοηθός οφσάιντ VAR ο συμπατριώτης του Κόρεϊ Πάρκερ.

Η Εθνική Αργεντινής και ο Λιονέλ Μέσι (σημ: για πρώτη φορά) κατέκτησαν το τρόπαιο του του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς κέρδισε την Εθνική Γαλλίας του Κιλιάν Μπαπέ, μετά από έναν αγώνα θρίλερ στο β’ ημίχρονο της κανονικής διάρκειας του αγώνα, στο οποίο η Γαλλία ισοφάρισε σε 2-2, από 2-0 που έχανε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ακολούθησε μια αγωνιώδης παράταση, όπου οι ομάδες πέτυχαν από 1 γκολ έκαστη με τους Μέσι και Μπαπέ και έτσι με σκορ 3-3 και χατ τρικ του Μπαπέ ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Πρώτοι εκτέλεσαν ο Μπαπέ για την Γαλλία και ο Μέσι για την Αργεντινή, οι οποίοι ευστόχησαν. Ο Μαρτίνες απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσαν οι Γάλλοι και ακολούθως ο Ντιμπάλα ευστόχησε κάνοντας το 2-1 υπέρ της Αργεντινής.

Ο Μαρτίνες απέκρουσε και το τρίτο πέναλτι της Γαλλίας, ακολούθως οι Αργεντίνοι ευστόχησαν και το σκορ στα πέναλτι διαμορφώθηκε σε 3-1. Οι Γάλλοι έβαλαν το τέταρτο πέναλτι που εκτέλεσαν, όπως όμως και οι Αργεντίνοι, οι οποίοι κατέκτησαν την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με 4-2 στα πέναλτι.

Τα γκολ της κανονικής διάρκειας του αγώνα 

Η Αργεντινή πήρε «κεφάλι» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κόντρα στη Γαλλία! Στο 23′ ο Άνχελ Ντι Μαρία κέρδισε… εξυπνα πέναλτι από τον Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση.

Ο αρχηγός της Αλμπισελέστε νίκησε τον Γιορίς για το 1-0 και μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός «κουβαριού» από τους… τρελαμένους συμπαίκτες του. Ο Pulga έφτασε τα έξι γκολ και έγινε έτσι, έως εκείνη την στιγμή, ο πρώτος σκόρερ του τουρνουα.

Απίθανη η Αργεντινή, “έκρυψε τη μπάλα” και την εμφάνισε στα δίχτυα της Γαλλίας με σκόρερ τον Άνχελ Ντι Μαρία.
Έπειτα από κλέψιμο του Άλβαρες στη μεσαία γραμμή, η Αργεντινή έσπασε άψογα την αντίπαλη πίεση, με τον Μακ Άλιστερ να σερβίρει στον Ντι Μαρία, ο οποίος εκτέλεσε στο τετ-α-τετ τον Γιορίς για το 2-0 (36΄).

Με πρωταγωνιστές τον «game changer» Κόλο Μουανί και τον εκτελεστή Κιλιάν Μπαπε η Γαλλία ισοφάρισε σε 2-2 από 2-0 στον μεγάλο τελικό με την Αργεντινή!

Απίστευτη εξέλιξη στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ! Oi Τρικολόρ ισοφάρισαν με δυο γκολ σε ισάριθμα λεπτά, με πρωταγωνιστές τον «game changer» Κόλο Μουανί και τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος από εξαφανισμένος έγινε… ήρωας με δύο γκολ!

Στο 80′ ο Κόλο Μουανί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Οταμέντι τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε την παράβαση.

Ο Κιλιάν Μπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μαρτίνες έπεσε στην σωστή πλευρά και βρήκε λίγο την μπάλα, όμως δεν κατάφερε να αποκρούσει. Στο 81΄ο 23χρονος σούπερ σταρ με φοβερή εκτέλεση μετά από ασίστ του Κόλο Μουανί ισοφάρισε σε 2-2.

Παρών και ο Εμανουέλ Μακρόν που πανηγύρισε τα γκολ της Γαλλίας


Πηγή: ant1news.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook