Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 του ΠΑΣ στον αγώνα των Ζωσιμάδων, αλλά δείχνοντας τις γνωστές του αδυναμίες στο δεύτερο μισό του αγώνα, δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην αντεπιθεση διαρκείας των γηπεδούχων.

Με “κρύο” μυαλό οι παίκτες του ΣτάΪκου μπήκαν στην επανάληψη αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί και κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, είχαν δοκάρι με τον Στάικο, αλλά σημασία έχει ότι κατάφεραν να αποσπάσουν ένα πολύτιμο πόντο στην προσπάθεια τους να ανέβουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρώτο ημίχρονο
Αν και ο αγώνα άρχισε τους χειρότερους, καθώς τρεις φορές χρειάστηκε να το διακόψει ο διαιτητής λόγω ρίψης βεγγαλικών, αγωνιστικά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε.

Στο 14΄ ο Ευαγγέλου αποφάσισε να στείλει τους πάντες στα αποδυτήρια καθώς το κλίμα στις κερκίδες εντάθηκε μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣ και της αστυνομίας. Η διάρκεια της διακοπής άγγιξε το εικοσάλεπτο και αφού προηγήθηκε συζήτηση μεταξύ των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ και των οργανωμένων φιλάθλων.

Νωρίτερα (13΄) οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν απειλητικοί, αλλά ο Παντελάκης πρόλαβε να στείλει την μπάλα κόρνερ προ του Ελ Αραμπί που την περίμενε από την σέντρα του Χάμες.

Μετά την επανέναρξη του αγώνα (25΄) οι Πειραιώτες έφτασαν με τον Ελ Αραμπί και πάλι στο γκολ εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Σόρια, αλλά ο Σούλης έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μίτσελ στο 30΄, καθώς μετά την ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Ελ Αραμπί – Φορτούνη και σουτ του τελευταίου, ο Σούλης πέφτει σωστά και διώχνει κόρνερ.

Η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» καρποφόρησε στο 34΄ όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση και τρομερή ασίστ του Ελ Αραμπί στον Φορτούνη, ο Έλληνας διεθνής σούταρε (η μπάλα βρήκε στα πόδια του Παντελάκη), για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Με την συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Φορτούνης από τρομερή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα στείλει για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σούλη (0-2).


Το δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές μπήκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη, με τον ΠΑΣ να “πατάει” καλύτερα στο γήπεδο και να χάνει την πρώτη καλή του ευκαιρία στο 56΄ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Γενικά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πίεζαν και στο 63΄ είχαν δοκάρι από την κεφαλιά του Λιάσου, ενώ ένα λεπτό αργότερα μείωσαν σε 2-1 με το καταπληκτικό συρτό σουτ του Παμλίδη.

Ο Μίτσελ βλέποντας την εικόνα της ομάδας του αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον Κασάμι αποσύρωντας τον Ελ Αραμπί, ενώ ο Μπακαμπού αντικατέστησε τον Ροντρίγκες. Παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του Στάικου εξακολουθούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φτάνοντας εύκολα στην ισοφάριση στο 76΄ με τον Λιάσο (προηγήθηκε καταπληκτική ενέργεια του Μορέιρα (2-2).

Ο Κώστας Φορτούνης μαζί με τον Ελ Αραμπί κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την απόδοση τους αλλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Σούλης, Παμλίδης, Λιάσος και Εραμούσπε έκαναν τα πάντα για να… ξαναβάλουν την ομάδα τους στο παιχνίδι και τα κατάφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Παμλίδης (81΄ Ροσέρο), Μορέιρα, Σταματελόπουλος (60΄ Μπάλαν)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Βρουσάι (22΄Ανδρούτσος), Ρέαμπτσουκ (81΄ Μαρσέλο), Ντόη, Ρέτσος, Χουάνγκ (81΄ Μαρσέλο), Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιελ, Ροντρίγκες (71΄Μπακαμπού), Ελ Αραμπί (71΄ Κασάμι)

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
Βοηθοί: Μεϊντάνας (Αχαϊας), ΣτάΪκος (Λάρισας)
4ος: Κοτσιάυτης (Άρτας)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
AVAR: Νικολαϊδης (Μακεδονίας)

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook