Ο Πελέ ήταν ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός ποδοσφαιριστής που κλωτσούσε μια μπάλα.

Από τη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση, μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που άνοιξε τον δρόμο, 17 χρόνια δρόμος. Ο Πελέ κατέκτησε τα πάντα, και από νωρίς. Και εντός, αλλά κυρίως εκτός γηπέδου.

Από τα μυθικά χορηγικά συμβόλαια, τις ταινίες και τις διαφημίσεις μέχρι τις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του.
Το κουβάρι της ζωής του ξετυλίγεται μέσα από το βίντεο του MEGA που περιγράφει τους σταθμούς στη ζωή του Βραζιλιάνου «βασιλιά» των γηπέδων


Ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη επί δεκαετίες αλλά τα ήθελε όλα. Και μπορούσε να τα έχει. Οι συμβολισμοί, άλλωστε, ήταν πολλοί.

Γεννήθηκε στην πόλη Τρες Κορασόες, που σημαίνει τρεις καρδιές.

Μία για το ποδόσφαιρο. Μία για τα χρήματα. Μία για τις γυναίκες.


«Ήμουν ένας φυσιολογικός νέος και είχα πολλές ερωτικές περιπέτειες», είχε δηλώσει ο Πελέ.

Τι κι αν ο πρώτος του γάμος έγινε σε ηλικία 24 ετών… Με την πρώτη σύζυγό του έκανε 3 παιδιά, αλλά μετά από 16 χρόνια ήρθε το πρώτο του διαζύγιο.

Το 1994 παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Ασίρια Λέμος, με την οποία απέκτησαν δίδυμα, αλλά τα παιδιά του Πελέ, αν συμπεριληφθούν και οι εξωσυζυγικές του σχέσεις, είναι 7. Τουλάχιστον 7…

Η μοναξιά δεν του άρεσε ποτέ κι έτσι ο Βραζιλιάνος θρύλος έκανε κι άλλον γάμο, το 2016, σε ηλικία 64 ετών, με την επιχειρηματία Μάρσια Αόκι.

Το όνομά του τη δεκαετία του 70’ ήταν ο δεύτερος πιο εμπορικός τίτλος σε παγκόσμια κλίμακα και το μαύρο διαμάντι το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Ανά τα χρόνια σύναπτε εμπορικές συμφωνίες εκατομμυρίων με μεγάλες εταιρίες σνακ και αναψυκτικών, με πιστωτικές κάρτες, ακόμα και… διεγερτικά χάπια διαφήμισε ο Πελέ, αλλά όπως ο ίδιος είχε πει, ανάγκη δεν τα είχε ποτέ.


Το ότι όσα βλέπουμε σήμερα στα γήπεδα τα έχει κάνει πρώτος ο Πελέ, ισχύει, αλλά γιατί να περιοριζόμαστε μόνο στο ποδόσφαιρο; Η παρτίδα σκάκι που έπαιξαν ο Μέσι και ο Κριστιάνο συζητήθηκε παντού, αλλά σαν το ματς του Πελέ με τον Μαραντόνα και τον Ζιντάν στο ποδοσφαιράκι δεν έχει…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook