«Έφυγε» στα 58 του χρόνια ο Τζιανλούκα Βιάλι θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη ξανά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που αποχαιρετά τον πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή Τζιανλούκα Βιάλι μετά από τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια.
ίγες ημέρες μετά την τραγική απώλεια του τεράστιου Πελέ, αλλά και τον θάνατο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς από καρκίνο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί ακόμα έναν μεγάλο του αθλήματος.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, κατέφθασαν τα ανησυχητικά νέα για την υγεία του. Η «Gazzetta Dello Sport» είχε αναφέρει πως η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί και νοσηλεύεται σε κλινική στο Λονδίνο

Η διαδρομή του
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1964, στην πόλη Κρεμόνα, στη Λομβαρδία της Ιταλίας. Από μικρός τον… χτύπησε ο ιός της μπάλας.

Έπαιξε αρχικά στα τμήματα μίνι της άσημης Πιτσιγκετόνε. Το 1980 μετακόμισε στη μεγάλη ομάδα της πόλης, την Κρεμονέζε. Ο Τζιανλούκα Βιάλι έδειξε από νωρίς από πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο.

Το 1984 ήρθε η μεγάλη μεταγραφή στην Σαμπντόρια. Ο Βιάλι έγινε από νωρίς ο μεγάλος ηγέτης της Σαμπ. Πήρε με την ομάδα το πρωτάθλημα Ιταλίας, 3 κύπελλα Ιταλίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Μαζί του στην ομάδα ήταν και ο… διόσκουρός του, Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον οποίο έγιναν κολλητοί και έμειναν ως το τέλος του Βιάλι, αδέλφια.

Το καλοκαίρι του 1992 μεταπήδησε στη Γιουβέντους όπου και έμεινε για μια τετραετία, προσθέτοντας στο «παλμαρέ» του Champions League (1995/96), Κύπελλο UEFA (1992/93), Πρωτάθλημα Ιταλίας (1994/95), Κύπελλο Ιταλίας (1994/95) και Σούπερ Καπ Ιταλίας (1995/96), γράφοντας με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στην ιστορία των «μπιανκονέρι»

Κομβική ήταν και η παρουσία του Τζιανλούκα Βιάλι στο Euro 2021 το οποίο κατέκτησε η Ιταλία με τον ίδιο να είναι στενός βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι και τους παίκτες να αποθεώνουν τον ρόλο του στα ιταλικά αποδυτήρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook