Έστω και δύσκολα, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” (1-0) στο μεγάλο ματς της 18ης αγωνιστικής στη Super League. Ο Γιώργος Μασούρας πέρασε στο ματς με το ξεκίνημα της επανάληψης και σκόραρε με το… καλημέρα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε τέταρτη διαδοχική νίκη στη Super League, πάλι με μηδέν παθητικό και παρέμεινε στο -3 από τη δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, ΑΕΚ. Δεύτερη σερί εκτός έδρας ήττα του Άρη, που παρέμεινε στους 28 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός είχε μια… μια ανούσια υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Άρης αμύνθηκε αποτελεσματικά και προσπάθησε -με καλή κυκλοφορία της μπάλας τις στιγμές που έβγαινε μπροστά- να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεση και να προκαλέσουν λάθη στην περιοχή των “ερυθρόλευκων”. Στο 29′ ο Μακαμπού σκόραρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.


Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Άρης έδειξε καλύτερη και πιο ψύχραιμη εικόνα -χωρίς να δεχθεί φάση στα καρέ του- έπαιξε πολύ από τις πτέρυγες και στο 43′ πέτυχε γκολ, που όμως ακυρώθηκε. Ο Μαζικού έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Νταρίντα να κάνει κοντρόλ -υπό πίεση- και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων, όμως ήταν εκτεθειμένος, κάτι που φάνηκε στον έλεγχο VAR.

Η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος ήταν ιδανική. Ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Μασούρα στη θέση του Φορτούνη και ο διεθνής επιθετικός έκανε το 1-0 στο 46, με κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει άμεσα αντίδραση, αλλά στο 50′ ο Κουέστα έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το σουτ του Μακαμπού.


Το ματς διατήρησε έναν ξέφρενο ρυθμό., με τον Άρη να ανεβάζει… στροφές και να πιέζει για την ισοφάριση, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν και πάλι αυτός που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με το σουτ του Χουάνγκ (71′) και το χαμένο τετ-α-τετ του Μπίελ, δυο λεπτά αργότερα.

Ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει αυτός τις ευκαιρίες (ο Κουέστα είχε σημαντικές επεμβάσεις με κορυφαία, αυτή στο τετ-α-τετ με τον Ελ Αραμπί) κι έφτασε στη νίκη, με τους παίκτες του Μίτσελ να πηγαίνουν μπροστά στην “Θύρα 7” και να πανηγυρίζουν.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook