O Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση με τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ κέρδισε με 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3 φτάνοντας στα προημιτελικά του Australian Open για 3η σερί χρονιά, αλλά και 4η στην καριέρα του.

Μετά από ένα ματς που… έσπασε καρδιές και κράτησε τέσσερις ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει με μεγάλη δυσκολία τον Γιανίκ Σίνερ (3-2) και να προκριθεί στα προημιτελικά του Australian Open. Ο Λεχέτσκα, επόμενός του αντίπαλος.

Ο Γιανίκ Σίνερ βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, έκανε την… αντεπίθεση του, ισοφάρισε αλλά τελικά δεν τα κατάφερες. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) και πέρασε στην 8άδα του Grand Slam της Μελβούρνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο ματς κάνοντας με το… καλημέρα break στο σερβίς του Γιανίκ Σίνερ (1-0) ο Ιταλός έχασε μεγάλη ευκαιρία να “απαντήσει” στο επόμενο game. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τα game στα οποία σέρβιρε κι έδειξε να φτάνει στην κατάκτηση του σετ. Ο Ιταλός, όμως, έκανε το δικό του break στο 8ο game (4-4) και πλησίασε να κάνει το 5-4. Ντο νο 3 στον κόσμο όμως αντέδρασε, έκανε αυτός το 5-4 και στη συνέχεια σέρβιρε και κατέκτησε το πρώτο σετ (6-4) μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Το δεύτερο σετ ήταν πολύ ανταγωνιστικό, με τους δυο τενίστες να κάνουν break στο τρίτο και στο τέταρτο game (2-2) και τον Σίνερ να παίρνει… φόρα και να φτάνει και στο 3-2. Ο Τσιτσιπάς όμως παρουσιάστηκε στη συνέχεια συγκεντρωμένος, έκανε το breakέφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ (6-4) μετά από 46 λεπτά.
Ο Σίνερ μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ, προηγήθηκε, “άγγιξε” το break, χωρίς να το πετύχει (1-1), αλλά τελικά το κατάφερε, φτάνοντας στο 3-1 και στο 4-1. Δείχνοντας να έχει πάρει… φόρα, ο Ιταλός τενίστας κατέκτησε το 3ο σετ (6-3) μετά από 56 λεπτά.

Ο Σίνερ άρχισε να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, την ώρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αρκετά λάθη. O Ιταλός έφτασε σε break για το 2-1 και έφτασε πολύ κοντά να το επαναλάβει λίγο μετά, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής μείωσε σε 3-2. Το νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη συνέχισε να κάνει λάθη, παρόλα αυτά -έστω και με δυσκολία- δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να του “σπάσει” και πάλι το σερβίς. Ο αντίπαλος του όμως πήγε καλά στο σερβίς και έφτασε στην κατάκτηση του 4ου σετ (6-4) ισοφαρίζοντας το ματς (2-2 σετ). Το παιχνίδι είχε ξεπεράσει κατά πολύ τις τρεις ώρες αγώνα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, κάνοντας τον Σίνερ να… φτύσει αίμα για να πάρει τα “δικά” του game. Η αμφιβολία και τα λάθη μπήκαν στο παιχνίδι του Ιταλού και ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στο break που έψαχνε, κάνοντας το 4-2. Το νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη διατήρησε την σταθερότητά του και με την στήριξη του κόσμου έφτασε στην πρόκριση με 6-3.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook