Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σωστά την παρακαταθήκη του 2-0 της Τούμπας και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Τσέριν, κέρδισε πέναλτι από τον Σλοβένο, το οποίο, εκτέλεσε ο Ολιβέιρα και πέρασε στα ημιτελικά.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στη Λεωφόρο και με το 1-1 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet εκμεταλλευόμενος ουσιαστικά το 2-0 από το ματς της Τούμπας. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και έπαιξε επιθετικά προσπαθώντας να βρει τα δύο γκολ που χρειαζόταν αλλά βρήκε μόνο το ένα με τον Τσέριν στο 18ο λεπτό. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος του βορρά περιόρισε την επιθετικότητα των “πράσινων” και είχε τον ρυθμό στα επίπεδα που ήθελε.

Έτσι, αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει ένα δεύτερο γκολ, σε ένα κόρνερ των φιοξενούμενων, ο Τσέριν έκανε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο κορυφαίος παίκτης των τριών αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Νέλσον Ολιβέιρα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ στους “4” θα αντιμετωπίσει τη Λαμία για μια θέση στον τελικό. Το ματς γενικά ήταν δυνατό, ο Παναθηναϊκός είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, έδωσε ντεμπούτο στους Μαντσίνι και Κλέινχεϊσλερ, αλλά πλήρωσε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα βρεθεί για 8η συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του “αγαπημένου” του τα τελευταία χρόνια θεσμού μέσω Λεωφόρου, έπαιξε έξυπνα και κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του για να πάρει το εισιτήριο. Αποβλήθηκε ο Μπράντον Τόμας στις καθυστερήσεις λόγω χτυπήματος στον Σάρλια.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα στην άμυνα, με τον τιμωρημένο Σένκεφελντ και τον τραυματία Μάγκνουσον εκτός αποστολής. Προκυψε πρόβλημα και με τον Πούγγουρα που ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής με αποτέλεσμα να επέλθει ένα ντόμινο στους βασικούς του Παναθηναϊκού.


Έτσι ο Κουρμπέλης μετά από καιρό ξεκίνησε στα στόπερ, έχοντας δίπλα του τον Σάρλια σε ένα δίδυμο που για πρώτη φορά αγωνίστηκε μαζί. Δεξιά ήταν ο Βαγιαννίδης, αριστερά ο Πούχατς, στο κέντρο του γηπέδου ο Πέρεθ με τον Τσόκαϊ και τον Τσέριν, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρ και στην κορυφή ο Σπόραρ, ενώ στην αποστολή για πρώτη φορά βρέθηκαν οι Μαντσίνι και Κλέινχέισλερ.

Από την άλλη στο καθιερωμένο 4-2-3-1 του Ραζβάν Λουτσέσκου υπ’ηρχε μία και μοναδική αλλαγή σε σχέση με τις επιλογές του αντίστοιχου αγώνα της περασμένης Κυριακής. Συγκεκριμένα ξεκινήσαν οι Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον (σ.σ. αρχηγός), Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Ντόουγκλας, , Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Αν. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

“Πράσινο” προβάδισμα με Τσέριν
Ο Παναθηναϊκός θέλησε να μπει δυνατά στο ματς, το οποίο ξεκίνησε με νεύρα, και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό ύστερα από ωραία ενέργεια του Βαγιαννίδη από δεξιά που έκανε το γύρισμα, ο Σπόραρ σούταρε στα σώματα και Τσόκαϊ στη συνέχεια είδε τον Κοτάρσκι να του λέει “όχι”.

Στο 8′ ο Ολιβέιρα έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σουάρες με τη μπάλα να περνά άουτ.


Με το ματς στην ισορροπία, ο ΠΑΟΚ είχε την επόμενη σημαντική ευκαιρία στο 17′ με τον Κωνσταντέλια να κάνει πολύ όμορφη ενέργεια και σουτ στα σώματα, ενώ στη συνέχεια ο Ζίβκοβιτς σούταρε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια ωραία ενέργεια με τον Μπερνάρ να βρίσκει τον Τσέριν, τον Σλοβένο να στρώνει τη μπάλα μπροστά του και να στέλνει με ωραίο σουτ τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Κοτάρσκι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά, οι δύο ομάδες έβαλαν δύναμη στο παιχνίδι τους, ήταν αρκετές μονομαχίες σε αθλητικό πλαίσιο και λιγόστεψαν οι φάσεις στο ματς. Επόμενη καλή ευκαιρία στο ματς ήταν μια κεφαλιά του Ολιβέιρα που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή για να δει τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Στο 47′ σε μια γρήγορη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με τον Μπερνάρ να κουβαλά τη μπάλα και να τροφοδοτεί τον Σπόραρ, ο Σλοβένος όμως δεν σούταρε όπως θα ήθελε και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 1-0.

Ο Ολιβέιρα τον έστειλε στον ημιτελικό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να ρισκάρει άμεσα δίνοντας ντεμπούτο στον Μαντσίνι αντί του Τσόκαϊ θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σβαμπ αντί του κιτρινισμένου Ντάγκλας. Κι αφού στο 52′ ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Νάρεϊ ως οφσάιντ, στο 54′ ο Αργεντινός νέος παίκτης του Παναθηναϊκού έχασε ευκαιρία για να κάνει το 2-0 με κεφαλιά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Βαγιαννίδη.


Επόμενη τελική στο ματς από ένα κόρνερ του Μπερνάρ με τον Κουρμπέλη να πιάνει την κεφαλιά αλλά τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας σε αυτή την πρώτη ώρα αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να είναι προσεκτικός και να προσπαθεί να βρει με την ευκαιρία για κάποιες καλές επιθέσεις. Ένα σουτ του Τσέριν στο 65΄κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι μετά και από κόντρα.

Στο 67′ ο Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, με τον Ιωαννίδη να παίρνει τη θέση του Μπερνάρ και τον Σάντσεθ αντί του Κουρμπέλη. Ο ρυθμός ήταν πιο πεσμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να θέλει να “παγώσει” το ρυθμό με την κυκλοφορία της μπάλας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έλειπαν πια από το ματς οι Τσόκαϊ και Μπερνάρ. Κάπως έτσι η επόμενη τελική ήταν για τους φιλοξενούμενους με ένα σουτ του Νάρεϊ στο 73′ που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Ένα λεπτό μετά από κόρνερ ο Ίνγκασον είχε μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε στη μικρή περιοχή και σούταρε αλλά ο Σάντσεθ έκοψε σε κόρνερ.

Από το επόμενο κόρνερ ο ΠΑΟΚ σε προσπάθεια του Σβαμπ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Τσέριν και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” την πρόκριση. Ο Ολιβέιρα ευστόχησε και έκανε το 1-1 βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης. Πλέον ο Δικέφαλος του βορρά έπρεπε να διαχειριστεί ουσιαστικά το προβάδισμα των δύο γκολ που είχε στα χέρια για ένα διάστημα δέκα λεπτών.

Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε και τον Κλέινχεϊσλερ που είχε και την πρώτη του καλή στιγμή στο 81′ με ένα σουτ εκτός στόχου. Τα υπόλοιπα δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με αρκετά φάουλ και με κόκκινη κάρτα στον Μπράντον Τόμας για χτύπημα στον Σάρλια.


Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κουρμπέλης (66′ Σάντσεθ), Σάρλια, Βαγιαννίδης, Πούχατς (79′ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Τσόκαϊ (46′ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπερνάρ (66′ Ιωαννίδης), Παλάσιος (79′ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Ντόουγκλας (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ (79′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (87′ Μπίσεσβαρ), Αν. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87′ Τόμας)

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook