Η Αρίνα Σαμπαλένκα με ανατροπή επικράτησε 2-1 επι σετ της Γέλενα Ριμπάκινα και κατέκτησε το Australian Open πανηγυρίζοντας το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Νέα βασίλισσα έχει το Australian Open. Η Αρίνα Σαμπαλένκα με ανατροπή επικράτησε 2-1 σετ της Γέλενα Ριμπάκινα και πανηγύρισε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα επικράτησε με 2-1 (4-6, 6-3, 6-4) της Έλενα Ριμπάκινα στον τελικό του Australian Open και κατέκτησε τον τίτλο

Η 24χρονη Σαμπαλένκα, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στην περσινή κάτοχο του τίτλου Ριμπάκινα (Νο25) και πανηγύρισε τον πιο σπουδαίο τρόπαιο για την ίδια, μετά από μία μεγάλη “μάχη” 2 ωρών και 28 λεπτών.

Η Λευκορωσίδα “λύγισε” μετά τον τελευταίο πόντο και έπεσε στο κορτ, ενώ αποθεώθηκε από τους Αυστραλούς στις κερκίδες. Αντίθετα, η Καζάκα Ριμπάκινα δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία της, φθάνοντας όμως για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Australian Open.

Το ματς: Από την αρχή περιμέναμε ένα μεγάλο παιχνίδι και αυτό επιβεβαιώθηκε. Η Γέλενα Ριμπάκινα έφτασε στο break στο τρίτο game του παιχνιδιού και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 3-1.

Η Σαμπαλένκα απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να φέρει το σετ στα ίσα με 4-4. Η Ριμπακινα όμως απάντησε με break back και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο τέταρτο και στο πέμπτο game. Στο τέταρτο η Σαμπαλένκα κατάφερε να κάνει το break με την Ριμπάκινα να έχει αμέσως μετά την ευκαιρία της για break back.

Ωστόσο η 24χρονη Λευκορωσίδα κατάφερε να αντέξει στην πίεση για να προηγηθεί με 4-1 και στη συνέχεια κράτησε απλά το σερβίς της για να κλείσει το δεύτερο σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ και πάλι ένα break ήταν αρκετό για την Σαμπαλένκα. Αυτή τη φορά ήρθε στο έβδομο game για να προηγηθεί με 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 5-3.

Η Ριμπάκινα προσπάθησε να πάρει πίσω το break, είχε την ευκαιρία της στο δέκατο game να το πράξει, όμως η Σαμπαλένκα άντεξε και στο τέταρτο championship point έκλεισε τον τελικό με 6-4.
Πηγή: sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook