Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 σετ [7-6(1), 6-1]τον Αντρές Αντράντε στο ΟΑΚΑ και “σφράγισε” την άνοδο της Ελλάδας στο World Group I του Davis Cup, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παρότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε στη συνέχεια την ανωτερότητά του και πήρε τελικά εύκολα τη νίκη επί του Αντράντε, κάνοντας το 3-1 για την Ελλάδα στη “μάχη” με τον Ισημερινό στο Davis Cup. Η ελληνική ομάδα εξασφάλισε έτσι την άνοδο στο World Group I του Davis Cup, μέσα σε αποθέωση από σχεδόν 10.000 Έλληνες στο ΟΑΚΑ.


Το παιχνίδι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλά το ματς, όσον αφορά το σερβίς του, αλλά έκανε πολλά αβίαστα λάθη στο σερβίς του αντιπάλου του και του έδωσε την ευκαιρία να μείνει μέχρι τέλους στη “μάχη” για το πρώτο σετ. Ο Αντράντε άντεξε και στο 12ο γκέιμ, όπου σέρβιρε για να μείνει στο σετ και το έστειλε στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν ανίκητος και με… περίπατο έκανε το 7-1, για το 7-6 στα γκέιμ και το 1-0 στα σετ.

Το προβάδισμα έδωσε… φτερά στον Τσιτσιπά και αποβάλλοντας το άγχος στο δεύτερο σετ, έκανε “πλάκα” στον αντίπαλό του. Ξεκίνησε με μπρέικ από το πρώτο σέρβις γκέιμ του Αντράντε και με ένα δεύτερο έκανε το 3-0, για να “καθαρίσει” εύκολα το ματς. Χρειάστηκε πάντως να σβήσει και ένα μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του στη συνέχεια για να πάρει το σετ με 6-1 και να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-0 σετ.


O Στέφανος Τσιτσιπάς σφράγισε την άνοδο για την Εθνική μας ομάδα στο World Group I του Davis Cup, μετά από την επικράτησή του επί του Αντρές Αντράντε, με 7-6(1), 6-1.

Με αυτή τη νίκη, η Ελλάδα έκανε το 3-1 επί του Ισημερινού και ανέβηκε στη 1η κατηγορία μετά από 19 χρόνια και συγκεκριμένα το 2004.


Για τον Νο3 του κόσμου, αυτή ήταν η 12η φετινή νίκη σε 13 αγώνες, με τον Έλληνα τενίστα να συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μεγάλη για μια ακόμη φορά ήταν και βοήθεια του κόσμου, ο οποίος την Κυριακή έκανε sold out με 12.937 εισιτήρια στο ΟΑΚΑ παρά την κακοκαιρία .

Πηγή:newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook