Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς χάρη στο πρώτο γκολ του Κλεϊνχέισλερ, έχασε ευκαιρίες, με την αποβολή του Στάνκο να κόβει οριστικά τις όποιες βλέψεις της Λαμίας και τον Σπόραρ να «σφραγίζει» το 2-0.

Επιστροφή στις νίκες έστω και με… περιπέτειες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Λαμίας, για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, στο 14΄, χάρη στο πρώτο τέρμα του Κλεϊνχέισλερ, ενώ στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το «τρίποντο» και στα δύο ημίχρονα, τις οποίες δεν αξιοποίησαν.
Επιστροφή στις νίκες έστω και με… περιπέτειες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Λαμίας, για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, στο 14΄, χάρη στο πρώτο τέρμα του Κλεϊνχέισλερ, ενώ στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το «τρίποντο» και στα δύο ημίχρονα, τις οποίες δεν αξιοποίησαν.
Η ομάδα της Φθιώτιδας κατέγραψε κι αυτή κάποιες καλές στιγμές, κυρίως στο ξεκίνημα της επανάληψης, δείχνοντας παράλληλα αξιόμαχη εικόνα, μέχρι που η σωστή αποβολή του Στάνκο, στο 66’, άλλαξε τα δεδομένα. Ενώ ο Σπόραρ σκόραρε με κεφαλιά «ψαράκι» στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, φτάνοντας τα επτά γκολ και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 48 πόντους και ένα παιχνίδι περισσότερο από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ η Λαμία παρέμεινε ουραγός του πρωταθλήματος με 12 πόντους.

Το «τριφύλλι» πηγαίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την επόμενη αγωνιστική, ενώ οι φιλοξενούμενοι υποδέχονται τον ΟΦΗ.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-3-3 και τρεις αλλαγές. Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Σάρλια και Πούχατς τετράδα στα μετόπισθεν. Μπερνάρ, Ρούμπεν και Τσέριν αποτέλεσαν τους τρεις κεντρικούς χαφ, με τους Μαντσίνι-Κλεϊνχέισλερ να αγωνίζονται στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Σάββας Παντελίδης παράταξε την Λαμία με σύστημα 4-2-3-1, τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ και τους Σιμόν, Κορνέζος, Παούλεβατς και Αμπάντα στην ευθεία στην άμυνα. Τζανδάρης και Στάνκο κινούνταν στον άξονα, με τους Βασιλαντωνόπουλος, Μαρτίνεθ και Ρόμανιτς τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βέργο.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο ξεκίνημα να παίξει κυρίως από τα άκρα, προκειμένου να διασπάσει την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, αλλά δυσκολεύθηκε αρκετά να γίνει απειλητικός.

Με την Λαμία να παραχωρεί την κατοχή, να περιμένει σχεδόν ολόκληρη πίσω από την σέντρα και να προσέχει ιδιαίτερα τις μεταβάσεις της, για να μην εκτεθεί.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς, στο 14’, με τον Ρόμανιτς περνάει την μπάλα στην περιοχή πλάγια αριστερά, στον Βέργο ο οποίος πλάσαρε ανεπιτυχώς τον Μπρινιόλι, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Αντιθέτως, οι «πράσινοι» αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικοί στην δική τους πρώτη καλή φάση, δευτερόλεπτα μετά. Καθώς ο Βαγιαννίδης πέρασε κάθετα στην περιοχή για τον Ιωαννίδη, ο οποίος απέφυγε τον Κορνέζο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αφύλαχτο Κλεϊνχέισλερ που έκανε το 1-0, σκοράροντας στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα!

Το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού βοήθησε στο να φύγει κάπως το άγχος των παικτών του Γιοβάνοβιτς, όχι όμως και στο να «ανοίξει» ιδιαίτερα ο ρυθμός, αφού η Λαμία συνέχισε να παίζει κλειστά, ψάχνοντας κάποια καλή αντεπίθεση.

Κάπως έτσι, πάντως, καταγράφηκε η επόμενη καλή φάση για τους γηπεδούχους, στο 37’, Όταν από γρήγορη ανάπτυξη και σέντρα του Μπερνάρ από δεξιά, ο Ιωαννίδης υπό πίεση πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Σαράνοφ.

Δύο λεπτά μετά, από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ από δεξιά, ο Σάρλια «σπατάλησε» μια ακόμα καλή ευκαιρία για να το 2-0 της ομάδας του, αφού αν και ανενόχλητος, η κεφαλιά του ήταν άστοχη…

Με την ομάδα του Παντελίδη να απειλεί για την ισοφάριση από το… πουθενά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την σέντρα-σουτ του Βασιλαντωνόπουλου από δεξιά που ανάγκασε τον Μπρινιόλι να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και είχε την μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι μόλις στο 49’. Με την ωραία σέντρα του Βαγιαννίδη στον Ιωαννίδη που προσπάθησε να τελειώσει την φάση άμεσα αλλά δεν έκανε καλά το πλασέ…

Η Λαμία μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα στον άξονα του αντιπάλου της, πήρε μέτρα στο γήπεδο και μέσα από διαδοχικές εκτελέσεις κόρνερ απείλησε με την ισοφάριση στη συνέχεια. Η σπουδαιότερη εξ αυτών στο 51ο λεπτό, με την κεφαλιά του Βέργου να αναγκάζει τον Μπρινιόλι να διώξει ενστικτωδώς στη γραμμή με το πόδι!
Μια αντιαθλητική ενέργεια του Στάνκο σε φάουλ πάνω στο Τσέριν άλλαξε τα δεδομένα, αριθμητικά και… ψυχολογικά. Αφού η αποβολή του με απευθείας κόκκινη -με την χρήση VAR, που διόρθωσε την λανθασμένη κίτρινη αρχικά- στο 66’ επέτρεψε στο «τριφύλλι» να φτάσει τρεις φορές σε… θέση βολής.

Πριν από αυτές, ο Πούχατς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια κι αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ, στο 67ο λεπτό! Ενώ στην εξέλιξη της φάσης, αρχικά ξανά ο Πολωνός και στη συνέχεια ο Μπερνάρ, δεν κατάφεραν να πετύχουν το 2-0.

Για να έρθουν δύο ακόμα καλές στιγμές, με τον Τσέριν να παίζει το ένα-δύο με τον Ιωαννίδη αλλά τον δεύτερο να μην μπορεί να σκοράρει, στο 71’. Αλλά και τον Βαγιαννίδη να μην ολοκληρώνει την δική του ατομική προσπάθεια, τελειώνοντας άσχημα την φάση του 80ου λεπτού.

Τελικά, στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου, ο Μπερνάρ «έστρωσε» την μπάλα για τον πεσμένο Σπόραρ, ο οποίος με το κεφάλι την έσπρωξε στα δίχτυα «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας του, μαζί με το τελικό 2-0!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Mπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Μπερνάρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (82′ Τσόκαϊ), Ιωαννίδης (81′ Σπόραρ), Κλεϊνχέισλερ (60′ Παλάσιος).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Σάντσες, Κώτσιρας, Πούγγουρας, Καμπετσής.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Παούλεβατς, Αμπαντά, Τζανδάρης (62′ Σλίβκα), Στάνκο, Βασιλαντωνόπουλος (62′ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68′ Νούνιες), Βέργος (82′ Μανούσος), Ρόμανιτς (82′ Τόσιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Γκαραβέλης, Τζανετόπουλος, Γκοράνοβ, Ασκόφσκι.
Πηγή: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook