Αναβλήθηκε οριστικά το παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ στο Περιστέρι γιατί η μία εστία ήταν πιο κοντή. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων οι διαιτητές αποφάσισαν την αναβολή.

Η αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Super League 1 στο Περιστέρι δεν ξεκίνησε ποτέ και ο λόγος ήταν το ύψος του δοκαριού στη μία εστία ήταν που 5-7 εκατοστά πιο κάτω απ ’ ό,τι έπρεπε.
Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση και θα διεκδικήσει να πάρει τη νίκη άνευ αγώνα, με τον Ατρόμητο να προχωρά σε ένσταση στην… ένσταση της Ένωσης.


Άρα την οριστική λύση θα δώσει ο αθλητικός δικαστής.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι της ΑΕΚ λίγο μετά την έξοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα διαμαρτυρήθηκαν για το ύψος της μίας εστίας. Οι διαιτητές της αναμέτρησης μαζί με εκπροσώπους των δύο ομάδων πήραν το… μέτρο και όντως ανακάλυψαν ότι είναι 5 εκατοστά κοντύτερη από το προβλεπόμενο ύψος και έψαξαν να βρουν τρόπο για να λυθεί το πρόβλημα.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων συνέχισαν κανονικά το ζέσταμα τους, την ίδια ώρα που οι παράγοντες του Ατρομήτου μαζί με τους υπαλλήλους του γηπέδου έκαναν διορθωτικές εργασίες στην εστία όπου προέκυψε το πρόβλημα καθώς οι διαιτητές έδωσαν περιθώριο έως τις 18:00 (μισή ώρα μετά την έναρξη του αγώνα) για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.


Λίγο πριν τις 18:00 οι διαιτητές βγήκαν για να μετρήσουν ξανά το ύψος των δύο εστιών ωστόσο από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως και αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς σύμφωνα με τους Περιστεριώτες σε 6 σημεία ήταν όπως προβλέπεται, αλλά στο 7ο (σ.σ. στο κέντρο) υπήρχε απόκλιση 2 εκατοστών.

Ο διαιτητής Μανούχος και οι βοηθοί του μέτρησαν δύο φορές την εστία που προέκυψε το πρόβλημα και αποχώρησαν στα αποδυτήρια όπου λίγο αργότερα ανακοίνωσαν την απόφαση τους για οριστική αναβολή της αναμέτρησης και πλέον όπως όλα δείχνουν η τύχη του συγκεκριμένου αγώνα θα κριθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Ας δούμε όμως ισχύει με βάση τους κανονισμούς και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 9:

Η ματαίωση της διεξαγωγής ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, συνεπάγεται σε βάρος της υπεύθυνης ομάδας που είναι γηπεδούχος, εκτός από τις άλλες συνέπειες και την υποχρέωση καταβολής των εξόδων του αγώνα (έξοδα μετακίνησης της αντίπαλης ομάδας, διαιτησίας, παρατηρητή αγώνα κ.λπ.) όπως αυτά προσδιορίζονται από τη διοργανώτρια.

1. α) Ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές που καθορίζονται στους Κανόνες του Παιχνιδιού.
2. α) Αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προδιαγραφές της παρ. 1, μπορεί να χαρακτηριστεί αντικανονικός μόνον πριν την έναρξη του αγώνα.

3. Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή όχι ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, ο οποίος στο Φύλλο Αγώνα (Φ.Α.) έχει υποχρέωση να αναγράφει κάθε σχετική παρατήρησή του.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έχει το δικαίωμα να διατυπώνει αντιρρήσεις ή σχετική ένσταση κατ’ άρθρο 23 παρ. 1α του ΚΑΠ, με κατάθεση εγγράφου στον διαιτητή, υπογεγραμμένο από τον αρχηγό-ποδοσφαιριστή της ομάδας, το οποίο επισυνάπτεται στο Φ.Α. πριν από την έναρξη του αγώνα. Επίσης η γηπεδούχος έχει δικαίωμα να διατυπώνει αντιρρήσεις, αν ο διαιτητής θεωρήσει το γήπεδο αντικανονικό, με κατάθεση εγγράφου στον διαιτητή, υπογεγραμμένο από τον αρχηγό – ποδοσφαιριστή της ομάδας, το οποίο επισυνάπτεται στο Φ.Α. Ο διαιτητής κατά το κλείσιμο του Φ.Α. οφείλει να απαντήσει επί των θεμάτων του εγγράφου ή της ένστασης. Στην περίπτωση υποβολής ενστάσεως η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή αποφασίζει για την τύχη αυτής και του αγώνα κατ’ άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ.

4. Μετά την άφιξή του στο γήπεδο και τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής, επιθεωρεί τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση που διαπιστώσει ελλείψεις που καθιστούν το γήπεδο αντικανονικό, καλεί αμέσως τον αρχηγό της γηπεδούχου ομάδας και ζητά τη λήψη κάθε ενδεικνυόμενου μέτρου για την αποκατάσταση της κανονικότητας του γηπέδου, εφ’ όσον κατά την κρίση του διαιτητή, το μέτρο δεν θα έχει επακόλουθο την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο διαιτητής δύναται να καθυστερεί κατά την κρίση του την έναρξη του αγώνα το πολύ έως τριάντα (30) λεπτά εφόσον πιθανολογεί ότι εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος μπορεί να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Η γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται και να εκτελεί κάθε σχετική υπόδειξη του διαιτητή.

5. Η ματαίωση της διεξαγωγής ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, συνεπάγεται σε βάρος της υπεύθυνης ομάδας που είναι γηπεδούχος, εκτός από τις άλλες συνέπειες (δηλ. του άρθρου 21 παρ. 3 Iδ του ΚΑΠ) και την υποχρέωση καταβολής των εξόδων του αγώνα (έξοδα μετακίνησης της αντίπαλης ομάδας, διαιτησίας, παρατηρητή αγώνα κ.λπ.) όπως αυτά προσδιορίζονται από τη διοργανώτρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook