Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και έμεινε με έναν παίκτη περισσότερο από την αποβολή του Ρομαό, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στον Ιωνικό και οι Νικαιώτες πήραν την ισοπαλία με 0-0 στην 22η αγωνιστική της Super League 1.

Σε ένα “ανοιχτό” παιχνίδι στους “Ζωσιμάδες”, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε δοκάρι με τον Τζίνο στο πρώτο ημίχρονο, μία αδιανόητη ευκαιρία με τον Μπάλαν στο 59′ και δεύτερο δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Τζίμα, αλλά ο Ιωνικός άντεξε μέχρι τέλους.

Οι Νικαιώτες έμειναν μάλιστα και με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ρομαό στο 66′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Λώλη, αλλά παρά την “πίεση” στο τέλος, κράτησαν το μηδέν στην άμυνά τους.

ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός πήραν έτσι από ένα βαθμό, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει στο +6 υπέρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται μία θέση ακριβώς πιο πάνω στη βαθμολογία της Super League 1.


Ο Ιωνικός προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με τον Φαντιγκά και το Σεμπά κυρίως. Είχε ένα φάουλ του Λοβέρα στο τείχος και μια κεφαλιά του Μάντζη εκτός εστίας στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης. Το ματς είχε δυνατές μονομαχίες και ένταση καθώς η απόσταση των έξι βαθμών που τους χώριζε πριν την έναρξη της αναμέτρησης έδινε ισχυρό κίνητρο και στις δύο ομάδες.

Στο 27′ ο ΠΑΣ είχε τις προϋποθέσεις όταν από σέντρα του Σόρια στην περιοχή, Τσιγκρίνσκι και Σεμπά δεν βρήκαν τη μπάλα, αλλά ο Ριένστρα αιφνιδιάστηκε και ούτε κι εκείνος κατάφερε να κάνει επαφή με τη μπάλα. Τρία λεπτά μετά προϋποθέσεις και για τον Ιωνικό με σέντρα σουτ του Ρουμπουλάκου που απομάκρυνε ο Σούλης, ενώ και το σουτ του Μάντζη δεν ανησύχησε τον Έλληνα τερματοφύλακα, για να ακολουθήσει αδύναμο σουτ του Τζίνο στην απέναντι εστία.


Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα αναπτύχθηκε από τα δεξιά με τον κορυφαίου του γηπέδου, Κάρλες Σόρια, να αλλάζει ωραία τη μπάλα με τον Παμλίδη και να την γυρνά στο πέναλτι εκεί όπου περίμενε ο Μπάλαν ο οποίος με πλασέ σε πρώτο χρόνο έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στην ίδια φάση ο Παμλίδης τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει για να δώσει τη θέση του στον Λώλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Σεμπά στο 46΄, ενώ στο 48΄είχε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία όταν ο Μύγας σε ένα ανέβασμά του έκανε τη σέντρα με τον Καμπράλ που μπήκε στο ματς να κάνει την κεφαλιά και τον Σούλη να αποκρούει ενστικτωδώς. Στο 59΄ ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά και μάλιστα έχασε την ευκαιρία της χρονιάς! Ήταν μια ωραία ανάπτυξη από αριστερά με τον Πήλιο να κάνει το γύρισμα στην μικρή περιοχή εκεί όπου ο Μπάλαν κατάφερε προ κενής εστίας με προβολή να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία προς απογοήτευσή του.


Στο 65′ άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης όταν ο Ρομαό έκανε φάουλ στον Λώλη, ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα, ο Μπάλαν σούταρε δυνατά αλλά άστοχα σε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο. Ο Μανούχος όμως αφού άφησε το πλεονέκτημα εν συνεχεία υπέδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρομαό που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στη συνέχεια ο Ιωνικός με τον Αντούνες αντί του Λοβέρα είχε διάταξη σε 4-4-1 και είχε ένα σουτ με τον Σεμπά, την ώρα που ο ΠΑΣ κλήθηκε να διασπάσει μια καλά οργανωμένη άμυνα και ομολογυυμένως συνάντησε αρκετές δυσκολίες κι ενώ στο ματς είχε μπει και ο Νίνης αντί του Ριένστρα. Στο 74′ μια σέντρα σουτ του Μορέιρα ήταν εκτός στόχου. Στο 85′ ο Σεμπά από μακριά θέλησε να αιφνιδιάσει τον Σούλη αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 90′ πολύ δυνατό σουτ του Μπακαδήμα από μακριά απέκρουσε ο Χουτεσιώτης με δυσκολία.

Στο 95΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε και δεύτερο δοκάρι όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Τζίμα ο οποίος σούταρε για να δει τη μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη και να φεύγει εκτός εστίας σε μια νέα μεγάλ ευκαιρία να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.

Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (86′ Τζίμας), Ριένστρα (55′ Νίνης), Παμλίδης (45′ Λώλης), Μορέιρα (86′ Μπατίστ), Μπάλαν

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτετσιώτη, Ρουμπουλάκου, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγα, Κάνιας, Φαντιγκά (46′ Καμπράλ), Σάκιτς, Σεμπά, Λοβερά (68′ Αντούνες), Μάντζης (74′ Μάνος, 91′ Μπουένα).

Πηγή: novasports.gr/ newsit.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook