Την αποκάλυψη ότι θα βγάλουν σε δημοπρασία τα «προβληματικά» παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου αποκάλυψε ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι. Πρόκειται για τα spikes που φορούσε, όταν έκανε το άλμα των 8,40, που ακυρώθηκε

Την πρόθεση τους να κρατήσουν τα παπούτσια που στέρησαν στο Μίλτο Τεντόγλου την πρώτη κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και να διατεθούν σε δημοπρασία, προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μοιραστούν στα παιδιά της Τουρκίας που επλήγησαν από τον σεισμό αποκάλυψε ο προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι.

Κατά την άφιξη τους από την Γαλλία όπου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με το άλμα στα 8,41μ έκανε φετινό ρεκόρ στον κόσμο στο μήκος ο ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε ότι τα επίμαχα παπούτσια θα δοθούν σε δημοπρασία.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».

Τα παπούτσια είναι αυτά που φορούσε στο Τορούν όπου έκανε το ρεκόρ (8,40μ) και ακυρώθηκε από την World Athletics.

O Μίλτος Τεντόγλου αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Αρχές Μαρτίου γίνεται στην Κωνσταντινούπολη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου κι ο Τεντόγλου ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, με όποια παπούτσια κι αν χρειαστεί να αγωνιστεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook