Με γκολ, των Νάρεί (14' από μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια) και Κουλιεράκη (62') στις αρχές των δύο ημιχρόνων, ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας και ενόψει της τελικής ευθείας του πρωτασθλήματος.

Στην Τούμπα, ο “δικέφαλος” του Βορρά νίκησε γιατί είχε όλα όσα έπρεπε για να πάρει αυτό που θέλει, απέναντι σε μια ομάδα η οποία μπορεί να έκανε περισσότερες τελικές προσπάθειες δίχως όμως την ουσία στην περιοχή των γηπεδούχων.

O γηπεδούχος ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκη και Ίγκασον μπροστά από τον γκολκίπερ Κοτάρσκι. Οι Ντάντας και Ντάγκλας Αουγκούστο στον κάθετο άξονα σε τριάδα πίσω από τον Νέλσον Ολιβέϊρα στο κλασσικό 4-2-3-1, οι Κωσταντέλιας, Ζίφκοβιτς και Νάρεϊ.

Σε σχήμα 4-4-2 με ρόμβο, η διάταξη της ΑΕΚ όπως την παρέταξε ο Αλμέϊδα με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ και μπροστά του, τους Χατζησαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα. Στη μεσαία γραμμή οι Πινέδα κι Άμραμπατ έχοντας λίγο πιο πίσω τον Σιμάνσκι και πιο μπροστά τον Γιόνσον, πίσω από τους προωθημένους Αραούχο – Λιβάϊ Γκαρσία

Με έντονη διάθεση να ασκήσουν πίεση, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους, ξεκίνησαν οι δύο «δικέφαλοι» στην Τούμπα.

Η πρώτη απειλή ήρθε από την ΑΕΚ όταν στο 4’ ο Λιβάϊ Γκαρσία άφησε πίσω του, τους στόπερ του ΠΑΟΚ έπειτα από βαθειά μπαλιά αλλά το διαγώνιο σουτ έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι.

Ακολούθησε ένα 10λεπτο όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν το ανάστημά τους με ένα ποσοστό κατοχής στο 70% και κομβική στιγμή τη φάση του 14ου λεπτού όταν ο Κωσταντέλιας – σε μια στιγμή σπάνιας ωραιότητας και ποδοσφαιρικής… δεξιοτεχνίας – πεσμένος στο έδαφος κατάφερε να ελέγξει τη μπάλα μεταβιβάζοντάς την στον Νάρεϊ, ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε με τη μπάλα έπειτα από μικρό γκολ στο πόδι του Βίντα να καταλήγει στα δίχτυα!


Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν φυτίλι για την συνέχεια του ματς καθώς η Ένωση ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία με ένα δικό της 70-30 στο ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Η πίεση έφερε τη μπάλα στη περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως εκεί έλλειψε ο φορ της Ένωσης που θα… «απλούστευε» τα πράγματα κατά τρόπο αποτελεσματικό!

Τρεις οι καλές φάσεις στη εστία του Κοτάρσκι στις πέντε τελικές προσπάθειες από πέντε διαφορετικούς παίκτες. Σε 2-3 από αυτές βγήκαν καλές ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του 27ου λεπτού όταν ο Κοτάρσκι απέκρουσε με υπερένταση σουτ του Πινέδα!

Στην επανάληψη η ΑΕΚ θέλεησε να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά και πάλι ξέμεινε από ουσία στο τελευταίο κομμάτι των ενεργειών της.

Και κάπου εκεί, ήρθε η συνταγή της επιτυχίας του ΠΑΟΚ να γείρει ακόμα περισσότερο την πλάστιγγα προς τους γηπεδούχους.

Μια 5λεπτη πίεση με 2-3 διαδοχικά κόρνερ και σε ένα από αυτά, ο Νάρεϊ σέντραρε και ο Κουλιεράκη πήδησε πάνω από… όλους για να σημειώσει στο 62’ το 2-0! Αυτό ήταν!


Με τη μορφή που είχε ο αγώνας, η προοπτική ανατροπής των δεδομένων έμοιαζε με κάτι αδύνατο. Και πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η ομάδα με τις περισσότερες τελικές ενέργειες είχε ως χειρότερο του γηπέδου τον… άφαντο Αραούχο! Είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση έδειξε ξανά δημιουργικό σφυγμό στην αντίπαλη περιοχή όταν πέρασαν – μάλλον αργά – στο ματς οι Τσούμπερ – Φαν Φερτ (81’) και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να ξεδιπλώσει τις αρετές του σε τρεις (!!) καλές φάσεις από το 89’ ως το 94’ τόσο… αργά!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (81′ Σβαμπ), Ντούγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ (88′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (90+2′ Σοάρες), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (81′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γιόνσον (63′ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (72′ Ελίασον), Γκαρσία (80′ Τσούμπερ), Αραούχο (80′ Φαν Βέερτ).

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook