Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, πως βρέθηκε να αγωνίζεται από το 4′ λεπτό με παίκτη περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης και επικράτησε με 2-0 μέσα στην “OPAP Arena”. Αραούχο και Γκατσίνοβιτς τα γκολ της νίκης – Αποχώρησε τραυματίας ο Λιβάι Γκαρσία.

Με το 14×14 στην “OPAP Arena” -και χωρίς να έχει κριθεί το ματς κόντρα στον Ατρόμητο- η ΑΕΚ ανέβηκε στους 53 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον Παναθηναϊκό, που αγωνίζεται στη συνέχεια στην έδρα του Παναθηναϊκού. Απ’ την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους 24 βαθμούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να αποκτά το αριθμητικό πλεονέκτημα, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μόλις στο 4′ ο Γκαρντάφσκι βρήκε τον Αραούχο -από πίσω- με τις τάπες στον αχίλλειο και ο διαιτ5ητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα!

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια και προσπάθησε να δώσει πλάτος στο παιχνίδι τις, πλησιάζοντας στα αντίπαλα καρέ. Στο 15′ ο Αραούχο “άγγιξε” το 1-0, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο από κοντά. Την ίδια στιγμή, Τζαβέλλας και Μπαράλες είχαν αρκετές “μονομαχίες” και με ένταση.

Στο 21′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Μπαράλες, αλλά ο επιθετικός των φιλοξενούμενων το έκανε από θέση οφσάιντ.

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε να βάζει… δύσκολα στην ΑΕΚ, αλλά η Ένωση κατάφερε να να ανοίξει το σκορ στο 32′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα πήγε προς τα πίσω και ο Αραούχο με δεύτερη κεφαλιά-ψαράκι από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα (42′), ο Χατζισαφί έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, με διαγώνιο σουτ. Οι “κιτρινόμαυροι” πάγωσαν στο φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε με τραυματισμό, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό του.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έδειξε ικανός να απειλήσει στην επανάληψη. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε για να φτάσει σε νέο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος έδειξε να είναι σε ετοιμότητα, όπως είδαμε και στη φάση του 63′, από την κοντινή κεφαλιά του Αραούχο.

Η είσοδος του Ελίασον στο ματς έδωσε άλλη.. πνοή στην ΑΕΚ. Η συνεργασία του με τον Γκατσίνοβιτς και η άνοδος του Γιόνσον δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ και έδωσαν περισσότερη… δουλειά στον Παπαδόπουλο. Τελικά, στο 76′ ο Σέρβος χαφ σκόραρε από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Στο 90+1′ ακυρώθηκε σωστά το τέρμα του Ελίασον, αφού στην αρχή της φάσης ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα από θέση οφσάιντ.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook