Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, πως βρέθηκε να αγωνίζεται από το 4′ λεπτό με παίκτη περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης και επικράτησε με 2-0 μέσα στην “OPAP Arena”. Αραούχο και Γκατσίνοβιτς τα γκολ της νίκης – Αποχώρησε τραυματίας ο Λιβάι Γκαρσία.

Με το 14×14 στην “OPAP Arena” -και χωρίς να έχει κριθεί το ματς κόντρα στον Ατρόμητο- η ΑΕΚ ανέβηκε στους 53 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον Παναθηναϊκό, που αγωνίζεται στη συνέχεια στην έδρα του Παναθηναϊκού. Απ’ την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους 24 βαθμούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να αποκτά το αριθμητικό πλεονέκτημα, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μόλις στο 4′ ο Γκαρντάφσκι βρήκε τον Αραούχο -από πίσω- με τις τάπες στον αχίλλειο και ο διαιτ5ητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα!

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια και προσπάθησε να δώσει πλάτος στο παιχνίδι τις, πλησιάζοντας στα αντίπαλα καρέ. Στο 15′ ο Αραούχο “άγγιξε” το 1-0, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο από κοντά. Την ίδια στιγμή, Τζαβέλλας και Μπαράλες είχαν αρκετές “μονομαχίες” και με ένταση.

Στο 21′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Μπαράλες, αλλά ο επιθετικός των φιλοξενούμενων το έκανε από θέση οφσάιντ.

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε να βάζει… δύσκολα στην ΑΕΚ, αλλά η Ένωση κατάφερε να να ανοίξει το σκορ στο 32′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα πήγε προς τα πίσω και ο Αραούχο με δεύτερη κεφαλιά-ψαράκι από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα (42′), ο Χατζισαφί έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, με διαγώνιο σουτ. Οι “κιτρινόμαυροι” πάγωσαν στο φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε με τραυματισμό, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό του.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έδειξε ικανός να απειλήσει στην επανάληψη. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε για να φτάσει σε νέο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος έδειξε να είναι σε ετοιμότητα, όπως είδαμε και στη φάση του 63′, από την κοντινή κεφαλιά του Αραούχο.

Η είσοδος του Ελίασον στο ματς έδωσε άλλη.. πνοή στην ΑΕΚ. Η συνεργασία του με τον Γκατσίνοβιτς και η άνοδος του Γιόνσον δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ και έδωσαν περισσότερη… δουλειά στον Παπαδόπουλο. Τελικά, στο 76′ ο Σέρβος χαφ σκόραρε από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Στο 90+1′ ακυρώθηκε σωστά το τέρμα του Ελίασον, αφού στην αρχή της φάσης ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα από θέση οφσάιντ.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις