"Πλούσιο" ντέρμπι στο Φάληρο, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μένουν στο μηδέν. Ακυρώθηκε γκολ του Βρουσάι στην εκπνοή ως offside.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς γκολ στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ανώτερος ο Ολυμπιακός, παθητικός ο Παναθηναϊκός, μοιραίος ο Κανός, ακυρώθηκε γκολ του Βρουσάι ως offside στο φινάλε, αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος.

Πως ξεκίνησαν
Ο Μίτσελ με 4-2-3-1 επέλεξε για την εστία τον Πασχαλάκη, στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Παπασταθόπουλος και Μπα, στις πλευρές Ρέαμπτσιουκ και Ροντινέι. Εμβιλά και Ιν Μπομ ήταν τα αμυντικά χαφ, στον άξονα ξεκίνησε ο Φορτούνης, ενώ στις πλευρές οι Κανός και Μπιέλ. Στην κορυφή πήρε θέση ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, Μπακαμπού.

Ο Χάμες Ροντρίγκες έμεινε εκτός 20αδας, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στη προπόνηση της Παρασευής και απείχε. Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι δοκίμασε το πόδι του, αλλά οι ενοχλήσεις επέμειναν κι έτσι ο Κολομβιανός δεν βρέθηκε στην τελική 20αδα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με 4-3-3 ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω απ’ την εστία. Σάρλια και Σχέκενφελντ ήταν οι δύο στόπερ. Δεξιά ο Βαγιαννίδης, αριστερά ο Χουάνκαρ στις πτέρυγες της άμυνας. Μπροστά απ΄τα στόπερ βρέθηκε ο Πέρεθ και οι Κουρμπέλης και Μπερνάρ πήραν θέσεις στον άξονα. Δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Παλάσιος, αριστερά ο Μαντσίνι και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.


Δοκάρι απ’ τα… αποδυτήρια!
Ο Παναθηναϊκός είχε τις πρώτες πρωτοβουλίες στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι του Μπακαμπού στο 3′. Ο Σάρλια έκανε λάθος μρποστά απ’ την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Φορτούνης άμεσα πάσαρε για τον Μπακαμπού, ο οποίος κινήθηκε πλάγια δεξιά απέναντι απ΄τον Μπρινιόλι, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ιταλού πορτιέρε.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με την ευκαιρία του Παλάσιος στο 14′. Ο Μαντσίνι βρήκε υπέροχα τον Παλάσιος, ο οποίος πήγε στο σπριντ από δεξιά με τον Ρέαμπτσιουκ και κατάφερε να σουτάρει, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Το ματς κύλησε με αρκετή ένταση και δυναμικές μονομαχίες. Οι “πράσινοι” είχαν την κατοχή, ωστόσο ο Ολυμπιακός σταδιακά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0 στο 34ο λεπτό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε διαγώνια το φάουλ από αριστέρα, ο Εμβιλά πήρε κεφαλιά στα όρια της περιοχής, ο Μπακαμπού ρόλαρε και η μπάλα βρέθηκε στον Κανός, ο οποίος απ’ τη μικρή περιοχή αστόχησε!

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε, το 0-0 παρέμεινε
Ο Παναθηναϊκός είχε υψηλή κατοχή μπάλας στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να διορθώσει τον τομέα των ατομικών λαθών και να ισορροπήσει την εικόνα. Με πρωτοστάτες Ιν Μπομ, Εμβιλά και Φορτούνη έψαξε το γκολ και έφτασε σε δύο καλές στιγμές. Στο 38′ ο Ροντινέι κέρδισε την κόντρα και η μπάλα έφτασε στον Μπιέλ, ωστόσο κλείστηκε αν και ήταν σε πολύ καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και έφυγε πλάγια. Στο επόμενο λεπτό ο Μαντσίνι στην κόντρα προσπάθησε να βρει τον Παλάσιος, αλλά ο Πασχαλάκης διάβασε τη φάση, άφησε την εστία του και καθάρισε τη φάση! Στο 42′ ο Εμβιλά έψαξε με διαγώνια πάσα τον Μπιέλ έξω απ΄την περιοχή, ο Ισπανός σούταρε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε για ώρα την μπάλα έξω απ΄την περιοχή του Παναθηναϊκού. Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν με Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ να δημουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του “τριφυλλιού”. Τελικά ο Ροντινέι πήρε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στον Μπρινιόλι.


Δώρα των “πράσινων” στον… ακατάδεκτο Κανός
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Σέρτζι Κανός. Στο 50′ ο Εμβιλά έψαξε με διαγώνια μπαλιά τον Μπακαμπού και ο Βαγιαννίδης με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κανός, ο οποίος είχε χώρο έξω απ΄την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του. Η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε νέο λάθος του Βαγιαννίδη απ΄την πίεση του Κανός. Ο Ισπανός βρέθηκε στην περιοχή, καθυστέρησε και δέχτηκε πίεση, έκανε το σουτ και η μπάλα βασανιστικά πέρασε άουτ δίπλα απ΄το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις στο 60′ με τους Σπόραρ και Κώτσιρα να μπαίνουν στο ματς αντί των Ιωαννίδη και Βαγγιανίδη.

Νωχελικός ο Παναθηναϊκός βρήκε φάση με τον Σχέκενφελντ
Στο 62′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ απ΄τον άξονα και η άμυνα του Ολυμπιακού “μπλόκαρε”. Ο Σχένκεφελντ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αφύλακτος απέναντι απ΄τον Πασχαλάκη αλλά το απευθείας πλασέ ήταν άστοχο. Στο 62′ ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του κινήσεις στο ματς.Ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί πέρασαν στο ματς, αντί των Μπιέλ και Μπακαμπού. Δέκα λεπτά αργότερα ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Χουάνκαρ και Κουρμπέλης αποχωρησαν και έδωσαν τις θέσεις τους σε Πούχατς και Τσέριν. Ο Κουρμπέλης αποχώρησε με τραυματισμό, την ώρα οου ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να αποσύρει τον Μπερνάρ.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός πάτησε πάνω στις χτυπητές αδυναμίες του Παναθηναϊκού και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες στιγμές. Στο 73′ ο Φορτούνης συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Μασούρα, ο οποίος μπήκε με φόρα στην περιοχή, αλλά σούταρε άστοχα, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά. Ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση. Στο 75′ ο Μπερνάρ έκανε ωραία ενέργεια στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Τσέριν σούταρε η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε επιθετικά στο 79′. Ο Πούχατς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Σπόραρ, ο οποίος είχε χώρο στην άμυνα του Ολυμπιακού, ελίχθηκε και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο ίδιο λεπό ο Μίτσελ απέσυρε τους Φορτούνη και Ρέαμπτσιουκ, στις θέσεις τους πέρασαν οι Βαλμπουενά και Ραμόν. Στο 82′ ο Μασούρας πίεσε τον Σχένκεφελντ και πάσαρε γρήγορα για τον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός πάσαρε για τον Κανός, ο οποίος δεν πάτησε καλά και έστειλε την μπάλα αδύναμα προς τον Μπρινιόλι. Στο 85′ ο Χουάνγκ έβγαλε από δεξιά τη σέντρα για τον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός έκανε τρομερή προβολή, αλλά η μπάλα πήγε στον Μπρινιόλι.


Απ’ τον παράδεισο στην κόλαση ο Ολυμπιακός και ο Βρουσάι!
Στο 89′ ο Βαλμπουενά κέρδισε τη μονομαχία με τον Πούχατς και ο Βρουσάι έφυγε στον χώρο από δεξιά. Ο μέσος του Ολυμπιακού σούταρε διαγώνια για το 1-0! Στο ξεκίνημα της φάσης ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση offside, στη συνεχεια η μπάλα κατέληξε στον Βαλμπουενά και τον Βρουσάι, ο οποίος σκόραρε. Ο Πορτογάλος μέσω on field review αποφάσισε πως ο Μαροκινός συμμετείχε στη φάση. Η συγκεκριμένη απόφαση δημιούργησε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ολυμπιακού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να φτάνει ως την πλάγια γραμμή και να έχει έντονο διάλογο με τον Πορτογάλο Ζοάο Πινιέιρο. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος σταμάτησε με το χέρι την προσπάθεια του Σπόραρ.
Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι περισσότερο και ο Παναθηναϊκός πήρε έναν σπουδαίο βαθμό και έφτασε τους 55, διατηρώντας την απόσταση των πέντε πόντων απ’ τον Ολυμπιακό, την ώρα που η ΑΕΚ μείωσε στους δύο απ’ το “τριφύλλι”.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook