Ο Τοράλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι στο 83' και με σουτ στο 92' διαμόρφωσε το σκορ. Στην ένατη θέση η ομάδα της Κρήτης,

Με τρείς διορθωτικές αποφάσεις του διαιτητή, Τάσου Παπαπέτρου, λόγω υποδείξεων από το VAR, o OΦΗ νίκησε με 0-2 τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης και κράτησε τους Νικαιώτες στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ομάδα της Κρήτης έφτασε τους 26 βαθμούς και πέρασε στην 9η θέση.


Ο Ιωνικός ήταν πιο δραστήριος και επιθετικός στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και περιόρισε τον ΟΦΗ σε αμυντικό ρόλο, ενώ ο Φαντιγκά ήταν ο πιο επίκινδυνος αντίπαλος για τους Κρητικούς. Στο 16′ και στο 20′, από την εκτέλεση φάουλ του Βαλεριάνου, ο Μάντζης “έπιασε” την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε διαγώνια άουτ, ενώ στο 26′ ύστερα από σέντρα και κεφαλιά-πάσα του Βαλεριάνου, ο Μάντζης σκόραρε με “ανάποδο ψαλιδάκι”, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, μετά από υπόδειξη του VAR στον διαιτητή, Τάσο Παπαπέτρου, γιατί ο Βαλεριάνος ήταν σε θέση οφσάιντ με τον ώμο του, πριν κάνει την κεφαλιά προς τον συμπαίκτη του.


Η πρώτη αντίδραση του ΟΦΗ, ήρθε στο 31′ με τον Μπαλογιάννη που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 45′, ο Τσιλιανίδης πάσαρε στον Μπάκιτς και χωρίς κοντρόλ, ο παίκτης του ΟΦΗ, έκανε πλασέ, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και καταλήγει άουτ.

Στο 51′, ο Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλντι για ανατροπή του Φαντιγκά από τον Βούρο και απέβαλλει με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό του ΟΦΗ, αλλά το VAR ζήτησε έλεγχο της φάσης και ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε την διπλή απόφαση του. Κομφούζιο στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ (58′), αλλά ο Μανδάς μπλόκαρε σταθερά την μπάλα και στο επόμενο λεπτό. ο κεφαλιά του Πασαλίδη στο πρώτο δοκάρι, ο Ντίκο την βρήκε με το στήθος και ο Χουτετσιώτης απέκρουσε.


Και πάλι το VAR άλλαξε την ροή του αγώνα στο 79′. Ο Παπαπέτρου ειδοποιήθηκε για επίμαχη φάση του Πασαλίδη με τον Μπουενά και διαπίστωσε ότι ο πρώτος πάτησε τον πρώτο του, καταλογίζοντας πέναλντι και δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ιωικού. Εύστοχη εκτέλεση του πέναλντι από τον Τοράλ και ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 0-1.

Στο 92′, ο ΟΦΗ έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Μπαλογιάννης “έκλεψε” την μπάλα από τον Λοβέρα, ψύχραιμα έδωσε στον Τοράλ που ήταν στο ύψος της περιοχής και εκείνος με δυνατό σουτ, “κλείδωσε” τη νίκη για τους φιλοξενούμενους (0-2). Στο 97′, ο Βαλεριάνος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μυγάς , Ρομαό, Μπουενά (84′ Ζινεντίν), Σάκιτς, Φαντιγκά, Κάνιας (84’Λοβέρα), Σεμπά (90+3′)Ελευθεριάδης), Μάντζης (67′ Μάνος)

ΟΦΗ: Μανδάς, Τσιλιανίδης (85′ Μαρινάκης), Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμάντης, Πασαλίδης, Περέα, Ντιούσε, Μπάκιτς, Τοράλ (90+5′ Γκρόνινγκ), Ντίκο (83′ Μοσκέρα).

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook