Η ΑΕΚ πέρασε και από την Κρήτη, επικρατώντας εύκολα με 3-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 25η αγωνιστική της Super League 1 και συνέχισε την πορεία της προς την κορυφή της βαθμολογίας.

Παρά τις απουσίες των Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ βρήκε δύο γκολ από τον Άμραμπαντ και ένα από τον Γκατσίνοβιτς, για να πάρει τη νίκη στην έδρα του ΟΦΗ και να περάσει στην πρώτη θέση της Super League 1. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους, ετοιμάζονται πλέον για τα play off.

Το παιχνίδι
Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η έλλειψη των δύο βασικών επιθετικών της ήταν εμφανής στην ανάπτυξη της ομάδας στην επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε πάντως για την Ένωση, με τον Τσούμπερ να βγαίνει σε θέση βολής στο 12′, αλλά να κάνει αδύναμο πλασέ, που μπλόκαρε ο Μανδάς.

Ο ΟΦΗ απάντησε με τον Ντίκο να έχει δύο ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά να είναι οφσάιντ στην πρώτη και να αστοχεί για λίγα εκατοστά σε κεφαλιά στη δεύτερη, για να παραμείνει το μηδέν στην αναμέτρηση.


Στο 27′ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να “αγγίξει” το γκολ, με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει εκπληκτικό σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά τον Μανδά με ακόμα πιο εντυπωσιακή εκτίναξη, να αποκρούει την μπάλα με το ένα χέρι.

Η Ένωση βρήκε τελικά το γκολ στο 43′, με τον Μάνταλο να εκτελεί έξυπνα ένα φάουλ και τον Άμραμπατ να βγαίνει αμαρκάριστος από δεξιά, για να δοκιμάσει μία σέντρα σουτ, που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ, για το 1-0 της ΑΕΚ στο ματς.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αμέσως μετά και είχαν διπλή ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά, ο Μπάκιτς δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Αθανασιάδη που απέκρουσε με τα πόδια και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπαλογιάννης με δυνατό σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ σε νέα μεγάλη απόκρουση.


Η ΑΕΚ πήγε έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και κατάφερε να το αυξήσει στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 49ο λεπτό του αγώνα, μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας στην περιοχή, ένα λάθος διώξιμο στην άμυνα του ΟΦΗ, έστρωσε την μπάλα στον Άμραμπατ και αυτός έκανε φοβερό σουτ για να “γράψει” το 2-0 στο ματς.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει και πάλι μετά το γκολ και είχε δύο καλές στιγμές με τον Ντίκο να αστοχεί σε διαγώνιο σουτ από δεξιά στην αντεπίθεση, ενώ ο Μπάκιτς δοκίμασε να “κρεμάσει” τον Αθανασιάδη από πολύ μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει με το ένα χέρι.

Η ΑΕΚ είχε έτσι τη δυνατότητα στη συνέχεια να “καθαρίσει” οριστικά το ματς και τα κατάφερε με ωραία ενέργεια του Μάνταλου και κάθετη πάσα στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος και πλάσαρε υπέροχα με τη μία, για το 3-0 της Ένωσης στον αγώνα.


ΑΕΚ και ΟΦΗ είχαν και νέες ευκαιρίες στη συνέχεια της αναμέτρησης, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με την Ένωση να πανηγυρίζει μία εύκολη νίκη που τη φέρνει σε “τροχιά” πρώτης θέσης στη βαθμολογία της Super League 1. Παρέμεινε στους 26 βαθμούς, η κρητική ομάδα, που θα ετοιμαστεί πια για τα play out του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΟΦΗ
ΟΦΗ (Βλάντας Νταμπράουσκας): Μανδάς – Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον – Λάρσον (88’ Mαρινάκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (67’ Mπιφουμά), Μπάκιτς (88’ Τσιλιανίδης) – Τοράλ (65’ Moσκέρα), Ντίκο (74’ Γκρόνινγκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γιόνσον, Mάνταλος (82’ Σιντιμπέ) Άμραμπατ (78’ Eλίασον), Γκατσίνοβιτς – Πινέδα (77’ Φράνσον), Τσούμπερ (82’ Φαν Βέερτ)

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook