Με γκολ του Ελβετού, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League στο εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής.

Νικήτρια έφυγε η ΑΕΚ από το Περιστέρι! Η Ένωση απέδρασε από το ματς με τον Ατρόμητο με γκολ του Στίβεν Τσούμπερ, ενώ θα μπορούσε να είχε επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ, καθότι στο πρώτο μέρος είχε δύο δοκάρια, με Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το καλύτερο δώρο στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τα γενέθλιά του. Αναρριχήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, με 59 πόντους, έναν περισσότερο από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος παρέμεινε έβδομος με 29.

Μετρήθηκαν οι εστίες
Πριν τη σέντρα, ο διαιτητής Καραντώνης μέτρησε τις εστίες. Ήταν ένα από τα ενδιαφέροντα στιγμιότυπα λόγω της ιστορίας της αναμέτρησης, η οποία έγινε σίριαλ με κάποια ενδιαφέροντα επεισόδια. Ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος στις 5 Φεβρουαρίου 2023 αναβλήθηκε επειδή τα δοκάρια βρέθηκαν κοντύτερα. Η αθλητική δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό έκρινε, ότι το παιχνίδι έπρεπε να γίνει κανονικά, αντί να κατακυρωθεί το ματς στην ΑΕΚ με υπαιτιότητα του Ατρομήτου. Σε δευτεροβάθμιο επίπεδο η έφεση της Ένωσης απορρίφθηκε και έτσι την Τετάρτη 8 Μαρτίου το σίριαλ… έληξε.

Παρότι μερικές ημέρες πριν το ματς ο Ατρόμητος απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΑΕΚ για παρουσία οπαδών, φίλοι των «κιτρινόμαυρων» κατάφεραν και βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου. Περίπου 20-30 οπαδοί της Ένωσης μπήκαν με προσκλήσεις στα επίσημα και έδωσαν το δικό τους… τόνο στην «κυανόλευκη» γειτονιά, των δυτικών προαστίων. Μόνο οι Ενωσίτες ακούγονταν από την τηλεοπτική μετάδοση.

H ενδεκάδα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε ο Κρις Κόλμαν  την ενδεκάδα του Ατρομήτου. Στο αρχικά σχήμα βρέθηκαν οι Αγκιμπού Καμαρά και Κιάρτανσον, ενώ στον πάγκο έμειναν Έρλινγκμαρκ και Τζαβίδας.

Με Σιντιμπέ-Ελίασον παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα την ΑΕΚ στην αναμέτρηση, με τους Ρότα-Πινέδα να βρίσκονται στον πάγκο, στον οποίο πήραν θέση Μοχαμάντι και Φερνάντες που επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης, με αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ έπαιξαν οι Σιμάνσκι (επέστρεψε από την τιμωρία) και Γιόνσον, στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Ελίασον, στα αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, με τον Αραούχο να κινείται πίοω από τον μοναδικό προωθημένο, Τσούμπερ.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (86’ Μαυρομμάτης), Ντε Μποκ – Γκονζάλεθ, Κούεν (77’ Φριτζόνσον), Ροτάριου (66’ Τζαβίδας), Αγκιμπού-Κιάρτανσον (66’ Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (66’ Τζοβάρας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον (76’ Φερνάντες), Γιόνσον (76’ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86’ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ (76’ Μάνταλος), Αραούχο.

Δοκάρι ο Σιντιμπέ
Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν όμως αρκετές για να ειπωθεί, ότι η ΑΕΚ ίσως δικαιούτο κάτι παραπάνω. Η Ένωση έλεγξε από την αρχή, κυκλοφόρησε τη μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα από τις πτέρυγες, με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον να είναι αρκετά δραστήριοι, οι οποίοι έψαχναν συνεχώς τον Τσούμπερ στην επίθεση που έκανε συνεχώς κινήσεις και προσπαθούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του φορ. Ο Ατρόμητος όμως έκλεισε καλά τους διαδρόμους και όσα γεμίσματα έγιναν προς την περιοχή των Περιστεριωτών αποδείχτηκαν εύκολη λεία για τον Γιαννιώτη.

Οι γηπεδούχοι όμως είχαν περιοριστεί σε αρκετά παθητικό ρόλο και οι «κιτρινόμαυροι» γυρόφερναν συνεχώς τη μπάλα έξω από τα κυανόλευκα καρέ. Διάδρομοι δεν υπήρχαν και έτσι οι στατικές φάσεις φαίνονταν ο μοναδικός δρόμος για να δούμε κάποιο τέρμα. Από εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ, στο 21’, είδαμε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, με τη μπάλα να περνάει το τείχος και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Ατρομήτου, το οποίο αυτήν τη φορά είχε σωστές διαστάσεις, αφού ο Καραντώνης, όπως προειπώθηκε μέτρησε τις εστίες.

Γκολ ο Τσούμπερ – νέο δοκάρι με Γκατσίνοβιτς
Εν τέλει από στατική φάση, ένα τομέα που έχει δουλέψει αρκετά ο Αλμέιδα, προηγήθηκε η ΑΕΚ στο 32’. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Αγκιμπού δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά, ο Σιντιμπέ έγινε αποδέκτης και με τη μία έδωσε στον Τσούμπερ, που έπιασε γυριστό και σκαφτό σουτ για να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Γιαννιώτη που έβλεπε την άμυνά του να αδρανεί για μία ακόμα φορά σε κόρνερ.


Η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της μετά το 0-1 και αύξησε την ενέργειά της για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ. Ο Γάλλος ασίστμαν παραλίγο να κάνει το 0-2 δύο λεπτά αργότερα, όταν μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε παράλληλα από την εστία. Στο 37’ μία ακόμα εκπληκτική μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (τρανζίσιον κατά τον αγγλόφωνο ποδοσφαιρικό ορισμό) των φιλοξενούμενων έφερε τον Αραούχο να μοιράζει στον Τσούμπερ, ο Ελβέτος γύρισε για τον Ελίασον, ο Σουηδός όμως δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Στο 43’ η Ένωση είχε και νέο δοκάρι ύστερα από σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος του πέναλτι. Αυτός ήταν και λόγος που αναφέρθηκε, ότι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού δικαιούταν κάτι παραπάνω από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πάλι δυνατά. Στο 50’ μάλιστα έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Αραούχο που πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι! Το 0-1 όμως ήταν πολύ εύθραυστο σκορ.

Αναθάρρησαν οι Περιστεριώτες
Και έδινε το δικαίωμα στον Ατρόμητο να ελπίζει. Η ομάδα του Περιστερίου, δεν μπορούσε να παρατήσει το ματς. Μάλιστα από το 66’ και μετά, με τις αλλαγές των Κλωναρίδη, Τζοβάρα, Τζαβίδα, έγινε περισσότερο κινητικός και πιεστικός. Αυτό φάνηκε με τη μία, με την είσοδό τους στο παιχνίδι.

Γιατί οι γηπεδούχοι έβγαλαν τις πρώτες τους απειλητικές στιγμές στο παιχνίδι. Ο Καμαρά πίεσε ψηλά και έκλεψε τη μπάλα από λάθος απομάκρυνση του Μουκουντί, έδωσε στον Τζαβίδα, ο οποίος ανακόπηκε από τρομερό τάκλιν του Χατζισαφί. Στο 69’ ο Καμαρά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε. Η καλύτερη στιγμή του Ατρόμητου στο ματς σημειώθηκε στο 79’. Ο Φριτζόνσον μπήκε από δεξιά στην περιοχή, βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, κλείστηκε όμως και γύρισε στον Κλωναρίδη, το δυνατό σουτ του οποίου πήρε ύψος και έφυγε πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 83’ έγινε μία κακή στιγμή για τους γηπεδούχους! ‘Υστερ α από γέμισμα των «κιτρινόμαυρων» από δεξιά, ο Γιαννιώτης έκανε έξοδο με φόρα προκειμένου να αποκρούσει τη μπάλα προ του Μάνταλου. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όμως συγκρούστηκε με τον Στρούγγη, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.


Ο Ατρόμητος όμως δεν επηρεάστηκε από το… πάγωμα της στιγμής και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 89’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ξανά με τον Τζαβίδα, ο οποίος πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά, μετά από ωραίο γύρισμα του Κλωναρίδη. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Κλωναρίδη να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, ο Βίντα όμως με ωραίο τάκλιν, απομάκρυνε. Έτσι διατηρήθηκε το 0-1 υπέρ της ΑΕΚ, η οποία ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Πηγή: sportdog.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook