Αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση η Ντόρτμουντ που κέρδισε με 2-3 τη Σεβίλλη στην Ισπανία - Ο Κιέζα κράτησε ζωντανή τη Γιουβέντους, που έχασε με 2-1 από την Πόρτο στο Ντραγκάο

H Πόρτο έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League μετά το 2-1 σε βάρος της Γιουβέντους. Οι Δράκοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους για να πάρουν “καθαρό” σκορ, αφού στο 82′ σκόραρε ο Κιέζα. Η ρεβάνς θα γίνει την Τρίτη 9 Μαρτίου στο Τορίνο (22.00).

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει η Πόρτο. Ανέλπιστο, απέναντι σε μια πολύ κακή άμυνα της Γιουβέντους, από αυτές που σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει. Ο Πολωνός γκολκίπερ Στσέζνι θα μπορούσε αρχικά, στο 1′, να διώξει και να μην κρατήσει τόσο πολύ τη μπάλα στα πόδια. Αποφάσισε να δώσει στον Μπεντανκούρ και όταν αυτός του ξαναγύρισε τη μπάλα, το έκανε με λάθος τρόπο. Ο Ταρεμί έβαλε την κόντρα μόλις πήγε να απομακρύνει ο Στσέζνι και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα στο 2′ (1-0).

Η Γιουβέντους πήρε τον έλεγχο, ανέλαβε την κατοχή, αλλά η Πόρτο αμυνόταν εξαιρετικά. Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία των μπιανκονέρι στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 41′, όταν ο Μαρτσεσίν απέκρουσε το γυριστό του Ραμπιό. Ο Μαναφά έκανε φοβερό ματς και εξουδετέρωσε πλήρως τον Ρονάλντο, σε ένα 45λεπτο κατά το οποίο οι Δράκοι χωρίς να εντυπωσιάσουν είχαν την ουσία και αμύνθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουν τα ατού των Ιταλών.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως η ομάδα του Αντρέα Πίρλο θα έμπαινε στο δεύτερο μέρος με μεγαλύτερη σοβαρότητα και με πάθος για την άμεση ισοφάριση, τελικά την πάτησε φθηνά, όπως στο ξεκίνημα του αγώνα. Με γκολ δευτερόλεπτα μόλις μετά τη σέντρα. Ο Μαναφά έκανε εξαιρετική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έδωσε στον Μαρεγκά, ο οποίος κοντρόλαρε και σκόραρε για το 2-0 στο 46′.

Η Γιουβέντους δεν ήταν καθόλου σταθερή στην άμυνα και στο 52′ ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Στσέζνι σταμάτησε το σουτ του Πορτογάλου μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να δυσκολεύονται στη δημιουργία φάσεων και αναλώνονταν σε μακρινά σουτ εκτός περιοχής (65′ Μπεντανκούρ, 69′ Ντανίλο).

Αυτός που απείλησε για πρώτη φορά εντός περιοχής ήταν στο 71′ ο Κιέζα, βολή που αποδείχθηκε προειδοποιητική, καθώς ο ίδιος παίκτης στο 82′ σκόραρε με πλασέ στην κίνηση από γύρισμα του Ραμπιό από αριστερά.

ΠΟΡΤΟ: Μαρτσέσιν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Κορόνα (90’+1′ Λουμ), Οτάβιο (57′ Λουίς Ντίας), Ολιβέιρα (90’+1′ Φρ. Κονσεϊσάο), Ουρίμπε, Μαρεγκά, Ταρεμί (66′ Γκρούγιτς).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι (34′ λ. τρ. Ντεμιράλ), Σάντρο, Κιέζα, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, ΜακΚένι (63′ Μοράτα, Κουλουσέβσκι (77′ Ράμσεϊ), Ρονάλντο.

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 2-3: Πλώρη για προημιτελικά με σούπερ Χάαλαντ

Η Σεβίλλη υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης (17/2) την Ντόρτμουντ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους 16 του Champions League με τους Βεστφαλούς να έχουν πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ, να φεύγουν από την Ανδαλουσία με τη νίκη (2-3) και να έχουν το αδιαφιλονίκητο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, αν και το γκολ του Ντε Γιονγκ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ έδωσε ελπίδες στους Ίβηρες.

Τι κι αν ο Μπόνο υπερηφανευόταν για τα 728 λεπτά με απαραβίαστη εστία. Δεν κατέρριψε ποτέ το ρεκόρ του Παλόπ, αντίθετα οι νερβιονένσες κατέρρευσαν και δέχτηκαν τρία σε ένα μόλις ημίχρονο.

Η γερμανική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, άρχισε να πιέζει, αλλά δέχτηκε το γκολ. Ο Σούσο στο έβδομο λεπτό με κοφτές ντρίμπλες έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Ντόρτμουντ, έκανε και το σουτ, ο Χούμελς άλλαξε ελαφρώς την πορεία της μπάλας στην προσπάθεια ν’ απομακρύνε. Αυτό που μόνο κατάφερε ήταν να τη στείλει στα δίχτυα της δικής του εστίας.

Η βολίδα του Μαχμούντ Νταχούντ στο 18ο λεπτό ανάγκασε τον Μαροκινό τερματοφύλακα των Ανδαλουσιάνων να μαζέψει μετά από αρκετά ματς την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.

Και ύστερα πήρε το… όπλο του ο Χάαλαντ. Στο 27ο λεπτό πήρε την μπάλα, την κουβάλησε, έπαιξε το 1-2 στην εμβρόντητη άμυνα των γηπεδούχων και νίκησε τον Μπόνο για το 1-2.

Στο 43ο ο Πάπου Γκόμες έκανε ένα λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Ρόις έκλεψε την μπάλα, την έσπασε δεξιά στον Νορβηγό, ο οποίος με το αριστερό έκανε το 1-3.

Ο Λοπετέγκι πέρασε αρχικά τον Γκούντελι και στη συνέχεια άλλαξε την επιθετική του τριάδα, η οποία δεν τράβηξε.

Ο Λουκ ντε Γιονγκ στο 84ο λεπτό στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ Ροντρίγκεθ νίκησε τον Χιτς και διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Δίνοντας νέες ελπίδες στη Σεβίλλη ενόψει της ρεβάνς του Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο, Χορδάν (72′ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (46′ Γκούντελι), Σούσο (60′ Ντε Γιόνγκ), Πάπου Γκόμες (60′ Τόρες), Εν-Νεσίρι (60′ Μουνίρ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μπάουθα, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (76′ Πάσλατσκ, Νταχούντ (89′ Μενιέ), Τζαν, Μπέλιγχαμ, Ρόις (80′ Μπραντ), Σάντσο, Χάαλαντ.

Aπό το sport24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook