Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με το δεξί στα playouts, νικώντας σήμερα (18/3) στο "Θ. Κολοκοτρώνης" τον Παναιτωλικό με σκορ 2-1 και βλέποντας με αξιώσεις την υψηλότερη θέση σε αυτή τη διαδικασία.

Το δεξί πόδι του… αριστεροπόδαρου (σε κανονικές συνθήκες) Φενετρίκο Άλβαρες έδωσε σπουδαία νίκη σήμερα (18/3) στο “Θ. Κολοκοτρώνης” στον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Παναιτωλικό, με σκορ 2-1. Στο 90ό της συνάντησης, ο Αργεντίνος αριστερός οπισθοφύλακας της ομάδας της Πελοποννήσου εξαπέλυσε κεραυνό και της χάρισε τρίποντο, το οποίο επιτρέπει στους Αρκάδες να βλέπουν με αξιώσεις την 7η θέση στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League.

Για τον Άλβαρες ήταν το πρώτο του γκολ στη Super League. Χρειάστηκε να παίξει 81 ματς στο κορυφαίο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα για να βρει δίχτυα. Και με το αντίθετο πόδι, μάλιστα! Για τον έτερο σκόρερ του Αστέρα, τον Χερόνιμο Μπαράλες, ήταν το πρώτο γκολ μετά από 22 αγώνες. Γενικώς, οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές για τους νικητές, που δημιούργησαν αήττητο 12 αναμετρήσεων στην έδρα τους και πλησίασαν τους Αγρινιώτες στον ένα πόντο στη βαθμολογία (στους 29 είναι ο Παναιτωλικός και στους 28 ο Αστέρας).

Κυρίαρχος εξ αρχής
Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Παπαδόπουλο στην εστία, τους Καστάνιο, Ατιένθα, Καρμόνα και Άλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σανταφέ, Μουνάφο αμυντικούς μέσους, τους Ριέρα και Σίτο στα άκρα και τον Μπερτόλιο πίσω από τον Μπαράλες. Ο Παναιτωλικός επίσης ήταν σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Ανέστη σε θέση 1, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μαλή, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μλάντεν και Κολοβό αμυντικούς μέσους, τον Χουάνπι επιτελικό μέσο, τους Σενγκέλια, Ντουάρτε στα άκρα και τον Πέδρο φορ.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι από το ξεκίνημα. Η κατοχή στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να ήταν μοιρασμένη (51%-49%), η εικόνα του αγώνα, όμως, έδειχνε ότι ο Αστέρας είχε περισσότερη ενέργεια και ήταν πολύ περισσότερο απειλητικός στην αντίπαλη εστία (6-2 οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο). Κινητήριος άξονας ήταν ο Μπερτόγλιο, από τα πόδια του οποίου περνούσαν οι επιθέσεις των γηπεδούχων. Το γκολ ήρθε στο 34ο, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε μέσω VAR, για χτύπημα του Ανέστη στον Καστάνιο σε στατική φάση. Ο έμπειρος Αργεντίνος επιθετικός δεν αστόχησε. Στην αμέσως επόμενη καλή φάση, ο Μπερτόγλιο είχε καλή στιγμή για το 2-0, όμως, δεν τα κατάφερε.

Αναπάντεχο χτύπημα!
Ο Αστέρας μπήκε ορεξάτος και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν κατάφερε να κάνει άμεσα το 2-0. Ο Μπαράλες απείλησε στο 49ο με κεφαλιά, αλλά δεν νίκησε τον Ανέστη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (50ό), ο Χουχούμης έκλεψε την μπάλα, ο Ντουάρτε έπαιξε κάθετα, ο Ζοάο Πέδρο βρήκε με τη «μία» τον Κολοβό, που έκανε κίνηση και βρέθηκε φάτσα με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο, τον οποίο και πλάσαρε εύστοχα για να κάνει το 1-1 και να βάλει νέα δεδομένα στο ματς.

Ο Αστέρας πήρε την κατοχή της μπάλας (61% ποσοστό είχε στο τέλος του αγώνα, έναντι 39% που είχε ο Παναιτωλικός), έκανε και νέες τελικές (13 είχε στο τέλος, έναντι 5 των φιλοξενούμενων), όμως, γκολ δεν μπόρεσε να βρει, παρά μόνο στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Άλβαρες ήταν αυτός που χτύπησε με αναπάντεχο τρόπο στο φινάλε της συνάντησης και συγκεκριμένα στο 90ό, με σουτ με το δεξί πόδι από μακρινή απόσταση. Ήταν το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, με το οποίο οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1, που ήταν το τελικό σκορ.

Αστέρας Τρίπολης (Απόστολος Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρες, Σανταφέ, Μουνάφο, Ριέρα (45′ Τιλίκα), Σίτο (68′ Ζουγκλής), Μπερτόγλιο, Μπαράλες

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μαλής, Λάρσον, Μλάντεν, Κολοβός, Χουάνπι (64′ Ντίας), Ντουάρτε, Σενγκέλια (64′ Νοσίρου), Πέδρο (74′ Καρέλης)

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook