Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" με ανατροπή και δηλώνει "παρών" στην διεκδίκηση του τίτλου

Σε ένα ντέρμπι με πολλές και καλές φάσεις, αλλά και με πολλά νεύρα, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 και πλέον βάζει τις βάσεις ακόμη και για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας έχει δύο… αναγνώσεις. Η μία είναι αυτή που ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο ελέγχει το ματς, παίρνει προβάδισμα στο σκορ, έχει δύο δοκάρια και η άλλη είναι εκείνη της επανάληψης όπου ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να ισοφαρίσει, στη συνέχεια να παίρνειρει προβάδισμα και με πολύ έξυπνο τρόπο φεύγει με τους βαθμούς της νίκης


Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Άρης
Ο Απόστολος Τερζής επιφύλαξε μία έκπληξη καθώς αποφάσισε να αφήσει τον Κουέστα εκτός αρχικής ενδεκάδας και να δώσει τα γάντια του τερματοφύλακα στον Μάριο Σιαμπάνη.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με 4-3-3 με την τετράδα της άμυνας να συνθέτουν οι Οντουμπάτζιο (δεξιά), Μαζικού (αριστερά), Φαμπιάνο – Μπράμπετς (στόπερ).


Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελείται από τους Ετέμπο – Νταρίντα- Πάλμα, ο Γκαρσία θα αγωνιστεί στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Ιτούρμπε αριστερά και ο Καμαρά στην κορυφή.

ΠΑΟΚ
Με το κλασικό 4-2-3-1, παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ στο “Κλ. Βικελίδης”. Ο Ρουμάνος τεχνικός επανέφερ τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, Κεντρικοί αμυντικοί ανέλαβαν οι Κάργας – Κουλιεράκης, στην δεξιά πλευρά της άμυνας ο Κεντζιόρα και αριστερά ο Ρ. Σοάρες. Οι Ντάντας – Ντόουγκλας είναι οι δύο ανασταλτικοί, με τους Ζίφκοβιτς, Νάρεϊ και Κωσταντέλια η τριάδα της μεσαίας γραμμής και μοναδικός προωθημένος ο Ολιβέϊρ.


Το πρώτο ημίχρονο
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με αρχικό στόχο να περιορίσει την δραστηριότητα των Νταρίντα – Ετέμπο στον χώρο του κέντρου και μέχρι ένα σημείο οι παίκτες του Λουτσέσκου τα κατάφεραν αρκετά καλά.

Με τους Ντάντας – Ντόουγκλας να κάνουν εξαιρετική δουλειά και έχοντας δίπλα τους τον Κωνσταντέλια που έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μακριά από την εστία του Κοτάρσκι τους αντιπάλους επιθετικούς. Ο Καμαρά έμοιαζε εξαφανισμένος, οι Ιτούρμπε – Γκαρσία δεν έπαιρναν τις μπάλες που ήθελαν με συνέπεια το παιχνίδι να κυλάει χωρίς την μεγάλη φάση μέχρι το 12΄.


Σε εκείνο το χρονικό σημείο «χτύπησε» ο Πάλμα που πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, βρήκε χώρο να πλησιάσει στο ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ ταυτόχρονα είδε εκτός θέσης τον Κοτάρσκι. Με ένα εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κροάτη τερματοφύλακα γράφοντας το 1-0.

O ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Άρης πλέον χτυπούσε στις αντεπιθέσεις. Στο 29΄ ο Καμαρά από θέση οφ σαϊντ σημαδεύει το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ( 38΄ και 39΄) οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δύο δοκάρια με τους Φαμπιάνο και Ιτούρμπε.

Το β΄ ημίχρονο

Με τρεις αλλαγές μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ (έφυγαν οι Κεντζιόρα, Ντάντας, Νάρει για να περάσουν οι Σάστρε, Σβαμπ και Τάισον). Ο αγώνας πήρε άγρια τροπή, με πολλά νεύρα και χωρίς φάσεις, αλλά όλα αυτά μεέχρι το 68΄. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Μπράμπετς στον Σβαμπ.

Ο Αυστριακός πήρε την μπάλα στα χέρια του και την έστειλε στα δίχτυα για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων.

Λίγα λεπτά αργότερα, (73΄) ο Ζίφκοβιτς θα βρεθεί σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερομένου Σιαμπάνη για να κάνει το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η κατάσταση στη συνέχεια ξέφυγε. Επικράτησαν πολλά νεύρα, ο Λουτσέσκου αποβλήθηκε, ο διαιτητής έδειξε 14΄καθυστερήσεων και όλα τελείωσαν με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια σπουδαία επιτυχία που υπό προϋποθέσεις μπορεί και να τον βάλει στην διεκδίκηση του τίτλου.


Άρης: Σιαμπάνης, Οντουμπάτζιο, Μαζικού (86΄ Πίρσμαν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο (86΄ Χριστοδουλόπουλος), Νταρίντα, Πάλμα (86΄ Νταμπό), Γκαρσία (79΄ Γκρέι), Ιτούρμπε (79΄Καμάτσο), Καμαρά

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (46΄ Σάστρε), Ρ. Σοάρες, Κουλιεράκης, Κάργας, Ντόουγκλας, Ντάντας (46΄ Σβαμπ), Νάρεϊ (46΄ Τάϊσον), Ζίφκοβιτς (87΄ Ελ Καντουρί), Κονσταντέλιας, Ολιβέιρα (61΄ Τόμας)

Πηγή: novasports.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook