Ο Ιωνικός πέτυχε την πρώτη νίκη του στα play out και προσπέρασε τον Λεβαδειακό που είναι στην τελευταία θέση.

Ο Ιωνικός πέτυχε την πρώτη νίκη του στα play out της Super League, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και “ξεκόλλησε” από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τον Λεβαδειακό και πλησιάζοντας την Λαμία, με απόσταση δυο βαθμών. Οι Νικαιώτες έφτασαν δίκαια στην επίκράτηση τους, με την απόδοση που είχαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς. Το παιχνίδι κρίθηκε από το αυτογκόλ του Νταβίντ Καρμόνα.

Στο 5′, από την κεφαλιά του Μάντζη προς τα πίσω και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τασουλής, προ της γραμμής παραχώρησε κόρνερ, ενώ καιροφυλακτούσε ο Τσιγκρίνσκι για την προβολή, σχεδόν, εξ’ επαφής. Δυο λεπτά, αργότερα, από το τακουνάκι-πάσα του Φαντιγκά, ο Μασάς έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η πίεση του Ιωνικού στο πρώτο δεκάλεπτο, καρποφόρησε στο 9′. Ο Σεμπά τροφοδότησε τον Μύγα, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Καρμόνα, άθελα του, αντί να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και με αυτογκολ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 29′, το δυνατό σουτ του Μάντζη εκτός μεγάλης περιοχής, ο Τσιφτσής παραχώρησε, με πλονζόν, σε κόρνερ την μπάλα.

Ο Ιωνικός άρχισε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγχοντας τον ρυθμό και δεν επέτρεψε στον Αστέρα να αναλάβει επιθετικές πρωτοβουλίες. Στο 54΄, ο Μάντζης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έκανε “ανοιχτό” κοντρόλ της μπάλας, πρόλαβε να σουτάρει και ο Ατένζια έβαλε κόντρα στην μπάλα που κατέληξε σε κόρνερ των γηπεδούχων.


Στο 76′, σε φάση αντεπίθεσης του Ιωνικού, ο Σεμπά ξεπέρασε και τον Τσιφτσή, αλλά άνοιξε το κοντρόλ της μπάλας και βρέθηκε σε πλάγια θέση, χωρίς να απειλήσει με την παράλληλη σέντρα που έκανε, ενώ δυο λεπτά, αργότερα, ο Αστέρας με την κεφαλιά του Μπαράλες που δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη, κατέγραψε την μοναδική ευκαιρία του στην επανάληψη.


ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μασάς (79′ Κέιν), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (92′ Μπουένα), Σάκιτς, Φαντινγκά (78′ Σόουζα), Κάνιας, Σεμπά, Μάντζης (91′ Ελευθεριάδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Ατιένζα, Καστάνο (68′ Ζουκάνοβιτς), Καρμόνα, Τασουλής, Αλάγκμπε (74′ Ιγκλέσιας) Σανταφέ (68′ Τιλίκα), Α. Ριέρα (53΄Μπαρτόλο), Σίτο (74′ Nτεμιτένκο), Μπερτόλιο, Μπαράλες.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook