Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, καθώς ήρθε ισόπαλος με τον Άρη 2-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη 2η αγωνιστική των Playoffs της Superleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 (36′ Χουάνγκ, 52′ Παπασταθόπουλος), αλλά ο Άρης αντέδρασε και ισοφάρισε, χάρη στα τέρματα των Ιτούρμπε (70′) και Καμάτσο (81′). Οι πρωταθλητές έμειναν στους τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι «Κίτρινοι» διατηρήθηκαν στην 5η θέση.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα του με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Κασάμι και Χουάνγκ ήταν τα δύο χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Μπιέλ, Κανός στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού.

Ο Τερζής από τη μεριά του επέλεξε τον Σιαμπάνη στη θέση του τερματοφύλακα και τους Εμπακατά, Πίρσμαν στα δύο άκρα της άμυνας. Οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς ήταν οι δύο στόπερ και ο Ντουκουρέ ως κόφτης. Ο Χριστοδουλόπουλος αγωνίστηκε στα αριστερά, ο Ματέο Γκαρσία στα δεξιά και ο Πάλμα ως περιφερειακός επιθετικός λίγο πίσω από τον Γκρέι. Ο Νταρίντα ήταν ο δημιουργικός χαφ των «Κιτρίνων».

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Το σύνολο του Μίτσελ ήταν αυτό που είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις προθέσεις του να κρατήσουν την κατοχή και να πιέσουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού του σκορ.

Αντίθετα, ο Άρης προσέχοντας τα μετόπισθεν, είχε ως στόχο να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις, προκειμένου να πιάσει απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα. Αυτό δε συνέβη σε κανένα σημείο, καθώς οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ανακόψουν κάθε επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις δύο τελικές σε όλο το 45λεπτο και αυτές χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Σιαμπιάνη, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά. Ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε δύσκολες επεμβάσεις, όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει και ανέπαφη την εστία του. Ο Χουάνγκ με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0 στο 36’ και έστειλε την ομάδα του με το προβάδισμα στην ανάπαυλα.
Αντέδρασε στο τέλος ο Άρης

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» και αρκετά γρήγορα έκαναν δύο τα τέρματά τους, δείχνοντας αποφασισμένοι να τελειώσουν γρήγορα την υπόθεση νίκη. Στο 51’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Παπασταθόπουλος πιο ψηλά από όλους έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μπιελ είχε «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μίτσελ μετά τον τραυματισμό του Κανός στο 41’ χρειάστηκε να αποσύρει και τον Μπα ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ρέτσο. Ο τελευταίος απώλεσε την κατοχή της μπάλας στο 70’, με τον Ιτούρμπε να κλέβει και στη συνέχεια της φάσης να νικάει τον Πασχαλάκη μειώνοντας σε 2-1.

Εμβιλά και Σαμασέκου μπήκαν στο ματς για να δώσουν περισσότερη πίεση στη μεσαία γραμμή, ωστόσο οι αλλαγές του Τερζή ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά και μετέφεραν την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο. Στο 81’ ο Πρίσμαν γύρισε από αριστερά και ο Καμάτσο με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 2-2.

Πηγή:novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook